ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στα χέρια των πολιτών!

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ, όπως έχει σχεδιαστεί μέχρι σήμερα, υποβαθμίζει την άγρια ζωή, βλάπτει τη δημόσια υγεία, καταστρέφει το κλίμα και το περιβάλλον, ενώ ζημιώνει τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς και τις αγροτικές κοινότητες.

Τώρα όμως, έχουμε μια ιδανική ευκαιρία για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε μια μεγάλη διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 2 Μαΐου. 

Η συμμαχία περισσότερων από 200 ευρωπαϊκών οργανώσεων για «Ζωντανή Γη» (Living Land), μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση, με σκοπό να διεκδικήσουν τη διόρθωση των στρεβλώσεων και αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον της υφιστάμενης ΚΑΠ και να αδράξουν την ευκαιρία που παρουσιάζεται μονάχα μια φορά περίπου ανά δεκαετία για τη μεταρρύθμισή της.

Μπορείς εύκολα να συμμετάσχεις και εσύ στη διαβούλευση μέσω του εργαλείου της ηλεκτρονικής δράσης της εκστρατείας «Ζωντανή Γη»: http://www.ornithologiki.gr/livingland. Αυτό το εργαλείο θα στείλει αυτόματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προτεινόμενες απαντήσεις σε τέσσερις σημαντικές ερωτήσεις του ερωτηματολογίου της δημόσιας διαβούλευσης. Παρακαλούμε, έλεγξε τις απαντήσεις πριν τη υποβολή τους προκειμένου να σιγουρευτείς ότι συμφωνείς.

Ελπίζουμε ότι θα ενώσεις τη φωνή σου με όλους εμάς, που καλούμε για μία νέα, ριζικά διαφορετική πολιτική. Μία πολιτική που υποστηρίζει τους προοδευτικούς και υπεύθυνους αγρότες, μια πολιτική που προστατεύει το περιβάλλον μας και μας παρέχει υγιεινά τρόφιμα.

Ακολούθησε μας στο Twitter και στο Facebook για να ενημερώνεσαι διαρκώς για τη δράση μας.

Μαζί μπορούμε να πετύχουμε την αλλαγή στην Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Βασιζόμαστε στην υποστήριξή σου!

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Θεμιστοκλέους 80, 10681 Αθήνα

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.