ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΔΙΧΤΥ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ο εσωτερισμός ανακαλύπτει τον κόσμο της έννοιας, απλωμένο σαν ένα περίπλοκο δίχτυ πάνω από κάθε δραστηριότητα και κάθε όψη του φαινομενικού κόσμου. Αυτό το δίχτυ έχει σαν σύμβολο και σχέδιο τον αιθερικό ιστό. Ο αιθερικός ιστός, που βρίσκεται μεταξύ των κέντρων της σπονδυλικής στήλης του ατόμου, είναι η μικροσκοπική αντιστοιχία του σαν μία σειρά από θύρες εισόδου προς τον μεγαλύτερο κόσμο της έννοιας.

Αυτό στην πραγματικότητα, αφορά στην αληθινή Επιστήμη των Κέντρων. Αποτελούν τρόπους συνειδητής εισόδου (όταν αναπτυχθούν και λειτουργούν) μέσα σ’ έναν κόσμο υποκειμενικών πραγματικοτήτων και μέσα στις άγνωστες, μέχρι τώρα, περιοχές της θείας συνείδησης.

Ο εσωτερισμός, ωστόσο, δεν ασχολείται με τα ίδια τα κέντρα και δεν αποτελεί επιστημονική προσπάθεια αφύπνισης των κέντρων, όπως νομίζουν πολλοί σπουδαστές.

Ο εσωτερισμός είναι στην πραγματικότητα, εκγύμναση της ικανότητας να λειτουργεί κανείς ελεύθερα στον κόσμο της έννοιας. Ασχολείται ολοκληρωτικά με την όψη της ψυχής, την όψη του Σωτήρα, του Λυτρωτή και του Ερμηνευτή και με το μεσολαβητικό στοιχείο μεταξύ της ζωής και της ουσίας.

Αυτό το μεσολαβητικό στοιχείο είναι η ψυχή του ζηλωτήn ή του μαθητή σαν ατόμου καθώς και η anima mundi (η παγκόσμια ψυχή) του κόσμου σαν σύνολο.

Ο εσωτερισμός συνεπώς, περιλαμβάνει μία ζωή που βιώνεται σε αρμονία με τις εσωτερικές υποκειμενικές πραγματικότητες. Είναι εφικτός μόνο όταν ο σπουδαστής έχει νοήμονα πόλωση και είναι εστιασμένος νοητικά και είναι χρήσιμος μόνο όταν ο σπουδαστής μπορεί να κινείται μεταξύ αυτών των εσωτερικών πραγματικοτήτων με επιδεξιότητα και κατανόηση.

Ο εσωτερισμός περιλαμβάνει επίσης κατανόηση της σχέσης μεταξύ των δυνάμεων και των ενεργειών και την ικανότητα να χρησιμοποιεί ενέργεια για την ενίσχυση και τη δημιουργική χρήση των δυνάμεων με τις οποίες έγινε επαφή, απ’ όπου και η απολύτρωσή τους.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.