ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΑΚΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ

ΑΚΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ

 

Η ακτίνα του φυσικού σώματος μπορεί να είναι η τρίτη ή η έβδομη και σπανιότερα η πρώτη ακτίνα.

Φυσικό σώμα πρώτης ακτίνας

Είναι λεπτό, μέτριο προς το ψηλό, παρουσιάζει προβλήματα στο κεφάλι, διαθέτει πανίσχυρη εγκεφαλική λειτουργία, δεν αγαπά να το αγγίζουν και να το φιλούν, δεν κάνει περιπτύξεις.

Φυσικό σώμα τρίτης ακτίνας

Είναι μυώδες με ισχυρή και βαριά δομή οστών. Διαθέτει καλή συνεργασία και επικοινωνία με το σύστημα του, ασχολείται με τη γυμναστική και τα σπορ. Κινείται δραστήρια, γρήγορα, με πολύ ενέργεια. Τρώει συνέχεια από λίγο και του αρέσει να μιλάει. Λειτουργεί σε ασυντόνιστες ώρες. Λειτουργεί από το Λαιμό.

Φυσικό σώμα έβδομης ακτίνας

Είναι λεπτό και μυώδες. Διαθέτει ισορροπημένη, συνεχή, ρυθμική λειτουργία και αγαπά το ρυθμό. Το άτομο, που έχει σώμα αυτής της ακτίνας, ντύνεται απλά, είναι σνομπ, χρησιμοποιεί τα χέρια όταν μιλάει. Είναι ευαίσθητο στην αιθερική ενέργεια του χώρου.

Η ακτίνα του αστρικού σώματος μπορεί να είναι η δεύτερη ή η έκτη και σπανιότερα η πρώτη.

Αστρικό σώμα πρώτης ακτίνας

Το άτομο είναι ψυχρό, απόμακρο, παγωμένο. Δημιουργεί ένα τείχος γύρω του. Ελέγχει τα συναισθήματα, αλλά όταν εκραγεί, γίνεται ηφαίστειο. Είναι ανεξάρτητο και μοναχικό.

Αστρικό σώμα δεύτερης ακτίνας:

Προκαλεί χαλάρωση στους γύρω του. Εκπέμπει γαλήνη, αγάπη ειλικρίνεια, ηρεμία. Δεν εμπνέει, δεν επιδεικνύεται, δεν αντιδρά. Είναι ήρεμα αποσπασμένο, ή υπερκολλημένο, ή υπερταυτισμένο. Διατηρεί εμπάθεια, σχετίζεται εύκολα και λαμβάνει υπ’ όψιν του τις σκέψεις των άλλων.

Αστρικό σώμα έκτης ακτίνας

Επιβάλλει πύρινα συναισθήματα και εμπνέει ισχυρούς πόθους και πάθη.  Είναι αφοσιωμένο, νομοταγές, ενθουσιώδες. Προσπαθεί να αποκαταστήσει διαταραγμένες σχέσεις. Χαρακτηρίζεται από τυφλή αφοσίωση και επικέντρωση. Θέλει να το αγαπούν, θέλει ν’ αναδειχθεί σε μάρτυρα. Παίρνει τα πάντα προσωπικά. Θεωρεί ότι μιλούν γι’ αυτόν, πέφτει σε θυμαπάτη. Στην ηλικία μεταξύ επτά και  δεκατεσσάρων,  βρίσκουμε την ακτίνα του αστρικού.

Η ακτίνα του νοητικού μπορεί να είναι η πρώτη ή  τέταρτη ή  πέμπτη ή τρίτη ή  έβδομη και τη βρίσκουμε στις μνήμες από δεκαπέντε έως εικοσιοκτώ ετών.

Νοητικό σώμα τρίτης ακτίνας

Εδώ έχουμε τη δράση για τη δράση. Το άτομο είναι δραστήριο, έξυπνο, γρήγορο στη σκέψη, με ικανότητα χειραγώγησης. Λειτουργεί επιλεκτικά, αναλυτικά, αφηρημένα, υφαίνει ιστούς μέσα από σκέψεις, χωρίς να φτάνει στη σύνθεση. Διαθέτει γόνιμο νου. Μπορεί επίσης να είναι μπερδεμένο, να κάνει και να ελέγχει ταυτόχρονα πολλά πράγματα.

Νοητικό σώμα πρώτης ακτίνας

Είναι δογματικό, πανίσχυρο, διαισθητικό, κυρίαρχο. Επιφέρει άμεσες λύσεις στα προβλήματα. Αρέσκεται στη συντομία και στις απ’ ευθείας δηλώσεις. Λειτουργεί με όρους αρχών και ουσίας. Ελέγχει και αξιοποιεί τους ανθρώπους.

Νοητικό σώμα τέταρτης ακτίνας

Είναι ανάλαφρο, γρήγορο, ποιοτικό, ρομαντικό, επικοινωνιακό. Έχει την ικανότητα να γεφυρώνει, να διαμεσολαβεί και να επανασυνθέτει χαοτικές καταστάσεις. Αγαπά το παράδοξο, την υπερβολή, διαθέτει χιούμορ και ανεκτικότητα στις αντίθετες ιδέες και φιλοσοφίες, χωρίς σύγκρουση.  Ο νους, στο άτομο αυτής της ακτίνας, είναι τεμπέλικος αλλά και υπερδραστήριος και μπορεί να πετά από το ένα θέμα στο άλλο.

Νοητικό σώμα πέμπτης ακτίνας

Το άτομο αυτό διαθέτει ακρίβεια στη λεπτομέρεια, θετική και αναλυτική σκέψη και ορθολογισμό. Επιμένει στο γράμμα του νόμου, εξειδικεύεται και συχνά στερείται φαντασίας, διαίσθησης και βαθύτερης αντίληψης. Αμφιβάλει συνεχώς και βιάζεται να καθορίσει αιτία και αποτέλεσμα. Αποκτά την ικανότητα της διάκρισης όταν έχει δουλέψει πολύ με την Πέμπτη ακτίνα.

Νοητικό σώμα έβδομης ακτίνας

Σ’ αυτή την περίπτωση ο νους είναι σε τάξη. Το άτομο αγαπά να φτιάχνει λίστες, πίνακες, να βάζει τις ιδέες μέσα σε κανόνες, να κατηγοριοποιεί γνώμες και ιδέες. Έχει αίσθηση της τάξης και της λεπτομέρειας και καθαρότητα στη σκέψη και το λόγο, εξ’ αιτίας της κρυσταλλοποίησης σκέψης, λόγου, ιδεών.

Αποκτά σταθερές συνήθειες και οι ιδέες του είναι κρυσταλλωμένες. Είναι υπερσυντηρητικό και περιχαρακωμένο σε φόρμες. Αδυνατεί να προσαρμοστεί σε νέες καταστάσεις, νέες ιδέες και τρόπους. Διαθέτει εξαιρετική μνήμη.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

photo lauramarietv.com

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.