ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Συνέχεια του άρθρου Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ

 

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Εάν οι γενικές σκέψεις και το θέμα των όσων έχουν γραφτεί στο βιβλίο αυτό, γίνουν δεκτά, εγείρεται το ερώτημα:

Τι θα έπρεπε να γίνει για να επιταχυνθεί η επανεμφάνιση του Χριστού; Υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος με τα εφόδια και τις ευκαιρίες που έχει τώρα στην κατοχή του;

Σήμερα η έκταση του οραματισμού στον κόσμο είναι τεράστια και η καθαρή, ανθρωπιστική σκέψη είναι απεριόριστη. Στα χέρια των απλών, αγαθών ανθρώπων και των υγιώς σκεπτόμενων ατόμων βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου και από αυτούς θα συντελεστεί η προπαρασκευαστική εργασία για την έλευση του Χριστού.

Χρειάζεται μόνο να τους δοθεί νέα ενθάρρυνση και μία συνετή ανασυγκρότηση για να προετοιμαστούν για την απαιτούμενη υπηρεσία.

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να υποβάλουν το ερώτημα, γιατί δεν έρχεται ο Χριστός με πομπές και τελετές και να φανερώσει τη θεία Του δύναμη.

Πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι ο κύριος αντικειμενικός σκοπός του Χριστού δεν θα είναι η επίδειξη δύναμης, αλλά το να καταστήσει φανερή τη Βασιλεία του Θεού.

Η προχωρημένη σκέψη, η επιτυχία των πολλών εσωτερικών κινήσεων και προ παντός οι επιτεύξεις της επιστήμης, δεν μαρτυρούν την ματαιοπονία της θεότητας, αλλά ανάπτυξη της πνευματικής κατανόησης. Οι δυνάμεις του πνεύματος είναι ακατανίκητες.

Οι εκδηλώσεις αυτές στην ανθρώπινη συμπεριφορά μαρτυρούν το θαύμα της θεότητας, που κατοικεί μέσα στον άνθρωπο και την επιτυχία του θείου σχεδίου για την ανθρωπότητα.

Η Θεότης όμως αναμένει την έκφραση της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου.

Η νοημοσύνη του και η ανάπτυξή του, υπό την μορφή της καλής θέλησης,  βρίσκονται τώρα στο στάδιο της έκφρασης.

 

Πηγή Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

Photo Quantumnaut

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο