ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΑΝΔΡΙΚΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα περιλαμβάνει τους όρχεις και τον προστάτη. Αυτά τα όργανα συνεργάζονται για να παράγουν σπέρμα, το αρσενικό γαμετών, και τα άλλα συστατικά του σπέρματος. Αυτά τα όργανα, επίσης, πρέπει να συνεργαστούν για να παραδώσουν το σπέρμα έξω από το σώμα και μέσα στον κόλπο όπου μπορεί να γονιμοποιήσει ωάρια.

ΟΡΧΕΙΣ

Οι όρχεις είναι ζεύγος γεννητικών αδένων και μέρος των γεννητικών οργάνων του αρσενικού. Απαντώνται σχεδόν σε όλα τα σπονδυλωτά και έχουν διττή λειτουργία: την παραγωγή σπερματοζωαρίων και την παραγωγή ανδρικών ορμονών (κυρίως τεστοστερόνης). Στα θηλαστικά οι όρχεις είναι εξωτερικοί, κυρίως επειδή τα σπερματοζωάρια παράγονται καλύτερα σε θερμοκρασία χαμηλότερη από αυτήν του σώματος. Βρίσκονται μέσα σε δερμάτινο περίβλημα, το όσχεο, και συνδέονται με το υπόλοιπο σώμα μέσω των σπερματικών πόρων.

Φυσικές ασθένειες : Καρκίνος Όρχεως, κρυψορχία, υδροκήλη, κιρσοκήλη, σπερματοκήλη, οσχεοκήλη, συστροφή του Όρχεως, ιογενής Ορχίτιδα, βακτηριδιακή Ορχίτιδα, επιδιδυμίτιδα, νόσος Fournier.

Συναισθηματικές ασθένειες : υλισμός, εξουσία, ιδιοκτησία, ερωτισμός.

ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας των αρσενικών θηλαστικών, περιλαμβανομένων και των ανδρών, που βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και περιβάλλει την ουρήθρα δηλαδή το σωληνάκι που μεταφέρει τα ούρα στο εξωτερικό περιβάλλον από την ουροδόχο κύστη μέσω του πέους. Το βάρος του προστάτη είναι περίπου 15gr και έχει σχήμα καρυδιού. Ο ρόλος του προστάτη είναι να παρέχει ένα μέρος του υγρού που είναι απαραίτητο για την εκσπερμάτωση. Το υγρό αυτό βοηθά στη μεταφορά και τη διατροφή του σπέρματος και με τον τρόπο αυτό βοηθά τη διαδικασία της σύλληψης.

Φυσικές ασθένειες : Καλοήθης διόγκωση ή υπερπλασία του προστάτη, προστατίτιδα, καρκίνος.

Συναισθηματικές ασθένειες : υλισμός, εξουσία, ιδιοκτησία, ερωτισμός.

 

“Το γεννητικό σύστημα σχετίζεται και ελέγχεται από το δεύτερο ενεργειακό κέντρο το Ιερό.”

 

ΙΕΡΟ ΚΕΝΤΡΟ

Θέση : βάση του οσφυϊκού τμήματος της σπονδυλικής στήλης.

Ενδοκρινικός αδένας : Γονάδες.

Δευτερεύοντα κέντρα : όρχεις, ωοθήκες, γοφοί, γόνατα, πέλματα.

Σχέση : αιθερικό πεδίο (αναπτύσσεται μέχρι το 7ο έτος της ηλικίας του ανθρώπου και δημιουργεί τις βάσεις για την μελλοντική υγεία ή ασθένεια. Είναι το καλούπι πάνω στο οποίο δομείται το φυσικό σώμα).

Έκφραση : ορέξεις για φαγητό, καλοπέραση, απόλαυση, σεξ, χρήμα, αναπαραγωγή (είτε ανθρώπου, ή ιδέας, ή σχεδίου).

Ανώτερη αντιστοιχία : κέντρο λαιμού.

Κυβερνήτης : Ουρανός (ρυθμίζει τη σύζευξη μεταξύ πνεύματος και ύλης) έφερε την σεξουαλική επανάσταση.

Ακτίνα : 3-5-7 (δεσπόζει η 7η της τάξης και της λειτουργίας).

Κοινωνική εξωτερίκευση : τα άτομα που ασχολούνται με το σεξ, με το χρήμα και τα περί αυτών, οι καλοφαγάδες, οι καλοπερασάκηδες. Οι κοινωνικές σχέσεις που βασίζονται σε φυσικές ορέξεις, καλοπέραση και σεξουαλικές ορέξεις, πλανητική ανισορροπία του πλούτου και των πόρων (πολύ πλούσιοι λαοί – πολύ φτωχοί λαοί). Κλιματικές ανισορροπίες και η ανισορροπία του καιρού διεθνώς.

 

LifeHub Team

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.