ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΕΡΙΔΕΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η Παγκόσμια Ενότητα θα είναι γεγονός, όταν τα παιδιά του κόσμου διδαχτούν ότι οι θρησκευτικές διαφορές αποτελούν κυρίως ζήτημα τόπου γέννησης. Για παράδειγμα, αν κάποιος γεννηθεί στην Ιταλία, η πιθανότητα είναι ότι θα γίνει Ρωμαιοκαθολικός, αν γεννηθεί στην Ασία μπορεί να είναι Βουδδιστής ή Μωαμεθανός.

Τελικά θα μάθει ότι οι θρησκευτικές διαφορές είναι το αποτέλεσμα ανθρώπινων έριδων για τις ανθρώπινες ερμηνείες της αλήθειας. Σταδιακά οι έριδες και οι διαφορές μας θα εκλείψουν και η ιδέα της Μίας Ανθρωπότητας θα πάρει τη θέση τους.

Πολύ μεγαλύτερη φροντίδα θα πρέπει να δοθεί στην επιλογή και την εκγύμναση των δασκάλων του μέλλοντος. Τα νοητικά τους προσόντα και η γνώση τους για το ιδιαίτερο αντικείμενό τους θα έχουν σημασία, αλλά ακόμη μεγαλύτερη σημασία θα έχει η ανάγκη να είναι ελεύθεροι από προκαταλήψεις και να βλέπουν όλους τους ανθρώπους σαν μέλη μίας μεγάλης οικογένειας. Ο παιδαγωγός του μέλλοντος θα πρέπει να είναι περισσότερο γυμνασμένος ψυχολόγος απ’ ότι είναι σήμερα.

Πέρα από τη μετάδοση ακαδημαϊκής γνώσης, θ’ αντιληφθεί ότι το κύριο καθήκον του είναι να εφελκύσει μία αληθινή αίσθηση υπευθυνότητας από την τάξη των μαθητών του. Ανεξάρτητα με το τι πρέπει να διδάξει, ιστορία, μαθηματικά ή γλώσσες, θα τα σχετίζει όλα με την Επιστήμη των Ορθών Ανθρώπινων Σχέσεων και θα προσπαθεί να δίνει μία αληθινότερη προοπτική για την κοινωνική οργάνωση απ’ ότι στο παρελθόν.

Όταν οι νέοι άνθρωποι του μέλλοντος – κάτω από την προτεινόμενη εφαρμογή των αρχών – είναι πολιτισμένοι, έχουν κουλτούρα και ανταποκρίνονται στην ιδιότητα να είναι πολίτες, θα έχουμε μία οικουμένη από αφυπνισμένους ανθρώπους, δημιουργικούς και κατόχους μίας αληθινής αίσθησης αξιών και μίας υγιούς κι εποικοδομητικής άποψης για τις παγκόσμιες υποθέσεις.

Θα χρειαστεί πολύς καιρός για να επέλθει κάτι τέτοιο, αλλά δεν είναι ανέφικτο, όπως απέδειξε η ίδια η ιστορία.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.