ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΩΝ ΣΟΦΙΣΤΩΝ

 

Συνέχεια του ΜΕΘΟΔΟΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ

Ο Σωκράτης, ο μέγας αυτός διδάσκαλος, ήταν ο βασικός αντίπαλος των σοφιστών, γι’ αυτό και θανατώθηκε. Το πιο γελοίο είναι ότι κατηγορήθηκε για ασέβεια προς τους Θεούς, μιλώντας για αρετή και γνώση του Εαυτού, που είναι το Πνεύμα, ενόσω οι Σοφιστές, όπως ο Πυθαγόρας, κατάφερναν να αποδυναμώσουν τους νόμους που θεωρούντο θεϊκοί, για να μπορούν οι άνθρωποι να τους παραβιάζουν όποτε θέλουν. Ατελείς οι νόμοι, αφού φτιάχνονται από ατελείς ανθρώπους. Πολύ βολικό! Μόνο που ο πνευματικά ανώτερος άνθρωπος δεν φτιάχνει “δικούς του νόμους”. αλλά εκείνους που ξέρει ότι είναι σύμφωνοι με το Θείο.

Με λίγα λόγια, μπορούμε να είμαστε περήφανοι για πολλά πράγματα που ευλόγησαν τον πλανήτη ολόκληρο, εκτός από τους Σοφιστές μας που έχουν θρέψει και καθοδηγήσει χρόνια τώρα το πολιτικό σύστημα όλου του πλανήτη σε βάρος των θυμάτων του, των πλανεμένων λαών. Θύματα κι εμείς της κληρονομιάς μας, ίσως από τα μεγαλύτερα, γιατί κάποιοι φρόντισαν για την αμορφωσιά ή την παραπληροφόρηση. Για την προβολή του Ρόμπι Γουίλιαμς και όχι του Σωκράτη. Φρόντισαν ώστε οι Θεωρίες Παιγνίων, που κι αυτές βασίζονται στους Σοφιστές, να διδάσκονται σε μια επιλεγμένη ομάδα χαρισματικών παιδιών, των αυριανών πολιτικών και όχι σε όλο τον λαό.

Όμως η λύση, ο διακόπτης για να μπει ένα off σε όλη αυτή τη συνέχιση παραπλάνησης, που λες και είμαστε μαθητές στην ίδια πάντα τάξη, δεν είναι να γίνουμε όλοι Σοφιστές, αλλά να γίνουμε όλοι Σωκράτης. Μπορεί να τον σκότωσαν, αλλά το Πνεύμα του παραμένει ενεργό μέσα μας. Δεν έχουμε παρά να το γνωρίσουμε, κι όλοι μαζί, σε μια αφύπνιση συνείδησης να κατεβάσουμε τον διακόπτη της χειραγώγησης. Αυτό το φως, το χρωστάμε στους εαυτούς μας, το χρωστάμε στον πλανήτη, το χρωστάμε στον Εαυτόν.

Πηγές : nea.allnewz, nea-acropoli-athens

Επιμέλεια

 

ΠΑΡΑ ΚΕΛΣΟΣ

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.