ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ

 

Συνέχεια του Άρθρου ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Τα πανεπιστήμια θα πρέπει ν’ αποτελούν μία ανώτερη επέκταση όσων ήδη έχουν γίνει. Θα πρέπει να ομορφαίνουν και να συμπληρώνουν το ήδη κατασκευασμένο οικοδόμημα και θα πρέπει ν’ ασχολούνται πιο συγκεκριμένα με τον κόσμο της έννοιας.

Θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα διεθνή προβλήματα – οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά και θρησκευτικά – κι ο άντρας ή η γυναίκα να σχετίζονται πιο συγκεκριμένα με τον κόσμο σαν ολότητα.

Αυτό δεν υποδείχνει, με κανένα τρόπο, αμέλεια στα ατομικά ή εθνικά προβλήματα ή καθήκοντα, αλλά ζητά να τα ενσωματώσει στο σύνολο σαν ακέραια και αποτελεσματικά μέρη, κι έτσι ν’ αποφευχθούν οι χωριστικές τάσεις που έφεραν την κατάπτωση του σημερινού μας κόσμου.

Το κολέγιο ή το πανεπιστήμιο θα πρέπει να είναι η αντιστοιχία, στο πεδίο της εκπαίδευσης, του κόσμου της Ιεραρχίας. Θα πρέπει να είναι ο θεματοφύλακας εκείνων των μεθόδων, των τεχνικών και των συστημάτων σκέψης και ζωής, που θα σχετίζουν ένα ανθρώπινο πλάσμα προς τον κόσμο των ψυχών, προς το βασίλειο του Θεού κι όχι μόνο προς τα άλλα ανθρώπινα πλάσματα στο φυσικό πεδίο, όχι μόνο προς τον κόσμο των φαινομένων, αλλά και προς τον εσωτερικό κόσμο των αξιών και της ποιότητας.

Αυτή η προετοιμασία του ανθρώπου για να γίνει πολίτης του Βασιλείου του Θεού δεν αποτελεί ουσιαστικά θρησκευτική δραστηριότητα για να τη χειρίζονται οι εκπρόσωποι των μεγάλων θρησκειών του κόσμου. Θα πρέπει να είναι το καθήκον της ανώτερης εκπαίδευσης, που θα δίνει σκοπό και σημασία σε όσα έχουν γίνει.

Προτείνεται η επόμενη ακολουθία , καθώς εξετάζουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πρέπει να προγραμματιστεί για τη νεολαία των επόμενων γενναιών:

Στοιχειώδης εκπαίδευση…………Πολιτισμός…………Ηλικίες 1 – 14

Γυμνασιακή εκπαίδευση………….Κουλτούρα…………Ηλικίες 14 – 21

Ανώτερη εκπαίδευση…………….Πνευματικότητα…….Ηλικίες 21 – 28

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.