ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΑΠΑΡΝΗΣΗ – ΣΤΑΥΡΩΣΗ

lifehub-anthropos-filosofia-88

 

ΑΠΑΡΝΗΣΗ – ΣΤΑΥΡΩΣΗ

 

ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Κατά την επόμενη εκαντοετηρίδα θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε τη σημασία της λέξης «Ανάσταση» και η νέα εποχή θ’ αρχίσει να αποκαλύπτει το βαθύ σκοπό και την πρόθεση της.

Το πρώτο βήμα θα είναι να εξέλθει η ανθρωπότητα από το θάνατο του πολιτισμού της, των παλαιών ιδεών και τρόπων διαβίωσης, η εγκατάλειψη των υλιστικών της σκοπών και η πρόοδος της στο καθαρό φως της Ανάστασης.

Όταν ήρθε την προηγούμενη φορά ο Χριστός, μας δίδαξε την αληθινή σημασία της Απάρνησης ή Σταύρωσης, όταν επανεμφανισθεί θα μας φέρει το μήνυμα που θα αφορά τη ζωή της Ανάστασης.

Η περίοδος της Ανάστασης που πρόκειται να εγκαινιάσει ο Χριστός και που θα αποτελέσει το μοναδικό Του έργο, θα είναι το αποτέλεσμα της ζύμωσης και της βλάστησης που αναπτύσσονται στον κόσμο των ανθρώπων αυτή την εποχή.

Το γεγονός του συγχρονισμού της θέλησης Του με τη θέληση του Πατρός και το γεγονός ότι ο συγχρονισμός αυτός οδήγησε σε μία βασική απόφαση, είναι πράγματα που πρέπει να αναγνωρίσουμε. Δεν είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι ο Χριστός προχωρεί σταθερά προς διαρκώς μεγαλύτερες εμπειρίες, ότι δεν υπάρχει τίποτε στατικό ή μόνιμο, εκτός από την αναλλοίωτη αγάπη Του προς την ανθρωπότητα.

Το Σχέδιο και η στενή και διαρκώς αυξανόμενη σχέση μεταξύ της Ιεραρχίας και της Ανθρωπότητας ήταν γι’ Αυτόν πράγματα γνωστά. Κατά το ύψιστο σημείο  αυτής της γνώσης και κατά τη στιγμή της πλήρους υποταγής Του στην αναγκαία θυσία της ζωής Του, μία μεγάλη διαστολή συνείδησης έλαβε χώρα.

Η σημασία, η πρόθεση, ο σκοπός όλων αυτών των πραγμάτων και η περιεκτική θεία ιδέα, ανέτειλαν στη ψυχή Του και όχι στο νου, διότι η αποκάλυψη ήταν πολύ ευρύτερη από το νου.

Είδε ακόμη βαθύτερα μέσα στο νόημα της θειότητας από ό,τι ήταν προηγουμένως δυνατόν. Ο κόσμος των εννοιών και ο κόσμος των φαινομένων εξαφανίσθηκαν και ο Χριστός απώλεσε κάθε τι δικό Του. Προσωρινά ούτε η ενέργεια του νου, ούτε η ενέργεια της αγάπης είχαν απομείνει, αλλά ένας νέος τύπος ενέργειας έγινε προσιτός, η ενέργεια αυτής ταύτης της ζωής εμποτισμένης από σκοπό και πρόθεση.

photo popaganda.gr

 

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο