ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

Ο αποκρυφιστικός διαλογισμός είναι ΕΝΑΤΕΝΙΣΗ με στοχασμό – σκέψη – συλλογισμό – συζήτηση.

Είναι καταγραφή, ερμηνεία, εφαρμογή με προϋπόθεση τη νοητική δραστηριότητα που εμπλέκει αιτία και αποτέλεσμα.

Βασίζεται στην αναγνώριση ότι ο θεός βρίσκεται μέσα μας, μέσα σε όλη τη δημιουργία.

Εξασκείται από όσους ζητούν να ανιχνεύσουν το νου του Θεού, ώστε να εξυπηρετήσουν το Σχέδιο.

Ο “εν ημίν Χριστός, η ελπίς της δόξας” είναι μια πραγματικότητα για τον διαλογιζόμενο.

Πνευματικός άνθρωπος είναι αυτός που κυβερνάται από την ψυχή του και εκφράζει στην καθημερινότητά του τις ποιότητες και ιδιότητες της ψυχής του. Διότι η πνευματικότητα σχετίζεται με την καθημερινότητα και εξωτερικεύεται με ορθές σκέψεις, ορθό λόγο, ορθές πράξεις υπηρεσίας, προς την ανθρωπότητα.

Μέσω του αποκρυφιστικού διαλογισμού ερχόμαστε σε επαφή με την σκεπτομορφή της Θέλησης του Θεού, η οποία μέσω της ιεραρχίας έχει κατέλθει στο νοητικό και έτσι μπορούμε να την προσεγγίσουμε.

Με το διαλογισμό βοηθούμαστε να τροποποιήσουμε την σκεπτομορφή που δομήθηκε από τον υλισμό του κατώτερου συγκεκριμένου νου της ανθρωπότητας.

Ο μόνος θεματοφύλακας της πνευματικής ζωής είναι η ψυχή μας.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

photo sassandselfhelp

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.