ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

lifehub-esotera-therapeutiki-48

 

ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ     

 

Οι ασθένειες των μαθητών προέρχονται από τις δυσχέρειες που προκύπτουν από την επαφή με την ψυχή. Προσβάλλονται απ’ όλες τις κληρονομικές ασθένειες. Για να τις αποφύγουν πρέπει να διαλογίζονται καθημερινά και να εστιάζονται στην ψυχή τους. Οι κύριες ασθένειες των μαθητών σχετίζονται με την καρδιά και τα νεύρα.

Οι μαθητές χωρίζονται σε δύο ομάδες. Σ’ εκείνους που ζουν πάνω από το διάφραγμα και είναι επιρρεπείς στα καρδιακά νοσήματα, στις ανωμαλίες του θυρεοειδή και του λαιμού. Διακατέχονται από ισχυρή νευρικότητα κατά την περίοδο υπερδιέγερσης του θυρεοειδή, επιταχύνοντας τον διαλογισμό.

Η υπερδραστηριότητα του νευρικού συστήματος επέρχεται μέσα από την υπεροργάνωση και την υπερεργασία που παρουσιάζεται στη ζωή του μαθητή. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν παίζει το πνευμονογαστρικό νεύρο (vagus), στην μεταφορά της πνευματικής ενέργειας στο νευρικό σύστημα που εξακολουθεί μέχρι την τρίτη μύηση.

Σ’ εκείνους που βρίσκονται στην διαδικασία μεταφοράς της ενέργειας των κατωδιαφραγματικών κέντρων στα άνω του διαφράγματος, κατά την μεταφορά αυτή παρουσιάζονται ανωμαλίες του στομάχου, ήπατος και αναπνευστικού συστήματος. Στο ηλιακό θα δημιουργηθούν λειτουργικά προβλήματα του πεπτικού, όπως διάρροια, δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, φούσκωμα.

Οι κυριότερες ανωμαλίες του αδενικού συστήματος σχετίζονται με τα όργανα της καρδιάς, του λαιμού και του ιερού. Μπορούν να παρουσιαστούν προβλήματα  με το αίμα και είναι φύσεως λειτουργικά. Η υπερδραστηριότητα του Άζνα προκαλεί ημικρανίες και ψευδοσυνάχια. Αστρικές ασθένειες των μαθητών είναι ο φανατισμός, ο ηρωισμός, ο άκαμπτος ιδεαλισμός.

Η ολοκλήρωση της προσωπικότητας και η ευθυγράμμιση με την ψυχή είναι ο μόνος τρόπος για την διατήρηση μιας ορθής τάξης σε χρόνο και τόπο. Χρειάζεται διαλογισμός και ξεκούραση.

Η ανάπτυξη της διάκρισης μας επιτρέπει να βλέπουμε καθαρά μεταξύ του αληθινού και του ψεύτικου, τόσο μέσα στον εαυτό μας, όσο και μέσα στους άλλους.

Είναι καλό να διαθέτουμε ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να αποφεύγουμε τις ασθένειες που κληρονομεί η σάρκα. Σημαντικό τμήμα του ανοσοποιητικού που πρέπει να διατηρείται υγιές είναι η καρδιά, ο θύμος, ο σπλήνας, οι λεμφαδένες, η κεφαλή του ισχίου (μηριαίο οστό). Το ανοσοποιητικό εμπλέκεται σε πολλές χρόνιες ασθένειες, όπως ρευματοαρθρίτιδα, λύκος, ξηροδερμία, σκλήρυνση κατά πλάκας, χρόνιο σύνδρομο κούρασης. Για όλα τα ανωτέρω χρειάζεται πρωτίστως να αναπτύξουμε ανοσία στα συναισθήματα.

Η αφύπνιση του κέντρου καρδιάς με κύρια χαρακτηριστικά την απροσωπία, απόσπαση, αποταύτιση, ανιδιοτέλεια, δημιουργούν μία μαγνητική αύρα γύρω μας και εφελκύει θετική ενέργεια από την ψυχή που ακτινοβολεί γύρω μας, αλλά και προς τον ασθενή. Το ρεύμα του νήματος της ζωής που αγκυροβολεί στην καρδιά αυξάνει σε ένταση όταν εργαζόμαστε από το κέντρο καρδιάς και έτσι διατηρείται το ανοσοποιητικό σε πολύ καλή κατάσταση και λειτουργία.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

photo Pulse Brunswick

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο