ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΒΙΟΚΑΨΟΥΛΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΕΡΕΤΡΟ

 

Επανάσταση στις ταφές με την οργανική κάψουλα Μούντι!  Τέλος στα νεκροταφεία!

 «Πάρκα μνήμης» με ταφή σε οργανική κάψουλα για ένα δέντρο!

Πως θα σας φαινόταν το ενδεχόμενο στο εγγύς μέλλον αντί να επισκέπτεστε το νεκροταφείο όπου βρίσκεται θαμμένο ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, αντ’ αυτού να κάθεστε κάτω από το δέντρο που είναι αφιερωμένο σε αυτόν;

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ιταλία με την ονομασία Κάψουλα Μούντι (Capsula Mundi), και το πρότζεκτ δημιουργήθηκε από τους σχεδιαστές Άννα Τσιτέλι και ο Ραούλ Μπρέτζελ. Η Άννα Τσιτέλι και ο Ραούλ Μπρέτζελ, ανέπτυξαν μια πρωτοποριακή ιδέα σχετικά με την οικολογική μέθοδο ταφής.

Οι σχεδιαστές δημιούργησαν μια βιοδιασπώμενη, οργανική κάψουλα στην οποία ο θανών τοποθετείτε σε εμβρυακή στάση. Επάνω στην κάψουλα τοποθετείται ο σπόρος κάποιου φυτού ή δέντρου που θα επιλέξει η οικογένεια.

Ο χρόνος και η υγρασία διασπούν την κάψουλα ενώ ο νεκρός μέσα της μετατρέπεται σε λίπασμα για το φυτό.

Να επιστρέψουμε εκεί απ’ όπου προερχόμαστε, δηλαδή στο χώμα

Αυτή την αρχική ιδέα των σχεδιαστών, τη γέννηση από το θάνατο μιας οργανικής μορφής ζωής αντιπροσωπεύει η Κάψουλα Μούντι με τελικό στόχο τους την κατάργηση των νεκροταφείων και τη δημιουργία «πάρκων μνήμης», με τα μαρμάρινα μνήματα να δίνουν τη θέση τους στα δέντρα που θα φροντίζουν οι απόγονοι των θανόντων -μια διαδικασία που, όπως επισημαίνουν, είναι άκρως παρηγορητική και θεραπευτική.

Προς το παρόν, το συγκεκριμένο σχέδιο παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς η Καθολική Εκκλησία δεν επιτρέπει τέτοιου είδους ταφές.

Πηγές : thecitizen, axioperierga, Newsroom

Επιμέλεια

 

LifeHub Team

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.