ΕΣΩΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Β’ ΑΚΤΙΝΑ, ΑΓΑΠΗ – ΣΟΦΙΑ

Β’ ΑΚΤΙΝΑ, ΑΓΑΠΗ – ΣΟΦΙΑ

 

Λέξεις κλειδίΑγάπη – Σοφία

Κέντρο : Καρδιά

Ζώδια : Δίδυμοι, Παρθένος, Ιχθείς

Πλανήτες : Δίας, Ήλιος.

Χρώμα : Μία καλοκαιρινή νύχτα χωρίς σελήνη ή το βασιλικό μπλε ή Ινδικό μπλε.

 

Ο τύπος της δεύτερης ακτίνας είναι ο άνθρωπος ο γεμάτος αγάπη – δύναμη συγχώρεσης. Είναι ο μέγας δομητής που ασχολείται με τη διαμόρφωση του σχεδίου, επάνω στο οποίο όλες οι μορφές πρέπει να δομηθούν. Υλοποιεί τη δυναμική ιδέα του θεού για εκδήλωση.

Είναι ο κυβερνήτης της ανώτερης συνείδησης της ψυχής ή του ανώτερου εαυτού, εκδηλώνοντας την Αγάπη – Σοφία και την ανιδιοτέλεια. Η πλανητική ιεραρχία που είναι το πλανητικό κέντρο καρδιάς, διέπεται από τη δεύτερη ακτίνα.

Ο κύριος της Αγάπης – Σοφίας είναι ο κύριος της ολοκλήρωσης της εξέλιξης και της συνοχής. Η ακτίνα αυτή κυβερνά το Ηλιακό μας Σύστημα και επηρεάζει τα πάντα. Διαδραματίζει μια εποπτική επιρροή στην εξέλιξη της συνείδησης και γι’ αυτό το λόγο η αρνητική της όψη βρίσκεται στο επίκεντρο της ανθρώπινης θυμαπάτης και πλάνης.

Οι περισσότεροι τύποι της δεύτερης ακτίνας είναι γενικά καλοσυνάτοι, αλλά συχνά ταυτίζονται με το αντικείμενο της αγάπης τους και συμβαίνει αυτό, διότι η ασφάλεια και η σταθερότητα είναι στοιχεία της ακτίνας αυτής. Εάν δεν εμφορούνται από τη θέληση για την αγάπη, θα χρησιμοποιήσουν την ικανότητά τους για δόμηση και εφέλκυση σε δρόμους ιδιοτέλειας και έτσι ικανοποιούν τις ανάγκες τους για συναισθηματική ασφάλεια. Μπορούν να θέσουν ακόμη και την ψυχή τους σε υπηρεσία των σκοπών της προσωπικότητας, π.χ. ιδρυτές σχολών εσωτερισμού ή εκκλησίας ή συλλόγου ή ομάδας, με σκοπό την κερδοσκοπία, την αναγνώρισή τους ως διδασκάλους, αρχηγούς κ.λπ.

Όλες οι ακτίνες έχουν τη θετική και την αρνητική τους όψη. Το τι όψη θα εκφράσει το άτομο, εξαρτάται από την εστίαση της προσωπικότητάς του. Οι ενέργειες της δεύτερης ακτίνας είναι φύση θηλυκή που σημαίνει ότι είναι δεκτική και ευαίσθητη.

Ένα άτομο που βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με την ψυχή του, θα δέχεται ορθές εντυπώσεις από τον εσωτερικό κόσμο. Εάν δεν έχει ευθυγραμμιστεί, θα είναι δεκτικός στις θυμαπάτες και πλάνες της ακτίνας π.χ. πολύ ψυχικοί και διορατικοί τύποι βρίσκονται πάνω σ’ αυτή την ακτίνα. Το πώς αντιλαμβάνονται ή ερμηνεύουν τις εντυπώσεις τους, εξαρτάται από το αν βρίσκονται σε ευθυγράμμιση με την ψυχή τους.

Ο δευτεροακτινικός μπορεί να είναι ταυτόχρονα υλιστής και πλεονέκτης ή αλτρουιστής και φιλάνθρωπος. Φοβάται το άγνωστο ή θα ανέρχεται στα υψηλότερα ύψη του αγνώστου, ξεχνώντας τις προσωπικές του ανάγκες για ασφάλεια και εξάρτηση. Θα είναι άνετος, αγαπητός, ευγενικός και γνήσιος υπηρέτης τους έργου, μη αποκλειστικός και διευρυνόμενος σαν χαρακτήρας.

Όμως αν βρίσκεται κάτω από την επίδραση της προσωπικότητας του, θα είναι ρηχός, πλεονέκτης, φίλος του εαυτού του σε όλα τα επίπεδα, καχύποπτος, μεμψίμοιρος, θα αυτοοικτίρεται. Μπορεί να εκφράσει κρυμμένες ρατσιστικές αντιλήψεις και ιδέες, αποκλειστικότητες, παρ’ ότι θα δηλώνει το αντίθετο. Θα είναι φαφλατάς, συχνά δεν θα μπορεί να εστιάζει την συνείδησή του, γιατί αυτό-επαναλαμβάνεται.

Όταν έλθει σε επαφή με την ψυχή, θα εκφράσει τις ανώτερες ποιότητες ήτοι, ανιδιοτελή αγάπη, διαίσθηση, υπομονή, σοφία, σταθερότητα, συμπάθεια, ομαδική συνείδηση, θεραπευτική ικανότητα.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

photo Prana World

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.