ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΩΦΕΛΙΜΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΓΕΜΙΣΤΑ

lifehub-diatrofi-27

 

ΩΦΕΛΙΜΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΓΕΜΙΣΤΑ

 

Συνέχεια του άρθρου ΩΦΕΛΙΜΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

 

Με απλούς τρόπους αντικαθιστούμε και προσθέτουμε τα εξής υλικά, βιολογικά κατά προτίμηση: (Το νερό που χρησιμοποιούμε να είναι φιλτραρισμένο)

Τι χρειαζόμαστε:

6 πιπεριές πράσινες κατάλληλες για γεμιστά

4 ντομάτες ώριμες, μέτριες

2 μελιτζάνες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 πιπεριά κέρατο

1 κολοκύθι μικρό, ξυσμένο στον τρίφτη

250γρ. καρύδια

1 καρότο ξυσμένο στον τρίφτη

1½ φλιτζάνι ρύζι μη αποφλοιωμένο

1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

3 πατάτες μεγάλες με την φλούδα, κομμένες κυδωνάτες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι θαλασσινό ιωδιούχο, πιπέρι,

C-6*

 

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Πλένετε τις ντομάτες και με μια οριζόντια τομή από τη μεριά του κοτσανιού κόβετε τα καπάκια τους και τα κρατάτε στην άκρη. Με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τη σάρκα τους, κόβετε τη μισή σε μικρά κυβάκια και πολτοποιείτε την υπόλοιπη στο multi μαζί με τα ζουμιά της.
  2. Κόβετε τα καπάκια και από τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και τα κρατάτε στην άκρη. Αφαιρείτε προσεκτικά και πετάτε τους σπόρους. Ύστερα ζεματάτε τις πιπεριές για 2 λεπτά σε νερό και τις μελιτζάνες πολύ περισσότερο που βράζει για να μαλακώσουν λίγο και τα στραγγίζετε καλά.
  3. Σε ένα μεγάλο ειδικό βαθύ κεραμικό τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το καρότο, την πιπεριά και το κολοκύθι, ίσα να γυαλίσουν. Προσθέτετε τα καρύδια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνετε το ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο και αλατοπίπερο. Αφήνετε τη γέμιση να πάρει μια δυο βράσεις και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.
  4. Αραδιάζετε τις αδειασμένες ντομάτες τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε ταψί ανάλογου μεγέθους. Ύστερα τις γεμίζετε χωρίς να τις ξεχειλίσετε με τη γέμιση που ετοιμάσατε και τις σκεπάζετε με τα καπάκια τους.
  5. Αλατο-πιπερώνετε τις πατάτες και τις τοποθετείτε ανάμεσα στις ντομάτες και τις πιπεριές. Ανακατεύετε τις πολτοποιημένες ντομάτες με το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε όλο το φαγητό στο ταψί. Αν είναι απαραίτητο, προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί ώστε η στάθμη των υγρών να φτάνει τα δύο δάχτυλα.
  6. Σκεπάζετε το ταψί με κεραμικό καπάκι και ψήνετε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
  7. Το ξεσκεπάζετε και το ψήνετε για λίγο ακόμη ξεσκέπαστο, να ξεροψηθεί από πάνω.

 Προσθέσαμε δηλαδή Φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη, και αντικαρκινικά συστατικά.

*Τα 14 Συμπληρώματα διατροφής της “Herbs & Spices” (Γιαννούσης Ιωάννης 6955188290)

  • C-6 Ισχυρό Αντικαρκινικό, Αντιοξειδωτικό, Αντιφλεγμονώδες
  • Ζ-3 Βοηθάει στην Ρύθμιση του Ζαχάρου
  • Ε-4 Για την καλή υγεία και Λειτουργία του Εντέρου
  • Α-6 Αλκαλική και Αποτοξινωτική Υπερτροφή
  • Β-6 Φυσική πηγή βιταμίνης C, Υπερτροφή Ενίσχυσης του Ανοσοποιητικού
  • P-5 Βοηθά στους πόνους αρθρώσεων και στους Ρευματικούς πόνους
  • L-4 Ενισχύει την Ερωτική διάθεση με Αφροδισιακά συστατικά
  • D-5 Βοηθάει στην Δυσκοιλιότητα
  • Κ-5 Βοηθάει στην Αϋπνία την Κατάθλιψη και το Άγχος
  • U-5 Βοηθάει ως Διουρητικό, ουρολοιμώξεις, πέτρες στα νεφρά
  • F-6 Βοηθάει στην Γρίπη, το Κρυολόγημα και τον Βήχα
  • Μ-4 Βοηθάει στην Μνήμη και την καλή διάθεση

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Φυσιοπαθητικός/Γεροντολόγος

photo cucina caruso

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο