ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΓΕΦΥΡΩΣΗ ΧΑΣΜΑΤΩΝ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Πάρα πολλά έχουν γίνει από φωτισμένους ομίλους ανθρώπων σ’ όλα τα μέρη και το κατόρθωσαν ενώ μελετούσαν τις απαιτήσεις για τα πολιτικά δικαιώματα και μέσω των πολλών οργανώσεων που προσπαθούσαν να φέρουν στη μάζα των ανθρώπινων όντων κάποια αίσθηση ευθύνης για την ανθρώπινη ευτυχία και ευημερία.

Παρ’ όλα αυτά, το πραγματικό έργο σ’ αυτές τις γραμμές, θα πρέπει ν’ αρχίζει στη νηπιακή ηλικία, ώστε η συνείδηση του παιδιού (που τόσο εύκολα κατευθύνεται) να μπορεί από πολύ νωρίς ν’ αναλαμβάνει μία ανιδιοτελή στάση απέναντι στους συντρόφους του.Μπορεί να προωθηθεί προοδευτικά, αν οι γονείς και οι δάσκαλοι επιδεικνύουν στη δική τους ζωή εκείνο που διδάσκουν.

Τελικά, θα έρθει ο καιρός, όπου στο τέλος της εφηβείας, μία κρίση αναγκαία και προσχεδιασμένη θα κατασταλάζει στη ζωή του νεαρού ατόμου και τότε αυτό θα αυτοσταθεροποιείται με τον ιδιαίτερο τρόπο που το πεπρωμένο θα επιβάλει, προκειμένου να εκπληρώσει το χρέος του της ορθής σχέσης μέσω της επαγγελματικής υπηρεσίας.

Είναι το γεφυρωτικό έργο αυτό που πρέπει να γίνει τώρα – γεφυρωτικό ανάμεσα σ’ εκείνο που υφίσταται σήμερα και σ’ εκείνο που μπορεί να υπάρξει στο μέλλον. Αν, στα επόμενα 150 χρόνια, αναπτύξουμε αυτή την τεχνική της γεφύρωσης των πολλών χασμάτων που ανευρίσκονται στην ανθρώπινη οικογένεια και της εξάλειψης του φυλετικού μίσους και των χωριστικών τάσεων των κρατών και των λαών, θα έχουμε επιτύχει να εδραιώσουμε έναν κόσμο όπου ο πόλεμος θα είναι αδύνατος κι όπου η ανθρωπότητα θ’ αναγνωρίζεται σαν μία ανθρώπινη οικογένεια κι όχι σαν ένα αντιμαχόμενο συνονθύλευμα πολλών εθνών και λαών, που επιδίδονται ανταγωνιστικά στην αλληλοεκμετάλλευση και που υποθάλπουν πετυχημένα τις προκαταλήψεις και τα μίση.

Αυτή υπήρξε, καθώς είδαμε η ιστορία του παρελθόντος.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.