ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΒΟΥΔΑΣ;

 

ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΒΟΥΔΑΣ;

 

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο επόμενος Διδάσκαλος είναι ο Βούδας, μολονότι μεταξύ της εποχής του Βυάσα και του Βούδα μεσολάβησαν και πολλοί άλλοι.

Κατά τους αιώνες εκείνους η νοημοσύνη των ανθρώπων αναπτυσσόταν γρήγορα και το ερευνητικό πνεύμα της ανθρωπότητας ερχόταν ολοένα και περισσότερο σε δράση.

Η υποβολή ερωτημάτων, στα οποία δεν ήταν εύκολο να δοθούν απαντήσεις, είχε το επίκεντρο της σε μία ομάδα διανοουμένων στις Ινδίες και αντιπροσώπευε τους σκεπτόμενους κάθε χώρας. Τα ερωτήματα ήταν σχετικά με την ύπαρξη της λύπης και της αθλιότητας σε κάθε ζωή και ρωτούσαν για την αιτία και τι έπρεπε να γίνει, ώστε να μεταβληθούν οι συνθήκες αυτές της ζωής. Ζητούσαν να μάθουν ποιο είναι το στοιχείο που ολοκληρώνει τον άνθρωπο και τι είναι η ψυχή.

Ο Βούδας εμφανίστηκε για να δώσει την απάντηση και να θέσει τα θεμέλια μίας περισσότερο φωτισμένης προσέγγισης και αντίληψης της ζωής και παρέσχε τη διδασκαλία, η οποία έμελλε ν’ ανοίξει τη θύρα στο έργο του Χριστού.

Ο Βούδας απάντησε στα ερωτήματα που Του ετέθηκαν κατά την εποχή Του και έδωσε στον κόσμο τις τέσσερις ευγενείς αλήθειες, οι οποίες δίνουν με τρόπο πάγιο και ικανοποιητικό, απάντηση στις απορίες των ανθρώπων.

Οι αλήθειες αυτές μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

Ο Βούδας δίδαξε ότι η αθλιότητα και η οδύνη ήταν δημιουργήματα του ανθρώπου και ότι η συγκέντρωση της ανθρώπινης επιθυμίας σε πράγματα εφήμερα και υλικά, ήταν το αίτιο της όλης απελπισίας, του μίσους και του ανταγωνισμού καθώς και ο λόγος του γιατί ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι ζει στο βασίλειο του θανάτου- τον κόσμο της φυσικής ζωής- ο οποίος είναι ο πραγματικός θάνατος του πνεύματος.

Συνέβαλε κατά τρόπο μοναδικό στη διδασκαλία που δόθηκε από τον Ηρακλή και τον Βυάσα και προετοίμασε το δρόμο του Χριστού.

Μεταξύ της εποχής των δύο αυτών μεγάλων Διδασκάλων, του Βούδα και του Χριστού, εμφανίσθηκαν υποδεέστεροι διδάσκαλοι για να διευρύνουν τις ήδη δοθείσες αλήθειες.

Οι σημαντικότεροι ήταν ο Σανκαρατσάρυα, ο οποίος έδωσε βαθιά διδασκαλία για τη φύση του Εαυτού. Επίσης ο Σρι Κρίσνα, ο διδάσκαλος που εμφανίζεται στη Μπακαβάτ Γκιτά, πολλοί δε πιστεύουν γι’ Αυτόν ότι ήταν μία προγενέστερη ενσάρκωση του Χριστού.

 

Πηγή Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo axieron.blogspot.com

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.