ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΒΟΥΔΑΣ;

lifehub-anthropos-filosofia-166

 

ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΒΟΥΔΑΣ;

 

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο επόμενος Διδάσκαλος είναι ο Βούδας, μολονότι μεταξύ της εποχής του Βυάσα και του Βούδα μεσολάβησαν και πολλοί άλλοι.

Κατά τους αιώνες εκείνους η νοημοσύνη των ανθρώπων αναπτυσσόταν γρήγορα και το ερευνητικό πνεύμα της ανθρωπότητας ερχόταν ολοένα και περισσότερο σε δράση.

Η υποβολή ερωτημάτων, στα οποία δεν ήταν εύκολο να δοθούν απαντήσεις, είχε το επίκεντρο της σε μία ομάδα διανοουμένων στις Ινδίες και αντιπροσώπευε τους σκεπτόμενους κάθε χώρας. Τα ερωτήματα ήταν σχετικά με την ύπαρξη της λύπης και της αθλιότητας σε κάθε ζωή και ρωτούσαν για την αιτία και τι έπρεπε να γίνει, ώστε να μεταβληθούν οι συνθήκες αυτές της ζωής. Ζητούσαν να μάθουν ποιο είναι το στοιχείο που ολοκληρώνει τον άνθρωπο και τι είναι η ψυχή.

Ο Βούδας εμφανίστηκε για να δώσει την απάντηση και να θέσει τα θεμέλια μίας περισσότερο φωτισμένης προσέγγισης και αντίληψης της ζωής και παρέσχε τη διδασκαλία, η οποία έμελλε ν’ ανοίξει τη θύρα στο έργο του Χριστού.

Ο Βούδας απάντησε στα ερωτήματα που Του ετέθηκαν κατά την εποχή Του και έδωσε στον κόσμο τις τέσσερις ευγενείς αλήθειες, οι οποίες δίνουν με τρόπο πάγιο και ικανοποιητικό, απάντηση στις απορίες των ανθρώπων.

Οι αλήθειες αυτές μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

Ο Βούδας δίδαξε ότι η αθλιότητα και η οδύνη ήταν δημιουργήματα του ανθρώπου και ότι η συγκέντρωση της ανθρώπινης επιθυμίας σε πράγματα εφήμερα και υλικά, ήταν το αίτιο της όλης απελπισίας, του μίσους και του ανταγωνισμού καθώς και ο λόγος του γιατί ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι ζει στο βασίλειο του θανάτου- τον κόσμο της φυσικής ζωής- ο οποίος είναι ο πραγματικός θάνατος του πνεύματος.

Συνέβαλε κατά τρόπο μοναδικό στη διδασκαλία που δόθηκε από τον Ηρακλή και τον Βυάσα και προετοίμασε το δρόμο του Χριστού.

Μεταξύ της εποχής των δύο αυτών μεγάλων Διδασκάλων, του Βούδα και του Χριστού, εμφανίσθηκαν υποδεέστεροι διδάσκαλοι για να διευρύνουν τις ήδη δοθείσες αλήθειες.

Οι σημαντικότεροι ήταν ο Σανκαρατσάρυα, ο οποίος έδωσε βαθιά διδασκαλία για τη φύση του Εαυτού. Επίσης ο Σρι Κρίσνα, ο διδάσκαλος που εμφανίζεται στη Μπακαβάτ Γκιτά, πολλοί δε πιστεύουν γι’ Αυτόν ότι ήταν μία προγενέστερη ενσάρκωση του Χριστού.

 

Πηγή Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo axieron.blogspot.com

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο