ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΖΩΗ;

lifehub-anthropos-filosofia-200

 

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΖΩΗ;

 

Συνέχεια του άρθρου Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟY ΧΡΙΣΤΟΥ

Γιατί ο θάνατος και όχι η ζωή κυριαρχεί σήμερα στον κόσμο;

Γιατί οι νέοι αρνούνται να φοιτούν στις εκκλησίες και να δεχθούν ως πίστη τους τις αλήθειες που τους παρουσιάζουν;

Γιατί όλο και μεγαλύτερη σημασία αποδίδεται στις θεολογίες της Ανατολής και στη διδασκαλία του Βουδδισμού;

Τι , τέλος πάντων, λανθασμένο υπάρχει στον τρόπο που παρουσιάζεται η πνευματική πραγματικότητα και οι προαιώνιες αλήθειες;

Aπαντήσεις μπορούν να δοθούν πολλές. Η σημαντικότερη είναι ότι η παρουσίαση της Θείας Αλήθειας, όπως την προσφέρουν οι Εκκλησίες της Δύσης και οι δάσκαλοι της Ανατολής, δεν συμβάδισε με την διανοητική ανάπτυξη του πνεύματος του ανθρώπου.

Οι ίδιοι παλαιοί τύποι λέξεων και ιδεών εξακολουθούν ακόμη να δίνονται στους ερευνητές και δεν ικανοποιούν τις διάνοιες τους, ούτε τις πρακτικές ανάγκες τους.

Τους ζητούν να πιστεύουν χωρίς να αμφισβητούν και τους επιβάλλουν να παραδεχθούν τις ερμηνείες άλλων ανθρώπινων διανοιών, που ισχυρίζονται ότι κατέχουν την αλήθεια.

Ο χριστιανισμός αποτελεί την έκφραση – κατ’ ουσίαν τουλάχιστον- της αγάπης του Θεού, του κατοικούντος στο Σύμπαν, το οποίο δημιούργησε.

Οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την απλότητα της σκέψης και από την απλή πνευματική ζωή που διήγαν οι πρώτοι χριστιανοί.

Εκείνο που εμποδίζει την αποκάλυψη και παρακωλύει την ανάπτυξη της πνευματικής ζωής, δεν είναι το πλεονάζον κακό. Το κακό αυτό είναι αποτέλεσμα της παρανόησης και του εσφαλμένου προσανατολισμού του ανθρώπινου πνεύματος.

Οφείλεται στην αποτυχία των ανά τον κόσμο θρησκευτικών οργανώσεων, ώστε να διατηρήσουν την αλήθεια σε όλη της την καθαρότητα και ν’ αποφύγουν τη φανατική αντίληψη ότι η ατομική ερμηνεία της αλήθειας του κάθε ανθρώπου πρέπει να είναι η μόνη και η μόνη ορθή.

 

Πηγή Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

Photo WallpaperSafari

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο