ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ο ασκούμενος εσωτεριστής πρέπει:

  • Ν’ αποκτήσει επίγνωση της φύσης των δυνάμεων που συνιστούν τον εξοπλισμό της προσωπικότητάς του και τις οποίες, αυτός ο ίδιος, έφερε μαγνητικά σ’ έκφραση στους τρεις κόσμους. Αυτές σχηματίζουν έναν συνδυασμό ενεργών δυνάμεων. Πρέπει να μάθει να διαφοροποιεί ανάμεσα στην αυστηρά φυσική ενέργεια, που είναι αυτόματη στην ανταπόκρισή της προς άλλες κι εσώτερες ενέργειες, και σε εκείνες που προέρχονται από συγκινησιακά και νοητικά επίπεδα συνείδησης, που εστιάζονται μέσω του αιθερικού σώματος το οποίο, με τη σειρά του, κινητοποιεί και γαλβανίζει το φυσικό του φορέα σε ορισμένες δραστηριότητες.
  • Να γίνει ευαίσθητος στις παρορμητικές ενέργειες της ψυχής, που εκπορεύονται απ’ τα ανώτερα νοητικά επίπεδα. Αυτές επιζητούν να ελέγξουν τις δυνάμεις του τριπλού ανθρώπου, όταν προσεγγισθεί κάποιο συγκεκριμένο σημείο εξέλιξης.
  • Ν’ αναγνωρίσει τις ρυθμιστικές ενέργειες του περιβάλλοντός του, θεωρώντας τις όχι σαν γεγονότα ή περιστατικά, αλλά σαν ενέργεια σε δράση. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνει να βρίσκει το δρόμο του, πίσω από τη σκηνή των εξωτερικών συμβάντων, μέσα στον κόσμο των ενεργειών, κι έτσι να γίνεται ικανός για την επιτέλεση ορισμένων δραστηριοτήτων. Κατ’ αυτό τον τρόπο εισέρχεται στον κόσμο της έννοιας. Γεγονότα, συμβάντα και φυσικά φαινόμενα κάθε είδους είναι απλώς σύμβολα εκείνου που συμβαίνει στους εσωτερικούς κόσμους και σ’ αυτούς τους κόσμους πρέπει να εισέλθει ο εσωτεριστής, όσο του επιτρέπει η αντίληψή του. Αργότερα θ’ ανακαλύψει κόσμους που θ’ απαιτήσουν την επιστημονική του διείσδυση.
  • Για την πλειοψηφία των ζηλωτών, η ίδια η Ιεραρχία παραμένει ένα εσωτερικό βασίλειο που απαιτεί ν’ ανακαλυφθεί και που επιδέχεται διείσδυση.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.