ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

ΓΝΩΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ;

 

ΚΑΡΒΕΛΙ

Έχει το συμβολισμό των δημητριακών, σαν γονιμότητα, θρέψη και ζωή. Στον εβραϊκό συμβολισμό τα δώδεκα καρβέλια στην τράπεζα του Ναού αντιπροσωπεύουν τους δώδεκα μήνες του έτους, σύμφωνα με τον Ιώσηφο. Επίσης υποτίθεται πως αντιπροσωπεύουν τις Δώδεκα Φυλές και το Ζωδιακό.

ΚΑΡΒΟΥΝΙ

Για το Χριστιανισμό είναι ένα σύμβολο των παθών και της θυσίας του Χριστού. Ένας σταυρός με πέντε καρβούνια απεικονίζει τις πέντε πληγές.

ΚΑΠΙΣΤΡΙ

Μοιράζεται το συμβολισμό των δεσμών, αλλά έχει την επιπρόσθετη δύναμη του ελέγχου πάνω στο κεφάλι, που θεωρείται σαν η έδρα της ζωτικής δύναμης του νου.

ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΣ

Μια καπνοδόχος ή οποιοδήποτε άνοιγμα στη στέγη ενός ναού, σκηνής, τίπι κλπ., αντιπροσωπεύει τα περάσματα για τη διαφυγή στον ουρανό. Ο ηλιακός πυλώνας διαφυγή από το παροδικό προς το αιώνιο, από το χώρο στο απεριόριστο. Ο Αγ. Βασίλης που κατεβαίνει από την καπνοδόχο συμβολίζει δώρα που έρχονται κατευθείαν από τον ουρανό στη γη και όχι μέσω της γήινης πύλης ή θύρας.

ΚΡΟΜΛΕΧ

Αφιερωμένο στη Μεγάλη Μητέρα με το μένχιρ σαν συμπληρωματική φαλλική αρχή. Έχει τον κυκλικό συμβολισμό του ιερού Κέντρου, επίσης μετέχει του ηλιακού συμβολισμού του κύκλου και του κυκλικού χρόνου.

ΚΡΟΤΑΛΑ

Στον Ταοϊσμό αντιπροσωπεύει τις δύο ανταγωνιστικές δυνάμεις του σύμπαντος. Έμβλημα του Τσάο Γκούο – τζου, ενός από τους οκτώ Ταοϊστές αθάνατους.

ΚΤΕΝΑ

Γονιμότητα, βροχή, οι ακτίνες του ηλίου, εμπλοκή, μουσική. Γνώρισμα της Αφροδίτης, των γοργόνων και των σειρήνων.

ΛΙΚΝΟ

Η κοσμική βάρκα, το πλοίο της ζωής που λικνίζεται στον αρχέγονο ωκεανό, νέα ζωή, μια καινούργια αρχή. Το λίκνο κατασκευάζεται από ξύλο που παρέχει καταφύγιο στη γέννηση, στη ζωή και στο θάνατο.

ΜΕΛΑΝΙ

Στις Διδασκαλίες του Ισλάμ αντιπροσωπεύει την αντανάκλαση όλων των υπαρξιακών δυνατοτήτων. Επίσης το μελάνι των σοφών είναι σαν το αίμα των προφητών.

ΝΤΑΜΑ

Η ποικιλία της δυαδικότητας στον εκδηλωμένο κόσμο, φως και σκοτάδι, μέρα και νύχτα κτλ.

ΝΤΟΛΜΕΝ

Η θηλυκή μήτρα – είσοδος στον κάτω κόσμο, που συνδέεται με το ΜΕΝΧΙΡ ως φαλλική στήλη, συμβολίζοντας το υπερπέραν και την επαναγέννηση.

 

LifeHub

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.