ΕΣΩΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γ’ ΑΚΤΙΝΑ, ΕΝΕΡΓΟΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Γ’ ΑΚΤΙΝΑ, ΕΝΕΡΓΟΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

 

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙ :                 ΕΝΕΡΓΟΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ :      ΛΑΙΜΟΣ

ΖΩΔΙΑ :                                 ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΤΑΥΡΟΣ

ΠΛΑΝΗΤΕΣ :                       ΚΡΟΝΟΣ, ΓΗ

 

Ο Κύριος της τρίτης ακτίνας είναι γεμάτος δράση και ικανότητα χειρισμού. Είναι αρκετά συνδεδεμένος με την ύλη. Η Γη έχει προσωπικότητα τρίτης ακτίνας και γι’ αυτό επηρεάζει όλες τις ανθρώπινες προσωπικότητες, ανεξάρτητα σε ποια ακτίνα βρίσκεται ή πρόσωπο.

Αυτή η ακτίνα κυβερνά την δημιουργική σκέψη, την οποία εκδηλώνει σε υλική μορφή. Ονομάζεται ο κύριος της ενεργού νοημοσύνης και είναι ο πιο συνδεδεμένος με την ύλη.

Συνεργάζεται με τον κύριο της δεύτερης ακτίνας και είναι η ενεργός οικοδομική δύναμη που ξεκινά την εργασία της οικοδόμησης και φέρνει την εκδήλωση. Υλοποιεί την ιδέα και το σκοπό της θεότητας. Συνδέεται με το νου της θεότητας. Οι τρεις ακτίνες όψεως (1-2-3) αποτελούν μία ενότητα, όπως και ο άνθρωπος, εργάζονται για την εκδήλωση του Θεού στο φυσικό πεδίο.

Η πρώτη ακτίνα έχει το σκοπό, η δεύτερη την αγάπη και ενόραση, η Τρίτη φέρνει σε εκδήλωση την ιδέα. Η αλληλοσυσχέτιση και αλληλοενέργεια των τριών ακτίνων είναι φύση συνθετική σε όλα τα επίπεδα, κοσμικό, ηλιακό, πλανητικό, ανθρώπινο, ατομικό, σε όλο το εκδηλωμένο Σύμπαν. Αυτή η ενεργός νοημοσύνη λειτουργεί από τα υψηλότερα ως τα κατώτερα πεδία, από τις αγγελικές ιεραρχίες, μέχρι τις ενστικτώδεις.

Η γνώση και η συνεργασία μεταξύ των ντέβας και των ανθρώπων, επιφέρει ολοκλήρωση και θεραπεία. Η αληθινή θεραπεία επέρχεται όταν, η αληθινή ανιδιοτελής αγάπη της δεύτερης ακτίνας και νοημοσύνης της τρίτης, συνδυάζονται.

Οι επιχειρήσεις, τα τραστ, είναι μια δραστηριότητα της τρίτης ακτίνας και για αυτό το λόγο κατέχουν μεγάλη θέση στη γήινη δραστηριότητα. Σήμερα είναι ένα μεγάλο δίκτυο που καλύπτει όλο το πλανήτη. Θα έπρεπε όλες οι επιχειρήσεις να είναι κανάλι, μέσω του οποίου, η ανθρωπότητα να φέρει σε έκφραση το σκοπό, το στόχο του σχεδίου του Θεού. Συχνά καλοπροαίρετοι επιχειρηματίες της δεύτερης ακτίνας, μη έχοντας την ενέργεια της τρίτης, αποτυγχάνουν στην υλοποίηση του οράματος και των ιδεών τους.

Οι άνθρωποι της τρίτης ακτίνας είναι αυτοί που σχεδιάζουν, πραγματοποιούν και φέρνουν σε έκφραση τα σχέδια, διότι ο άνθρωπος της δεύτερης ακτίνας μπορεί να επεκτείνεται αλλά να μη διαθέτει τη Τρίτη, οπότε δεν μπορούν να υλοποιήσουν. Έτσι η κρυσταλλωμένη ενέργεια του χρήματος βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο αυτής της ακτίνας και γι’ αυτό το χρήμα πολλές φορές αποκαλείται πράσινο ή πράσινη ενέργεια.

Η ακτίνα κυβερνά την δημιουργική σκέψη και γι’ αυτό επιτυγχάνει να εκδήλωση σε υλική μορφή την ιδέα.

Ένα άτομο της τρίτης ακτίνας μπορεί να χειριστεί την ύλη για το ατομικό συμφέρον ή το ομαδικό καλό. Οι βιομήχανοι, τραπεζίτες, χρηματιστές, αρχιτέκτονες, σύμβουλοι οργάνωσης, το διεθνές ταμείο, βρίσκονται κάτω από την Τρίτη ακτίνα.

Πολλά και πανίσχυρα γκρουπ και επιχειρήσεις επηρεάζονται από τη μαύρη στοά και είναι υπεύθυνοι για το χάος που επικρατεί στο πλανήτη σήμερα. Έχουν χειριστεί το χρήμα για καταστροφικούς και ιδιοτελείς σκοπούς, γεγονός που το διαπιστώνουμε εύκολα στρέφοντας το βλέμμα γύρω μας. Τι γίνεται με το νερό, την ατμόσφαιρα, τα δάση, τη γη κλπ?

Η Τρίτη ακτίνα είναι η ακτίνα του εκδηλωμένου στοχαστή. Είναι έξυπνη, εξωστρεφής, δραστήρια, σε ετοιμότητα πάντα, δημιουργική, της αρέσει να επιχειρεί, να είναι πρακτική και αποτελεσματική. Την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.

Εάν εκφράζει ανώτερες ιδιότητες είναι γενναιόδωρη, εάν όχι τσιγκουνεύεται και προσδένεται στα υλικά υπάρχοντα. Πρέπει να εξασκηθεί στην ταπεινότητα όπως η πρώτη και η Πέμπτη ακτίνα. Οι επιτυχημένοι στο χρήμα φαίνονται γεμάτοι αυτοπεποίθηση προς τα έξω και ότι ελέγχουν τις καταστάσεις στον επιχειρηματικό κόσμο. Αντίθετα, στη προσωπική τους ζωή είναι αρκετά εκτός ελέγχου.

Η υπερδραστηριότητα της ακτίνας χρειάζεται να τύχει εξισορρόπηση με περιόδους χαλάρωσης και ξεκούρασης. Όμως δεν το επιτυγχάνουν, διότι μεταφέρουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στις διακοπές ή όπου πάνε για χαλάρωση. Έχει την τάση να βρίσκεται σε διαρκή ένταση.

Διακρίνεται από την ανακρίβεια στη λεπτομέρεια και συχνά συγχέει την φανταστική ζωή με την προσωπικότητα. Φτιάχνει σενάρια, αγαπά τη δράση για τη δράση. Θέλει πάντα κάτι να κάνει. Εάν συνδυάζει και τη δεύτερη ακτίνα, θα οργανώνει φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, γιατί είναι φιλάνθρωπος, αλλά και γιατί του αρέσει να είναι μέσα σε όλα. Είναι ανοιχτός στο πνευματικό κόσμο, αλλά οι ιδέες του πρέπει να είναι πρακτικές και ουσιαστικές σας κοινωνική προσφορά. Θα τα αποδεχθεί μέσα από τα αποτελέσματα στην εφαρμογή.

Όταν μια έκφραση της τρίτης ακτίνας πραγματοποιείται, έχουμε αυτό που αποκαλούμε “το βασίλειο του Θεού πάνω στη γη”, γιατί είναι η συνθετική ακτίνα της δεύτερης όψης. Μερικές θετικές ιδιότητες της τρίτης ακτίνας είναι καθαρή και ισχυρή σκέψη, καθαρή άρθρωση, δυναμική, δραστήρια, προσαρμοστικότητα, επίδειξη. Είναι οργανωτική και επιχειρησιακή. Μπορεί να αγκυροβολήσει αφηρημένες ιδέες και να συνθέτει αντιτιθέμενη ενέργεια.

Μερικές αρνητικές ιδιότητες είναι υπερδραστηριότητα, υπερκινητικότητα, σωματικά ισχυρή υπερηφάνεια και ισχυρή περιποίηση του εαυτού, ή λαιμαργία, ή πλεονεξία, εγωισμός, λανθασμένη, καταστροφική χρήση του χρήματος. Είναι πάντα σε εντιμότητα.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

photo Prana World

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.