ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΔΕΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΑΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ Ο ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ!

 

ΔΕΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΑΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ Ο ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ!

 

 

Το στρες δεν μας κάνει μόνο να αισθανόμαστε άσχημα συναισθηματικά, αλλά μπορεί και να επιδεινώσει ορισμένες νόσους, δήλωσε ο διευθυντής του Stress Management Program, στην κλινική Sansum της Σάντα Μπάρμπαρα.

Έρευνες έχουν υποδείξει πολλά προβλήματα υγείας να συνδέονται με το στρες.

Το στρες φαίνεται να επιδεινώνει ή να αυξάνει τον κίνδυνο παθήσεων όπως η παχυσαρκία, η καρδιοπάθεια, η νόσος Alzheimer, ο διαβήτης, η κατάθλιψη, το άσθμα και προβλήματα στο πεπτικό.

 

Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι καλά προσαρμοσμένος ώστε να αντιμετωπίζει το βραχυπρόθεσμο στρες.

Αλλά αν παραμείνει σε ‘’κόκκινο συναγερμό’’ για μεγάλο διάστημα μπορεί να γίνει ευάλωτος σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Έτσι αντιδρούν, σημαντικά συστήματα στις ανησυχίες.

Ωστόσο υπάρχουν και καλά νέα.

Αν ακολουθήσετε ορισμένα απλά βήματα για την ανακούφιση του στρες μπορείτε να μειώσετε το στρες και τους κινδύνους για την υγεία.

 

Ποια είναι ορισμένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα υγείας που συνδέονται με το στρες;

 

Καρδιοπάθεια

Οι ερευνητές υποπτεύονταν από καιρό ότι ο τύπος Α όσον αφορά την προσωπικότητα και ο οποίος χαρακτηρίζεται από άγχος, έχει υψηλότερο κίνδυνο αυξημένης αρτηριακής πίεσης και καρδιολογικών προβλημάτων.

Η αιτία δεν είναι σαφής. Το στρες θα μπορούσε να έχει άμεση επίδραση στην καρδιά και τα αγγεία.

Είναι πιθανό επίσης να συνδέεται με άλλα προβλήματα-αυξημένη πιθανότητα καπνίσματος ή παχυσαρκίας-που έμμεσα αυξάνουν τον κίνδυνο.

 

Οι γιατροί γνωρίζουν ότι το ξαφνικό συναισθηματικό στρες μπορεί να αποτελέσει εκλυτικό παράγοντα για σοβαρά προβλήματα καρδιάς, όπως καρδιακή προσβολή.

Άνθρωποι με χρόνια προβλήματα καρδιάς χρειάζεται να αποφεύγουν όσο μπορούν το έντονο στρες.

 

Άσθμα

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι το στρες μπορεί να επιδεινώσει το άσθμα.

Ενδείξεις υποδεικνύουν ότι το χρόνιο στρες ενός γονέα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να εμφανίσει άσθμα το παιδί του.

 

Παχυσαρκία

Το επιπλέον λίπος στην κοιλιά φαίνεται να αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία σε σχέση με το λίπος στα πόδια ή τους γλουτούς. Δυστυχώς, σε εκείνο το σημείο τείνουν να το αποθηκεύουν άνθρωποι που πάσχουν από στρες.

Το στρες προκαλεί υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, και αυτό φαίνεται να αυξάνει το επίπεδο λίπους που αποθηκεύεται στην κοιλιά.

 

Διαβήτης

Το στρες μπορεί να επιδεινώσει τον διαβήτη με δυο τρόπους. Πιθανόν αυξάνει την πιθανότητα άσχημων συμπεριφορών, όπως ανθυγιεινή διατροφή και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Επίσης, το στρες φαίνεται να αυξάνει άμεσα τα επίπεδο γλυκόζης σε ανθρώπους με διαβήτη 2.

 

Πονοκέφαλοι

Το στρες θεωρείται ένας από τους πιο συχνούς παράγοντες πρόκλησης πονοκεφάλου-όχι μόνο τύπου τάσης αλλά και ημικρανιών.

 

Κατάθλιψη και άγχος

Δεν προκαλεί πιθανόν έκπληξη ότι το χρόνιο στρες συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα κατάθλιψης και άγχους. Επισκόπηση πρόσφατων μελετών ανακάλυψε ότι άνθρωποι με στρες λόγω εργασίας-όπως απαιτητική εργασία με μικρή ανταμοιβή-είχαν 80% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης εντός λίγων ετών.

 

Γαστρεντερολογικά προβλήματα

Το στρες δεν προκαλεί έλκος. Ωστόσο μπορεί να το επιδεινώσει. Είναι επίσης συχνός παράγοντας για νόσους του πεπτικού, όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

 

Νόσος Alzheimer

Έρευνα σε ζώα ανακάλυψε ότι το στρες θα μπορούσε να επιδεινώνει τη νόσο Alzheimer, προκαλώντας γρήγορη δημιουργία των βλαβών. Ορισμένοι ερευνητές εικάζουν ότι η μείωση του στρες έχει τη δυνατότητα να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου.

 

Επιτάχυνση της γήρανσης

Υπάρχουν ενδείξεις ότι το στρες μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που γερνάμε.

Μια έρευνα συνέκρινε το DNA μητέρων που αντιμετώπιζαν στρες με γυναίκες που δεν εμφάνιζαν άγχος. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι συγκεκριμένη περιοχή των χρωμοσωμάτων εμφάνιζε την επίδραση της επιταχυνόμενης γήρανσης.

Το στρες φάνηκε να επιταχύνει τη γήρανση περίπου κατά 9 έως 17 επιπλέον χρόνια.

 

Πρόωρος θάνατος

Έρευνα που εξέτασε την επίδραση του στρες στην υγεία, μελετώντας ηλικιωμένους που φρόντιζαν τους συζύγους τους, ανακάλυψε ότι είχαν 63% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σχέση με συνομήλικους που δεν ήταν φροντιστές.

 

Το άγχος δεν είναι μόνο αίσθηση.

Δεν βρίσκεται μόνο στο κεφάλι μας, δήλωσε ο Winner. Είναι ενσωματωμένη σωματική αντίδραση σε μια απειλή.

Όταν αγχωνόμαστε ο οργανισμός αντιδρά.

Τα αγγεία συστέλλονται, η αρτηριακή πίεση και ο σφυγμός αυξάνονται.

Η αναπνοή γίνεται πιο γρήγορη.

Το κυκλοφορικό πλημμυρίζει με ορμόνες, όπως κορτιζόλη και αδρεναλίνη.

 

Όταν κάποιος έχει χρόνιο στρες, οι σωματικές αλλαγές με τον καιρό μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας.

Καμία από τις μεθόδους της κλασσικής ιατρικής δεν είναι 100% επιτυχής.

 

Ο Βιοσυντονισμός και η Deta-Elis από την άλλη έχει την δυνατότητα με τις διαγνωστικές συσκευές που διαθέτει, (που βασίζονται στη μέθοδο του R. Voll και το Vegetative Resonance Test, VRT), να γίνεται μια ακριβές διάγνωση με αποτελεσματικότητα 98%, στην οποιαδήποτε αιτία του προβλήματος

Έχει ευρύ φάσμα δυνατοτήτων και για το λόγο αυτό αναγνωρίστηκε από το Υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αμερικής, Ισραήλ και άλλων χωρών ως επίσημη μέθοδος διάγνωσης.

Με την διάγνωση με την μέθοδο του Βιοσυντονισμού, αξιολογείτε η κατάσταση της υγείας του ατόμου προβαίνοντας σε έλεγχο τριών επιπέδων: της φυσιολογικής δομής του σώματος, της βιοχημικής και της ψυχοσυναισθηματικής λειτουργίας του.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι προβλέπει θεωρητικά την αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής αγωγής και ως εκ τούτου καθίσταται εφικτή η άμεση και έγκαιρη αναπροσαρμογή της εφαρμοζόμενης θεραπείας, εξοικονομώντας στον ασθενή, χρόνο, χρήμα και κυρίως ψυχικά αποθέματα.

Οι συσκευές της Deta Elis είναι άκρως αποτελεσματικές και μπορούν να χτυπήσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα στη ρίζα του.

Πρέπει απαραίτητα να υπάρξει ακριβής διάγνωση κάτι το οποίο θα εγγυηθεί και την ακριβή θεραπεία. Έχουμε την λύση το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Για οποιαδήποτε απορία έχετε και για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα αυτό, επικοινωνήστε μαζί μας.

photo findpeaceofmind

 

Ανεξάρτητος  συνεργάτης

DETA-ELIS

ΣΟΥΡΒΑΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

τηλ:6909150945

christosourvalos@yahoo.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.