NLP

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

 

Συνέχεια του άρθρου ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

 

Το Νο #2 από τα 4 μονοπάτια για την οικονομική σου ευημερία

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το δεύτερο συστατικό που θα σε βοηθήσει να αναπτυχθείς οικονομικά και να νιώσεις οικονομικά ασφαλής. Γιατί δεν είναι αλήθεια ότι τα οικονομικά σου αποτελέσματα αυτή την στιγμή εξαρτώνται από το τι συμβαίνει στην χώρα. Γιατί αυτό που συμβαίνει στην χώρα συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Αυτό που αλλάζει και αυτό που μπορεί να αλλάξει τα οικονομικά σου είναι αυτό που θα αλλάξεις εσύ μέσα στο μυαλό σου.

Αυτή την στιγμή που μιλάμε οι επιχειρήσεις, οι επιχειρηματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματίες που κάνουν coaching έχουν τουλάχιστον 100%-200% ανάπτυξη. Για ποιον λόγο; Αλλάζει η χώρα; Αλλάζει η κατάσταση; Όχι. Αυτό που αλλάζει είναι αυτό που σκέφτονται, αυτό που αισθάνονται και αυτό που κάνουν στην καθημερινότητα τους.

Είπαμε λοιπόν στο προηγούμενο άρθρο, την προηγούμενη εβδομάδα, ότι για να αναπτύξεις τα οικονομικά σου το #1 πράγμα είναι το σώμα σου. Εάν δεν έχεις ενέργεια στο σώμα σου τότε δεν μπορείς να κάνεις τα πράγματα να συμβούν. Δεν μπορείς να εμπνεύσεις τους άλλους ανθρώπους, είτε είναι οι πελάτες σου, είτε είναι οι συνεργάτες σου, είτε είναι η σχέση σου, όποιος και να είναι αυτός. Το σώμα σου είναι το Νο #1 πράγμα. Και πρόσεξε καλά: Η ενέργεια χρειάζεται να βγαίνει από μέσα σου. Δεν πρέπει να την προσποιείσαι. Χρειάζεται να είσαι ενέργεια. Γι’ αυτό όπως είπαμε πρέπει να θρέψεις το σώμα σου με καλή διατροφή, ύπνο, γυμναστική, ενυδάτωση κ.ο.

Το δεύτερο και πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι τα συναισθήματα σου. Αν το σκεφτείς, όλοι οι άνθρωποι ότι και να κάνουν, το κάνουν είτε γιατί θέλουν να νιώσουν κάτι ευχάριστο είτε για να αποφύγουν κάτι το οποίο τους πονάει, κάτι το οποίο δεν αντέχουν.

Έτσι λοιπόν, όπως καταλαβαίνεις, το ταμείο που κλείνεις κάθε μέρα, το συναισθηματικό σου ταμείο, θα καθορίσει και την πορεία της ζωής σου στα πάντα. Και στα οικονομικά σου. Αν κάθε μέρα μέσα σου νιώθεις ότι έχεις εξαντληθεί συναισθηματικά γιατί δεν έχεις απολαύσει την ημέρα σου, γιατί δεν κάνεις αυτά που αγαπάς ή γιατί δίνεις την ενέργεια σου σε πράγματα τα οποία δεν είσαι εσύ, σε πράγματα τα οποία δεν σε καλύπτουν, γιατί πρέπει για την οικογένεια, πρέπει για την κοινωνία, πρέπει για την σχέση σου, πρέπει για τον σκύλο σου, πρέπει για όλους τους άλλους εκτός από εσένα, τότε στο τέλος της ημέρας συναισθηματικά στερεύεις. Και όταν συναισθηματικά στερεύεις τότε αρχίζεις και τραβάς την ενέργεια σου από το σώμα σου.

Θα δεις λοιπόν όταν ολοκληρωθούν αυτά τα 4 άρθρα που αφορούν την οικονομική σου ανάπτυξη, θα παρατηρήσεις ότι το ένα συνδέεται με το άλλο.

Έτσι λοιπόν η ερώτηση μου για εσένα είναι η εξής:

“Τι είναι αυτό που σου στερεί την συναισθηματική σου ενέργεια και τι είναι αυτό που σου δίνει συναισθηματική ενέργεια;”

Θέλω να πάρεις ένα χαρτί και ένα στυλό και να γράψεις όλες τις συνήθειες σου. Γράψε όλες σου τις συνήθεις και γενικότερα όλη την καθημερινότητα σου.

Όταν το κάνεις αυτό, το επόμενο που θέλω να κάνεις είναι το εξής: Χώρισε τα σε δύο κατηγορίες. Ποια είναι αυτά που σε μαζεύουν συναισθηματικά και ποια είναι αυτά που σε ανοίγουν συναισθηματικά.

Όταν λοιπόν τα γράψεις, δες από αυτά που σου στερούν την ενέργεια σου τι μπορείς να αφαιρέσεις τελείως από την ζωή σου , τι μπορείς να περιορίσεις και τι είναι αυτό που μπορείς να προσαρμόσεις για πράγματα τα οποία είναι απαραίτητα προκειμένου εσύ να μπορείς να τα κάνεις με μεγαλύτερη χαρά και να παίρνεις ενέργεια από αυτά.

Και αυτά που σε γεμίζουν, σου δίνουν ενέργεια, σου δίνουν δύναμη, σου δίνουν ενθουσιασμό, θρέφουν την ψυχή σου, τότε δες πως μπορείς να βάλεις παραπάνω από αυτά μέσα στην ζωή σου. Πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις.

Παρατήρησε τι υπάρχει μέσα σε αυτά που κάνει την διαφορά μέσα στην καρδιά σου. Και πάρτο αυτό και βάλτο σε αυτά που πρέπει να κάνεις και για κάποιο λόγο την δεδομένη στιγμή δεν μπορείς να αποφύγεις.

Όταν λοιπόν το κάνεις αυτό, άρχισε να εφαρμόζεις αυτά τα μικρά πράγματα καθημερινά. Και θέλω να παρατηρήσεις μέρα με την μέρα πόσο καλύτερα νιώθεις, πόσο πιο χαρούμενος νιώθεις, πόσο πιο ευδιάθετος νιώθεις, πόσο πιο πολύ ο εαυτός σου νιώθεις.

Έτσι λοιπόν να θυμάσαι τα πρώτα δύο χαρακτηριστικά για να αυξήσεις τα οικονομικά σου είναι  #1 το σώμα σου και #2 τα συναισθήματα σου.

Κάνε οτιδήποτε θρέφει την ψυχή σου.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Πηγή: www.manolisischakis.gr

 

Μανώλης Ισχάκης

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΣΧΑΚΗΣ

Ο Μανώλης Ισχάκης έχει πιστοποιηθεί από το American board of NLΡ ως Master Practitioner of NLP, Time Line Therapy και Υπνοθεραπείας. Επίσης έχει πιστοποιηθεί από τη Think ως Advanced Practitioner Of Theta healing, manifesting & abundance, intuitive anatomy, global relationship, DNA 3. Επίσης, είναι practitioner κβαντικής θεραπείας. Έχει δημιουργήσει το δικό του σύστημα το NLP WYS Life Coaching.

Έχει συγγράψει το βιβλίο : NLP! Το κλειδί του μυαλού μας, το audiobook (ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας ) : NLP! Ανακαλύπτοντας τη προσωπική μου δύναμη, το video πρόγραμμα : Μπορείς, το webinar : Πώς να κατακτήσεις οτιδήποτε θέλεις τόσο γρήγορα όσο δε φανταζόσουν ποτέ.

“ Η ποιότητα της ζωή μας εξαρτάται πρώτα από την ποιότητα της επικοινωνίας με τον ασυνείδητο νου μας και έπειτα από την ποιότητα της επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους”

Ζήσε με Πάθος!

NLP WYS Life Coaching

http://manolisischakis.gr

coach@manolisischakis.gr

τ. 211 800 9493 | κ. 6936 563 551

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.