ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

ΑΓΑΠΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ

 

Εντάξτε τη δημιουργική ενασχόληση στην καθημερινότητά σας

Οι έντονοι ρυθμοί ζωής και οι αμέτρητες υποχρεώσεις που έχουμε όλοι μας, συνήθως δεν μας αφήνουν το χρόνο να ασχοληθούμε με κάτι δημιουργικό, με οτιδήποτε μας δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, είτε αυτό είναι ζωγραφική, κηπουρική ή οτιδήποτε άλλο.

Κι όμως έχει παρατηρηθεί ότι όταν είμαστε δημιουργικοί και εκφράζουμε αυτή μας την ανάγκη, νιώθουμε πιο χαρούμενοι και πλήρεις. Ένας καλός τρόπος για να κάνουμε την αρχή λοιπόν και να υιοθετήσουμε την ενασχόληση με κάτι που αγαπάμε είναι να καταγράψουμε όλα όσα θα θέλαμε να κάνουμε αλλά αναβάλλουμε μέχρι τώρα.

Το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσουμε με ποια από όλες τις ενασχολήσεις θα θέλαμε να ξεκινήσουμε και να θέσουμε έναν στόχο. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να ασχοληθούμε περισσότερο με την συγγραφή, ξεκινάμε θέτοντας έναν στόχο για το τι θα θέλαμε να γράψουμε και μέχρι πότε θέλουμε να το έχουμε ολοκληρώσει. Καλό είναι να ξεκινάμε με μικρούς στόχους και να τους εξελίσσουμε με τον καιρό.

Ένας συνηθισμένος τρόπος για να προγραμματίσουμε τον χρόνο που θα αφιερώνουμε στη δράση μας μέσα είναι να ορίσουμε ένα «ραντεβού» με τον εαυτό μας, ακόμη και βάζοντάς το στο ημερολόγιό μας ως εργασία. Με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσουμε να ξεπερνάμε το εμπόδιο της αναβλητικότητας.

Ένα κίνητρο για να μπορέσουμε να είμαστε όλο και πιο συνεπής με την ενασχόληση που μας αρέσει είναι να μοιραζόμαστε τη  δημιουργίες μας και με άλλους, βγάζοντας για παράδειγμα φωτογραφίες και αναρτώντας τις σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή γράφοντας ένα καθημερινό ημερολόγιο με τη μορφή ενός blog. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εμπνεύσουμε κι άλλους ανθρώπους να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους.

Το μυστικό είναι να εστιάζουμε στη δημιουργία και όχι πάντα στο αποτέλεσμα. Ως γνωστόν η εξάσκηση είναι αυτή που μας κάνει καλύτερους.

Καλές δημιουργίες λοιπόν!

 

Ιωάννα Μπακρατσά

Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος ThetaHealing®

Master & Certificate of Science της τεχνικής ThetaHealing® – www.thetahealinghellas.com

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ
Πιστοποιημένη Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια ThetaHealing®
Σπούδασα μετάφραση και διερμηνεία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Όμως, το πάθος μου για την αυτογνωσία, την αυτοβελτίωση και την ενδυνάμωση με οδήγησαν σε μια τεχνική, με την οποία ασχολούμαι αποκλειστικά από το 2012 κι έπειτα. Έχω λάβει τον τίτλο της ThetaHealing Master & Certificate of Science, ο οποίος αποτελεί τον ανώτερο τίτλο εκπαίδευσης της τεχνικής.
Το εσωτερικό μου ταξίδι ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και από τότε ασχολήθηκα με διάφορες μορφές φυσικών και εναλλακτικών θεραπειών. Ξεκίνησα με το Ρέικι, το Tai Chi, το Qi Gong, στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στο EFT και στο Chi Nei Chang Abdominal Massage.
Tο ThetaHealing, ήταν η τεχνική εκείνη που με βοήθησε να εισχωρήσω σε θέματα που ούτε υποψιαζόμουν ότι υπήρχαν, αφού βρισκόταν στον υποσυνείδητο νου, ο οποίος είναι εκείνος που διαμορφώνει τη ζωή μας. Διαπίστωσα ότι αλλάζοντας το συναίσθημα, απομακρύνονται οι αρνητικές σκέψεις και το σύστημά μας αποτοξινώνεται κυριολεκτικά από οτιδήποτε το επιβαρύνει.
Κατά τη διάρκεια των συνεδριών και των σεμιναρίων, στόχος μου είναι να καθοδηγώ άλλους ανθρώπους, προκειμένου να συνδεθούν με τον πυρήνα τους. Πιστεύω ότι η μεταμόρφωση του συναισθήματος και του τρόπου σκέψης, μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε αρμονία και ευημερία στη ζωή μας. Νιώθω μεγάλη χαρά όταν βλέπω ανθρώπους να φεύγουν πιο δυνατοί, με νέα εφόδια και υπεύθυνοι για τη ζωή τους.
E-mail: ioanna@thetahealinghellas.gr
Γραφείο: 210 66 41 211, κινητό: 6937 067 936
Skype: ioanna.bakratsa2

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.