ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΑΦΥΠΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

 

Ίσως είναι συχνό και επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, η ζωή μας να μεταβάλλεται, να βελτιώνεται δραματικά, από την ξαφνική εισροή ΚΑΠΟΙΟΥ ξένου, σε ΚΑΠΟΙΑ δεδομένη στιγμή.

Ο εν λόγω ξένος, φίλος – αδελφός όμως πια, με πήρε από το χέρι, με έβγαλε από τον «ευθύ κοινότυπο δρόμο» και με οδήγησε σε μια ατραπό, γεμάτη στροφές, ανηφόρες, επικίνδυνες καμπές και αδιέξοδα. μια ατραπός που πιστεύω ότι καταλήγει κάπου πολύ ψηλά.

Δεθήκαμε καταρχήν, κάτω από μια κοινή ιδέα, για την οποία δουλέψαμε περίπου οχτώ μήνες. το εγχείρημά μας δυστυχώς δεν πέτυχε και εγκαταλείφθηκε. το παράδοξο είναι ότι δεν χαθήκαμε (όπως μου έχει συμβεί άπειρες φορές με περιστασιακές φιλίες) αλλά κρατήσαμε μία πολύ καλή φιλική και συνάμα οικογενειακή σχέση.

Μέχρι τότε η ζωή μου ήταν ενός απλού ανθρώπου, ενός τυπικού οικογενειάρχη. Οικογένεια δουλειά, παιδιά, με ότι ευθύνες, υποχρεώσεις, χαρές και προβλήματα συνεπάγονται αυτά. Μηδενικές σκέψεις, ελάχιστη κρίση, ανεξέλεγκτα συναισθήματα, σοβαρά διαχειριστικά σφάλματα. Δηλαδή ένας άνθρωπος με ελάχιστους προβληματισμούς και ρηχή προσωπικότητα.

Στ’ αλήθεια δεν γνωρίζω τι εντόπισε σε μένα (ίσως κάποια αληθινά συναισθήματα, ίσως επειδή τον εμπιστεύτηκα;), αλλά πραγματικά νοιώθω ότι ασχολείται μαζί μου. Στην αρχή καθοδηγώντας με σε απλά αλλά συνάμα πολύ σοβαρά θέματα, όπως η σωματική, ψυχική και πνευματική ανατροφή των παιδιών μου, γεγονός που συνέβαλε στη σημαντική βελτίωση της επικοινωνίας μου με τα μέλη της οικογένειάς μου.

Ακολούθως επιχείρησε να διευρύνει τους πνευματικούς μου ορίζοντες, τροφοδοτώντας με γνώση μέσα από αμέτρητα βιβλία. Το ένα βιβλίο διαδεχόταν το άλλο. Στις κουβέντες μας αναλύαμε τα συμπεράσματα και λύναμε τις απορίες από τα αναγνώσματα, μιλάγαμε για τις καταστάσεις της ζωής, τα συναισθήματα, τα προβλήματα της καθημερινότητας, τους χαρακτήρες, τις προσωπικότητες, τις θεραπείες. Συζητήσεις ατελείωτες, συζητήσεις πεντάωρες, εξάωρες, που φαίνονταν δευτερόλεπτα. Συζητήσεις που πραγματικά ρουφούσα. Συζητήσεις – μυήσεις, που κρατούσαν μέχρι το ξημέρωμα, που με γέμιζαν όμως με τόση ενέργεια. ΞΕΧΕΙΛΙΖΑ, λάμβανα τόση ενέργεια που συνέχιζα τις υπόλοιπες δραστηριότητές μου μέχρι το επόμενο ξημέρωμα, χωρίς να αισθάνομαι την παραμικρή ανάγκη για ξεκούραση.

Ο Δάσκαλος (μπορώ πια να τον αποκαλέσω) με δίδαξε τη ταπεινότητα, τη συμπίεση του εγωισμού, την ανάγκη του ελέγχου των συναισθημάτων, τη χαλιναγώγηση της επιθυμίας, τον αλτρουισμό, τη μεγαλοψυχία, την ανιδιοτέλεια, τη παροχή βοήθειας σε όποιον την έχει ανάγκη. Με έμαθε να προσπαθώ να ακούω ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ, με έμαθε ότι πρέπει να προσπαθήσω να συνθλίψω τον Ένοικο στο Κατώφλι.

Ταυτόχρονα όμως νιώθω ότι συχνά – πυκνά με συγκρατεί και με προστατεύει, τοποθετεί μπάρες ασφαλείας, με πηγαίνει βήμα – βήμα και το έχω αποδεχθεί, ώσπου …….

σε μία από τις πολύωρες κουβέντες μας, τον ρώτησαν τι είναι ο φίλος σου. Η απάντηση ήταν άμεση, μονολεκτική και σοκαριστική. ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ

Κράτα το στο πίσω μέρος του μυαλού σου, μου είπε.

Ούτε θυμάμαι την αντίδρασή μου. Μάλλον άλλαξα χρώματα. Ποιο πίσω μέρος του μυαλού ; η λέξη έχει γεμίσει τον εγκέφαλό μου. Δεν μπορώ να το διαχειριστώ. (μετά από κάποια χρόνια κατάλαβα τι εννοούσε). Από μια άλλη άποψη βέβαια, αν είναι γραφτό, ότι είναι να γίνει θα γίνει, τα πράγματα θα έρθουν από μόνα τους.

Φίλε δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς με τη λέξη ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ, αλλά αν μετά από κάποια ενσάρκωση καταλήξω στη Σαμπάλα, εκεί θα είμαστε μαζί, όχι δίπλα, ΜΑΖΙ

 

ΝΑ

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.