ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΔΟΞΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

 

ΔΟΞΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

 

ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΑΡΓΥΡΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ;

Τι είναι Ιεροπρέπεια; Θεωρώ ότι είναι η επίγνωση του μεγαλείου της Μίας Ψυχής, που αγκαλιάζει κι εμπεριέχει τα πάντα. Είναι η στάση εκείνη που μπορεί να έχει κανείς, ατενίζοντας τη Μία Ζωή, που διαπερνά παν ό,τι υπάρχει.

Είναι ο προσανατολισμός και η προσπάθεια διείσδυσης στον κόσμο του Πνεύματος.

Ποιος είναι αυτός που μπορεί να ενώσει το αργυρό νήμα με τον Ύψιστο Πύργο της Καρδιάς;

Είναι αυτός που κατανοεί το νόημα της φράσης: ¨Οι Υιοί των ανθρώπων είναι ένα κι εγώ μαζί τους ένα¨, και προσπαθεί να το κάνει βίωμα.

Είναι αυτός, που αντιλαμβάνεται το νήμα της Ζωής, ως το νήμα που συνδέει κάθε ζωντανό οργανισμό και προσπαθώντας ν’ ακολουθήσει συνειδητά αυτό το νήμα, οδηγείται στη ενότητα.

Είναι αυτός που ατενίζοντας με δέος την Απειροσύνη νοιώθει τόσο μικρός, αλλά παράλληλα, όταν εστιάζει στο κέντρο του, αισθάνεται τόσο μεγάλος και δυνατός!

Είναι αυτός που υποκλίνεται στη Μεγάλη Θυσία της Μίας Ζωής και στέκεται με βαθύτατη ευγνωμοσύνη μπροστά στο θαύμα της εκδήλωσης.

Είναι αυτός, που όταν εισχωρεί στον εσώτερο αυτό κόσμο, κατανοεί ότι είναι μεγάλη ανοησία να σπαταλά τη ζωή του σε άχρηστα και ανούσια πράγματα.

Συνειδητοποιεί ότι χρέος του είναι να τιμήσει αυτό το δώρο, διάγοντας ένα βίο που αρμόζει σ’ έναν γιό του Θεού κι ένας τέτοιος βίος είναι γεμάτος αγάπη, χαρά και υπηρεσία.

Ανυψώνοντας το νου, αγγίζει τις ανώτερες σφαίρες και προσεγγίζει τον Κόσμο των Ιδεών Ατενίζει το Μέλλον.

Ανοίγοντας την καρδιά, συνδέεται άμεσα με το ρεύμα της Θείας Αγάπης, που διαπερνά τα πάντα, και προσπαθεί να προσεγγίσει το κάστρο της Ύψιστης Καρδιάς.

Είναι αυτός που είναι σταθερά εστιασμένος στην εσωτερική σύνδεση του νήματος της Ζωής και καμία διαφορετικότητα στον κόσμο της μορφής δεν τον ξενίζει. Συμμερίζεται την Ενότητα μέσα από την πολλαπλότητα.

 

Πηγή Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo Universoul Awakening

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image