NLP

ΕΧΩ ΔΥΟ ΕΑΥΤΟΥΣ!

 

ΕΧΩ ΔΥΟ ΕΑΥΤΟΥΣ!

Ο ΕΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ!

 

Πιστεύω ότι οι πιο πολλοί άνθρωποι έχουν βρεθεί σε μία θέση που ένιωθαν το ένα μέρος να τους τραβάει από την μια μεριά και το άλλο από την άλλη. Από τη μια να θέλουν αλλά από την άλλη να φοβούνται. Αυτό μέσα μας για τον ασυνείδητο νου σημαίνει σχίσμα. Ή αλλιώς διάσπαση. Σημαίνει ότι δεν μπορεί να δουλεύει ολοκληρωμένα και ότι όσο και να θέλεις, σπας τη δύναμη σου. Γιατί αν για παράδειγμα, σε τραβάει από το ένα χέρι ένας άνθρωπός και ένας άλλος από το άλλο, τότε που θα πας; Ακόμα και αν κερδίσει ο ένας από τους δύο, η δυναμική σου θα έχει πέσει.

Έτσι λοιπόν για να πετύχεις όλα όσα θέλεις τόσο γρήγορα όσο δεν φανταζόσουν, ή με τον λιγότερο κόπο, χρειάζεται να υπάρχει μια δυναμική, χρειάζεται να υπάρχει μια ολοκλήρωση μέσα σου! Χρειάζεται να μην διασπάται ο ασυνείδητος νους σε δύο μέρη.

Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να γίνει μια ολοκλήρωση σε κάτι το οποίο είναι πολύ πιο σημαντικό.

Πρέπει να ξέρεις όλα τα μέρη που έχει ένας άνθρωπος μέσα του. Και όταν λέω μέρη εννοώ όλα αυτά τα αντικρουόμενα μέρη που στην ουσία εξυπηρετούν έναν ανώτερο θετικό σκοπό.

Γι’ αυτό λοιπόν τι θέλεις; Θέλεις να σπαταλάς την λιγότερη ενέργεια για να μπορείς να πετύχεις κάτι. Και για να το κάνεις αυτό χρειάζεται να μην υπάρχουν αντικρουόμενα μέρη μέσα σου.

Έτσι λοιπόν αυτό που έχεις να κάνεις είναι το εξής:

  • Πάρε ένα φύλλο χαρτί
  • Από τη μία στήλη γράψε όλα αυτά που θέλεις να πετύχεις
  • Στην άλλη στήλη γράψε όλους τους φόβους που μπορεί να αναδύονται όσο σκέφτεσαι το τι θέλεις πραγματικά στη ζωή σου.

Τώρα είμαι απόλυτα σίγουρος πως κατανοείς το εξής:

Στην ουσία οι άνθρωποι δεν είναι ότι έχουμε τόσο φόβους όσο δεν έχουμε υψηλά κίνητρα που θα υπερνικήσουν τους φόβους μας. Γιατί όσο και να φοβάσαι κάτι, αν υπάρξει ένας πραγματικός λόγος, ένας πολύ σημαντικός λόγος, τέτοιος που δεν θα έχεις άλλη επιλογή να κάνεις κάτι άλλο, αυτό το πράγμα θα το κάνεις και τον φόβο θα τον ξεχάσεις.

Έτσι λοιπόν, αυτό που θέλουμε, δεν είναι το να ασχολείσαι με τους φόβους και τι κάνουν αυτοί εκεί για εσένα. Αυτό που θέλουμε είναι να αυξήσουμε τα κίνητρα που έχεις σχετικά με αυτό που θέλεις.

Γι’ αυτό λοιπόν τι θα κάνεις; Στη στήλη όπου έχεις τους στόχους σου άρχισε να απαντάς γιατί θέλεις αυτό που θέλεις;

Παραδείγματος χάριν:

Τι θέλω;  

– Θέλω να ταξιδεύω!

– Γιατί θέλω να ταξιδεύω;

– Γιατί μου αρέσουν τα ταξίδια.

– Γιατί μου αρέσουν τα ταξίδια;

– Γιατί γνωρίζω καινούργιες χώρες.

Γιατί μου αρέσει να γνωρίζω καινούργιες χώρες;

– Γιατί γνωρίζω καινούργιες κουλτούρες.

Γιατί μου αρέσει να γνωρίζω καινούργιες κουλτούρες;

– Γιατί έτσι αποκτώ περισσότερες εμπειρίες.

Γιατί μου αρέσει να αποκτώ περισσότερες εμπειρίες;

– Γιατί εξελίσσομαι.

Ουάου! Εξελίσσομαι! Σε ποιον άνθρωπο δεν είναι σημαντική η εξέλιξη;

Ας κάνουμε κάτι ακόμη:

Γιατί είναι σημαντική η εξέλιξη για εμένα;

– Γιατί κάθε φορά που εξελίσσομαι νιώθω πληρότητα.

Από το 1 έως το 10 πόσο σημαντικό είναι να εξελίσσομαι;

– 10!

Τι θα συμβεί εάν δεν εξελιχθώ;

– Μιζέρια… Απογοήτευση… Κατάθλιψη… Συρρίκνωση…

Κάθε φορά λοιπόν που απαντάς με αυτή την αλληλουχία στις ερωτήσεις, στα θέλω σου, θα παρατηρήσεις ότι θα αρχίσεις να συνδέεσαι με μία δύναμη όπου αυτά που νόμιζες ότι ήταν οι φόβοι, τα εμπόδια σου, απλά δεν θα τα θυμάσαι, δεν θα τα σκέφτεσαι. Και όταν φτάσεις στην εξέλιξη και δεις πόσο σημαντική είναι η εξέλιξη για εσένα, τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι ανάμεσα στην εξέλιξη και στα ψιλοεμπόδια, στους μικρούς αυτούς φόβους, κερδίζει η εξέλιξη!

Έτσι λοιπόν σταμάτα να ασχολείσαι με τους φόβους, σταμάτα να ασχολείσαι με αυτά τα εμπόδια, και ψάξε να βρεις εκείνους τους λόγους και τα κίνητρα που θα κάνουν τη διαφορά στη δική σου ζωή.

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με Πάθος!

 

Πηγή: www.manolisischakis.gr

 

Μανώλης Ισχάκης

photo Pillowfights

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΣΧΑΚΗΣ

Ο Μανώλης Ισχάκης έχει πιστοποιηθεί από το American board of NLΡ ως Master Practitioner of NLP, Time Line Therapy και Υπνοθεραπείας. Επίσης έχει πιστοποιηθεί από τη Think ως Advanced Practitioner Of Theta healing, manifesting & abundance, intuitive anatomy, global relationship, DNA 3. Επίσης, είναι practitioner κβαντικής θεραπείας. Έχει δημιουργήσει το δικό του σύστημα το NLP WYS Life Coaching.

Έχει συγγράψει το βιβλίο : NLP! Το κλειδί του μυαλού μας, το audiobook (ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας ) : NLP! Ανακαλύπτοντας τη προσωπική μου δύναμη, το video πρόγραμμα : Μπορείς, το webinar : Πώς να κατακτήσεις οτιδήποτε θέλεις τόσο γρήγορα όσο δε φανταζόσουν ποτέ.

“ Η ποιότητα της ζωή μας εξαρτάται πρώτα από την ποιότητα της επικοινωνίας με τον ασυνείδητο νου μας και έπειτα από την ποιότητα της επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους”

Ζήσε με Πάθος!

NLP WYS Life Coaching

http://manolisischakis.gr

coach@manolisischakis.gr

τ. 211 800 9493 | κ. 6936 563 551

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image