ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

ΔΥΣΕΥΡΕΤΟΙ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

 

ΑΛΚΥΟΝΑ

Αντιπροσωπεύει τις Αλκυονίδες μέρες, γαλήνη, ομορφιά, γρηγοράδα, αξιοπρέπεια, τέλεια θηλυκή αμφίεση, ντροπαλή φύση.

ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ

Αντιπροσωπεύει τη μακρά, ακούραστη πτήση και τους μακρινούς ωκεανούς, προμηνύει άσχημο καιρό και ισχυρούς ανέμους. Μπορεί να ενσωματώνει την ψυχή κάποιου πεθαμένου ναύτη, γι’ αυτό και θεωρείται κακοτυχία να σκοτώσεις άλμπατρος.

ΚΑΡΑΚΑΞΑ

Βλάβη, κακοτυχία.

ΚΑΡΔΕΡΙΝΑ

Στη χριστιανική τέχνη η καρδερίνα παρουσιάζεται συσχετισμένη με τα πάθη του Χριστού και μαζί με τον Χριστό σαν Σωτήρα, αφού το πουλί συνδέεται με τα αγκάθια και τα γαϊδουράγκαθα. Φανερώνει επίσης την καρποφορία και τη γενναιοψυχία.

ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ

Σκληρότητα, θηριωδία, παλληκαριά. Επειδή οι κηλίδες μοιάζουν με μάτια, το ζώο ονομάζεται Μεγάλος Φύλακας.

Αιγυπτιακή Παράδοση

Ένα έμβλημα του Όσιρη.

Εβραϊκή Παράδοση

Γρηγοράδα.

Ελληνική Παράδοση

Ένα γνώρισμα του Διονύσου σαν δημιουργού και καταστροφέα.

Εμβλήματα και Οικόσημα

Γενναιότητα, ορμητικότητα, δραστηριότητα.

Κινέζικος Πολιτισμός

Γενναιότητα, πολεμική αγριότητα.

Χριστιανισμός

Ο Διάβολος, αμαρτία, η διπλοπροσωπία του Σατανά, ο Αντίχριστος, λαγνεία.

ΛΥΓΓΑΣ

Οξύτητα όρασης. Ο λύγγας λέγεται ότι είναι ικανός να βλέπει μέσα από τους τοίχους. Στο Χριστιανισμό υποδηλώνει την εγρήγορση του Χριστού. Στον Εραλδισμό είναι η προσεκτικότητα και η οξεία όραση.

ΟΣΕΛΟΤΟΣ

Στο συμβολισμό των Ινδιάνων ο οσελότος παίρνει τις δυνάμεις και τα γνωρίσματα των λεαινών θεαινών της Αιγύπτου και της Βαβυλώνας και των τίγρεων της Ανατολικής Ασίας.

ΠΥΘΩΝΑΣ

Η ολέθρια δύναμη του σκότους και της θηλυκής γήινης αρχής. Γνώρισμα του Απόλλωνα ως ηλίου που υπερνικά το σκοτάδι και ως όφεως της σοφίας.

ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ

Κατά τον Χριστιανισμό είναι ο κακός, οι κακές πράξεις, κλέβει τις ρόγες από τα σταφύλια όπως ο διάβολος κλέβει τις ψυχές των ανθρώπων. Αποτελεί επίσης ένα Σουμεριακό έμβλημα της Ιστάρ και γενικότερα ένα σύμβολο της Μεγάλης Μητέρας.

ΣΚΙΟΥΡΟΣ

Ιαπωνική Παράδοση

Γονιμότητα, συνήθως σχετίζεται με το αμπέλι.

Κέλτικες Παραδόσεις

Μαζί με το πουλί, ο σκίουρος είναι το έμβλημα της Ιρλανδικής θεάς Μεντμπ.

Σκανδιναβικές Παραδόσεις

Ο Ρατατόσκ είναι ο φορέας βροχής, νερού και χιονιού. Ο σκίουρος στο Υγκντρασίλ υποδηλώνει τη μοχθηρία και την εξαπάτηση, προκαλεί διαμάχη ανάμεσα στον αετό και το φίδι. Φιλαργυρία και απληστία, στο Χριστιανισμό

ΣΚΟΥΛΗΚΙ

Θάνατος, διάλυση, η γη. Μερικές φορές το φίδι ονομάζεται μεγάλο σκουλήκι.

 

LifeHub

photo telegraph

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.