ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ Shiatsu

lifehub-seminaria-98

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ Shiatsu – Introduction to Shiatsu

 

Workshop by Shiatsu & Kinesis

Το Σιάτσου (Shiatsu) είναι μια ολιστική μέθοδος χειρομάλαξης της οποίας η διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση βασίζεται στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική όπως άλλωστε και ο Βελονισμός, το Tuina, το Qi-Gong κ.α. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάγεται στις συμπληρωματικές αγωγές υγείας.

Το σεμινάριο Εισαγωγής στο Σιάτσου είναι ειδικά σχεδιασμένο για αρχαρίους. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις στη φιλοσοφία, τη θεραπευτική προσέγγιση και την πρακτική του Σιάτσου. Κατά το μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από πρακτική εφαρμογή. Η δομή και το περιεχόμενο του σεμιναρίου, επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να το παρακολουθήσουν χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία τους στο Σιάτσου ή άλλες μεθόδους χειρομάλαξης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να εισαχθούν στην πρακτική του Σιάτσου με μεθοδικό, κατανοητό και ασφαλή τρόπο. Ταυτόχρονα να είναι σε θέση μετά την παρακολούθησή του να προσφέρουν μια ευεργετική αλλά και ασφαλή συνεδρία σε υγιή άτομα του οικογενειακού ή φιλικού τους περιβάλλοντος.

Η ύλη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

 • Βασικές αρχές ισορροπίας, σωστής στάσης, ευθυγράμμισης και κίνησης του σώματός μας κατά την άσκηση του Σιάτσου
 • Χρήση και έλεγχος του βάρους μας αντί της μυικής δύναμης. Εργασία από το Hara
 • Προσέγγιση της έννοιας της προβολής του Κι (Qi)
 • Η σχέση επικοινωνίας μεταξύ των χεριών μας και ο ρόλος καθενός από αυτά
 • Διασύνδεση μεταξύ ασκούντα και δεχόμενου το Σιάτσου
 • Αρχές αγγίγματος και υποστήριξης
 • Είδη και τρόποι πίεσης χρησιμοποιώντας τις παλάμες, τους αντίχειρες, τα δάκτυλα, τους πήχεις, τους αγκώνες, τα γόνατα και τα πέλματα
 • Κινητοποιήσεις αρθρώσεων και διατάσεις
 • Βασικές σειρές τεχνικών σε ύπτια, πρηνή και καθιστή θέση
 • Η έννοια των Kyo(άδειο) και Jitsu (γεμάτο)
 • Ασκήσεις αυτοβελτίωσης, ισορροπίας και Makko-Ho
 • Ενδείξεις και αντενδείξεις για την εφαρμογή του Σιάτσου

Το σεμινάριο δεν αποτελεί ολοκληρωμένη επαγγελματική εκπαίδευση αλλά εισαγωγή στις αρχές και την πρακτική του Σιάτσου και κατά συνέπεια -όσοι το παρακολουθήσουν- δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν επαγγελματικά τις προσεγγίσεις και τεχνικές που θα διδαχθούν.

Παρέχονται σημειώσεις και βεβαίωση παρακολούθησης.

Δείτε τη σελίδα του Shiatsu & Kinesis στο Facebook και μάθετε περισσότερα για το Σιάτσου.

Shiatsu Practicioner / Advanced Shiatsu Therapy Diploma
lifehub-seminaria-99

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο

Τα καλύτερα της Κατηγορίας!