ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΩΝ ΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ο βασικός τόνος της νέας εκπαίδευσης είναι ουσιαστικά, η ορθή ερμηνεία της ζωής του παρελθόντος και του παρόντος και η σχέση της με το μέλλον του ανθρώπινου γένους.

Ο βασικός τόνος της νέας θρησκείας πρέπει να είναι η ορθή προσέγγιση προς τον Θεό, που είναι υπερβατικός στη φύση και ενυπάρχει στον άνθρωπο, ενώ ο βασικός τόνος της νέας επιστήμης της πολιτικής και της διακυβέρνησης θα είναι οι ορθές ανθρώπινες σχέσεις και η εκπαίδευση θα πρέπει να προετοιμάζει το παιδί για όλα αυτά.

Όσοι εργάζονται σ’ αυτές τις τρεις ομάδες πρέπει τελικά να προχωρήσουν με τη στενότερη συνεργασία και γι’ αυτή τη σχεδιασμένη κατανόηση και νοήμονα δραστηριότητα πρέπει να προετοιμάσει η νέα εκπαίδευση.

Ο μέσος πολίτης, σήμερα, έχει στην κατοχή του ένα τεράστιο απόθεμα πληροφοριών σε οποιοδήποτε θέμα. Πολλές από τις πληροφορίες αυτές δεν αφομοιώνονται σωστά και παραμένουν αχρησιμοποίητες, βοηθούν όμως στη γενική εξύψωση της νοητικής διαδικασίας.

Σαν επιστέγασμα, υπάρχει μία συγκεκριμένη προσπάθεια να έλθουν οι πηγές της εκπαίδευσης κοντά σε κάθε άνθρωπο πάνω στον πλανήτη. Αυτό τελικά θα συμβεί και ο προγραμματιζόμενος τύπος εκπαίδευσης θα πετύχει τα ακόλουθα πράγματα, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για τη μελλοντική ανέλιξη της ανώτερης και καλύτερης εκπαίδευσης:

  • Θα κάνει διαθέσιμα στο μέσο πολίτη, όσα ήρθαν στο φως κατά το παρελθόν.
  • Θα εφελκύσει το ενδιαφέρον για τις νέες επιστήμες και για τη γνώση που έρχεται στο φως κατά το παρόν.
  • Θα αναπτύξει τη δύναμη και τη μνήμη ν’ αναγνωρίζεται εκείνο που παρουσιάζεται στο νου.
  • Θα συσχετίσει το παρελθόν με το παρόν.
  • Θα εκπαιδεύσει τους πολίτες στα δικαιώματα και στη φύση της κατοχής, με την προσοχή στις διαδικασίες της τέρψης και της ορθής χρήσης των υλικών και διανοητικών δώρων της ζωής και της σχέσης τους με την ομάδα.
  • Θα υποδείξει, μετά από κατάλληλη μελέτη, το σωστό επάγγελμα.
  • Θα διδάξει τις μεθόδους με τις οποίες θα μπορεί να επέρχεται ο συντονισμός της Προσωπικότητας.

Το έργο της νέας εκπαίδευσης είναι να πάρει τις πολιτισμένες μάζες και να τις οδηγήσει στο σημείο όπου θ’ αποκτήσουν κουλτούρα και να πάρει τον κόσμο με κουλτούρα και να τον εκπαιδεύσει στους τρόπους των Φωτισμένων. Τελικά θα βρεθεί ότι εκείνο που διδάσκεται τώρα στις σχολές εσωτεριστών, θ’ αποτελεί μέρος του αναγνωρισμένου διδακτικού προγράμματος που θα επιβληθεί στη γενιά που ανατέλλει.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.