ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

 

Στην πορεία της ζωής μας οι γονείς μας κυρίως, καθώς και οι άνθρωποι με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή, μας δίνουν τις βάσεις για να μάθουμε νέα πράγματα, να αποκτήσουμε συγκεκριμένες  πεποιθήσεις και να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας.

Μεγαλώνοντας κάποιοι από εμάς αρχίζουν να αμφισβητούν τον τρόπο σκέψης των γονιών, φίλων ή συγγενών τους και θέλουν να μάθουν πράγματα πέρα από τα δεδομένα. Θέλουν να κατανοήσουν τον εαυτό τους και να δοκιμάσουν περισσότερο τις δυνάμεις τους.

Τι γίνεται όταν κάποιος φτάσει σε αυτό το σημείο; Τι γίνεται όταν ανακαλύψει πως σκέφτεται τελείως διαφορετικά από τους δικούς του ανθρώπους; Τι γίνεται όταν κάποιος αρνείται πως η κρίση, η κοινωνία, η πολιτική μπορεί να τον καθορίσει;

Σε αυτό το σημείο μπορεί κάποιοι να αντιδράσουν, να αποδοκιμάσουν κάθε αλλαγή στη συμπεριφορά σου και να θέλουν να σε κρατήσουν πίσω μόνο και μόνο από δική τους ανασφάλεια και από δικές τους περιοριστικές πεποιθήσεις.  Έχοντας απωθημένα, στερήσεις, αρνητικές πεποιθήσεις ή άσχημα παιδικά βιώματα δεν μπορεί κάποιος να έχει ανοιχτό μυαλό και να συμβαδίσει με την αλλαγή εκτός και αν τα αντιμετωπίσει.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να βασίζεσαι σε συγγενείς ή φίλους αναζητώντας την αποδοχή τους, όχι γιατί είναι κακοί άνθρωποι αλλά γιατί δεν είστε στο ίδιο επίπεδο συνειδητότητας. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις: άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό, θετική σκέψη και διάθεση να σταθούν δίπλα σου, να μοιραστούν εμπειρίες ζωής και να σε ενθαρρύνουν να κάνεις ένα βήμα παραπάνω όμως οι περισσότεροι δεν έχουν τη διάθεση να εξελιχθούν και αντιδρούν με κάθε τρόπο στην αλλαγή.

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, ότι η προσωπική σου εξέλιξη είναι στη δική σου ευθύνη και ο δικός σου μοναχικός δρόμος που θα σε οδηγήσει στην εκπλήρωση των ονείρων σου…

 

Παπαδάκη Ελένη

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Γεννήθηκα το 1983 στην Αθήνα. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια παρακολούθησα σεμινάρια Εξυπηρέτησης Πελατών, Δημοσίων Σχέσεων και Πωλήσεων προκειμένου να εξελιχθώ και να γίνω αποτελεσματικότερη στην εργασία μου.

Τα τελευταία χρόνια, η βαθιά μου ανάγκη να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου με οδήγησε να επενδύσω στην Προσωπική μου Ανάπτυξη και ταυτόχρονα να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου μέσα από τις σπουδές μου στο τμήμα Life Coaching και Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.