ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΕΝΣΤΙΚΤΟ-ΔΙΑΝΟΗΣΗ-ΕΝΟΡΑΣΗ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Κάθε φυλή εκκόλαψε εκείνους που εξέφρασαν το ανώτερο δυνατό για την εποχή τους, ανθρώπους που έσμιξαν μέσα τους την τριπλότητα του ενστίκτου, της διανόησης και της ενόρασης. Ο αριθμός τους ήταν σχετικά μικρός, στα αρχικά στάδια της ανέλιξης του ανθρώπινου γένους, αλλά η διαδικασία της επιτάχυνσης της εξέλιξης προωθείται ταχύτατα και υπάρχουν πολλοί σήμερα που προετοιμάζονται για την ανώτερη εκπαίδευση, με την αληθινή έννοια του όρου.

Θα επιτευχθούν περισσότερα όταν οι εκπαιδευτές του κόσμου συλλάβουν το σκοπό της διαδικασίας σαν μία ολική και προγραμματισμένη ανέλιξη και τότε, θα συγκεντρώσουν την προσοχή τους στην ενστικτώδη, διανοητική και ενορατική εκπαίδευση της φυλής, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε ολόκληρα τα εικοσιοκτώ χρόνια εκπαίδευσης θ’ αναγνωρίζονται σαν μία κατευθυνόμενη διαδικασία και ο στόχος θα βλέπεται καθαρά.

Θα είναι πρόδηλο τότε ότι αυτοί που θα εκπαιδεύονται θα πρέπει να διαχωρίζονται από τις εξής σκοπιές:

  • Σ’ εκείνους που θα είναι ικανοί να εκπολιτιστούν σωστά. Αυτό αναφέρεται στη μάζα των ανθρώπων.
  • Σ’ εκείνους που θα είναι ικανοί να προωθηθούν στον κόσμο της κουλτούρας. Αυτό περιλαμβάνει έναν πολύ μεγάλο αριθμό.
  • Σ’ εκείνους που θα μπορούν να προσθέσουν στο ενεργητικό του πολιτισμού και της κουλτούρας «τον εξοπλισμό» που απαιτείται για τη διαδικασία της λειτουργίας σαν συνειδητές ψυχές, όχι μόνο στους τρεις κόσμους της ενστικτώδους και διανοητικής ζωής, αλλά και στον κόσμο της πνευματικής ύπαρξης, με πλήρη όμως συνέχεια της συνείδησης και με πλήρη τριπλή ολοκλήρωση.

Δεν μπορούν όλοι να περάσουν στις ανώτερες βαθμίδες κι αυτό πρέπει να εκτιμηθεί. Η εκτίμηση της ικανότητας θα βασίζεται πάνω στην κατανόηση των ακτινικών τύπων (στην επιστήμη της εσωτέρας ψυχολογίας), στην κατανόηση της κατάστασης του αδενικού και φυσικού εξοπλισμού, πάνω σε ορισμένες δοκιμασίες και στη νέα μορφή της αστρολογίας.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.