ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ

 

 

ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ

 

Συνέχεια του άρθρου Η ΑΝΑΡΡΙΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Σήμερα περνάμε μία από τις μεγάλες μεταβατικές περιόδους. Βάζουμε τα θεμέλια για ν’ αναδυθεί ένα καινούργιο είδος ανθρώπινων όντων – μία πάρα πολύ εξελιγμένη μονάδα μέσα στην ανθρώπινη οικογένεια – κι εδώ οφείλονται τα περισσότερα απ’ τα προβλήματά μας και το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής αποτυχίας να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της φυλής για ανάπτυξη.

Έχουμε μία γενική θεωρία για την εκπαίδευση στον κόσμο και ορισμένες βασικές μέθοδοι εφαρμόζονται διεθνώς. Υπάρχουν διαφορές στην εφαρμογή των μεθόδων από χώρα σε χώρα, παντού όμως διδάσκουν τα ίδια θεμελιώδη πράγματα. Διδάσκουν τα νιάτα κάθε χώρας να γράφουν και να διαβάζουν και ν’ αποκτούν μία αξιοσημείωτη ικανότητα ν’ ασχολούνται με τους αριθμούς μέσω της διδασκαλίας της στοιχειώδους αριθμητικής.

Αυτά τα τρία είναι, κατά περίεργο τρόπο, συμβολικά της όλης εξελικτικής ανέλιξης της φυλής.

Το διάβασμα έχει σχέση με το ντύσιμο των ιδεών σε μορφή και σχετίζεται με το πρώτο βήμα της δημιουργικής διαδικασίας, όπου η θεότητα, ωθούμενη από μία ιδέα, μετέτρεψε την ιδέα αυτή στην επιθυμητή ουσία και την έντυσε με την απαιτούμενη εξωτερική εμφάνιση.

Το γράψιμο συμβολίζει τη μέθοδο με την οποία επιτελείται η διαδικασία, αλλά είναι πολύ πιο προσωπική στα όσα συνεπάγεται. Το διάβασμα ασχολείται στην ουσία με την αντίληψη μίας ιδέας κάποιου είδους, ενώ το γράψιμο αφορά στη συνειδητή αυτοσυσχέτιση του ατόμου με τις ιδέες και η χρήση, από μέρους του, των λέξεων στο γράψιμο, αποτελεί μέτρο της κατανόησής του των καθολικών αυτών ιδεών.

Η αριθμητική σχετίζεται επίσης με τη δημιουργική διαδικασία και αφορά στη δημιουργία εκείνων των μορφών στο φυσικό πεδίο, που θα παράγουν ικανοποιητικά την ιδέα και θα τη φέρουν σ’ εκδήλωση.

Ο οραματισμός θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ασχολείται με τ’ ανώτερα επίπεδα του νοητικού πεδίου, όπου η ιδέα γίνεται ορατή και αισθητή.

Το γράψιμο έχει πιο σαφή σχέση με τα συγκεκριμένα επίπεδα του νοητικού πεδίου και με την ικανότητα του ανθρώπου να μεταφέρει και να εκφράζει τις ιδέες που οραματίσθηκε.

Ο οραματισμός μίας μορφής-σκέψης είναι μία διαδικασία που πρέπει να επιτευχθεί με την οικειοποίηση, από μέρους της ιδέας, τόσης ενέργειας, όσης χρειάζεται για να γίνει αποτελεσματική. Ο συμβολισμός της αριθμητικής είναι η έκφραση αυτού του γεγονότος.

 

Συνεχίζεται …

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo thepressroom.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.