ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Τώρα προχωρεί το έργο της ζωογόνησης του ανθρώπου με την ενέργεια της αγάπης κι επιτελείται μεγάλη πρόοδος τα δε αποτελέσματα, επειδή εκπορεύονται από τη δεύτερη όψη της θεότητας, θα παραχθούν στο χώρο της συνειδητής επίγνωσης.

Μέσω της ενέργειας της γνώσης έχουμε:

Πολιτισμό ……………. Κουλτούρα……………. Φώτιση

Μέσω της ενέργειας της αγάπης έχουμε:

Συνεργασία …………..Στοργική κατανόηση …….. Ομαδική αγάπη

Η συνεργατική κατανόηση είναι το μόνο που αναμένεται αυτή τη στιγμή από τις μάζες κι αυτή είναι η μεταρσίωση των δυνάμεων που έχουν απελευθερωθεί μέσω του πολιτισμού. Η στοργική κατανόηση θα πρέπει να είναι το διακριτικό γνώρισμα του καλλιεργημένου ομίλου μαζί με μία ικανότητα να συσχετίζει τον κόσμο της έννοιας με τον κόσμο των εξωτερικών αποτελεσμάτων.

Η ομαδική αγάπη είναι, και πρέπει να είναι, το προέχον χαρακτηριστικό των Φωτισμένων του κόσμου και σ’ αυτή την εποχή αποτελεί την κινητήρια δύναμη των Διδασκάλων της Σοφίας, μέχρι ότου αρκετοί μαθητές φτάσουν στο σημείο να εκφράζουν την ειδική αυτή δύναμη.

Όταν τα πέταλα της θέλησης ή της θυσίας του ανθρώπινου εγωικού λωτού θα έχουν ανοίξει, θα εμφανισθεί τότε μία ακόμη ανώτερη τριάδα αντιστοιχιών. Αυτές θα είναι γνωστές ως:

Συμμετοχή ………..Σκοπός ………… Καταστάλαξη

Έτσι, σαν αποτέλεσμα των εξελικτικών διαδικασιών στην ανθρωπότητα, θα εμφανισθούν ορισμένες ενέργειες, που κάθε μία από αυτές θα παρουσιάζει συγκεκριμένες ποιότητες, οι οποίες θα είναι παράλληλες προς το άνοιγμα των πετάλων του ανθρώπινου λωτού.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.