ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΒΟΛΕΥΤΗΣ

 

Επιτρέψτε μου να κάνω κάποιες σκέψεις και να εκφράσω, τις προσωπικές μου απόψεις, σχετικά με το λειτούργημα του πολιτικού, και εν προκειμένου του βουλευτού.

Βουλευτής (<αρχ. ελλ. βουλεύομαι «αποφασίζω») ονομάζεται ο εκπρόσωπος των ψηφοφόρων μιας χώρας που έχει εκλεχθεί για να τον εκπροσωπήσει στο Κοινοβούλιο για ένα χρονικό διάστημα. Πηγή: Βικιπαίδεια, η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια.

Σίγουρα η ιδιότητα του βουλευτή είναι ή θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι, τιμητική για όποιον την φέρει μιας και είναι ένας από τους εκλεκτούς του λαού για να τον διοικήσει για 4 έτη. Επειδή όμως η εξουσία είναι γλυκιά, και τα χρήματα που διαχειρίζεται αρκετά. Υπάρχουν Έλληνες που “επαγγέλλονται” πολιτικοί. Που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και που όμως ζουν άνετα και χαίρουν της κοινωνικής καταξίωσης και της προβολής από τα ΜΜΕ.

Κι επειδή όπως λέει κι ο σοφός λαός: “το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ

Ο βουλευτής εάν ήταν επιχειρηματίας πριν να γίνει βουλευτής κι εξακολουθεί να έχει εισόδημα, να μην παίρνει την βουλευτική αποζημίωση.

Ο βουλευτής εάν ήταν συνταξιούχος, να μην παίρνει βουλευτική αποζημίωση, αλλά να αρκείται στην σύνταξή του.

Ο βουλευτής εάν ήταν άνεργος, να μην παίρνει την βουλευτική αποζημίωση, αλλά να παίρνει ταμείο ανεργίας.

Βέβαια να δικαιούται οδοιπορικά εφ όσον χρειάζεται να πάει στην υπηρεσία του. Οδοιπορικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μα θα μου πει κανείς, τί θα πρέπει να πεινάνε οι βουλευτές;

Όχι βέβαια λέω εγώ, διότι όπως λέει κι ο σοφός λαός μας, “νηστικό αρκούδι δεν χορεύει”.

Γι αυτό άλλωστε υπάρχουν τα συσσίτια και το κοινωνικό παντοπωλείο.

Μα θα μου πει κανείς, τί θα πρέπει να πηγαίνουν στην βουλή κουρελήδες;

Όχι βέβαια λέω εγώ, γι αυτό υπάρχει και η φιλόπτωχος της ενορίας.

Πως είπατε κύριοι “βολευτές”; Δεν σας αρέσουν αυτά που λέω;

Δεν σας φτάνουν για να ζήσετε “αξιοπρεπώς”;

Τότε να βρείτε τρόπους να βελτιώσετε το επίπεδο διαβίωσης των ψηφοφόρων σας, ώστε να βελτιωθεί και το δικό σας.

Τί; αυτά που λέω δεν γίνονται;

Αντιπρόσωποι του λαού δεν είναι οι βουλευτές; υποτίθεται.

Ποιος σήμερα από τους “βολευτές” στην βουλή αντιπροσωπεύει τους χιλιάδες ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αστέγους και τους δεινοπαθούντες συνανθρώπους μας; Κι επειδή “ο χορτάτος δεν μπορεί να σκεφτεί τον νηστικό”, η μόνη λύση για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στον τόπο μας έτσι πρέπει να γίνει.

Επίσης να ελέγχεται η περιουσία η δική του και των οικείων του στην αρχή της πολιτικής του καριέρας ως βουλευτής και σε κάθε επανεκλογή του ή στην αποχώρησή του από τη πολιτική, κι αν υπάρχει αδικαιολόγητη διαφορά να κατάσχεται άμεσα η περιουσία του, να ακολουθεί το ποινικό μέρος της υπόθεσης παραδειγματικά με κατάργηση της ασυλίας, και η υποχρεωτική του εργασία σε κοινωνικές υπηρεσίες τόσα χρόνια έως ότου εξοφλήσει το ποσό που καταχράστηκε.

Τολμάει κανείς να το κάνει αυτό σήμερα; Για να δω.

Οι στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου τον ακολούθησαν ενωμένοι μέσα στην έρημο στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου, επειδή αρνήθηκε να πιει το λιγοστό νερό που του προσφέρανε επειδή δεν αρκούσε για όλους.

Υπάρχουν και ποιο πρόσφατα παραδείγματα προς μίμηση, μη μου πείτε πως δεν γίνεται.

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πολιτικούς, ανεξάρτητα από το ποια ιδεολογία πρεσβεύουν, καθώς δεν διαθέτει περιουσία και απεχθάνεται τα προεδρικά προνόμια. Τίποτα δεν είναι παράξενο, όμως, με την περίπτωση του Μουχίκα καθώς έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση από τους πολίτες της χώρας του δωρίζοντας κάθε μήνα το 90 τοις εκατό του μισθού του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο Μουχίκα δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό και δεν έχει χρέη. Πρόσφατα δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το μοναδικό αντικείμενο που έχει στην ιδιοκτησία του είναι το αυτοκίνητο του, ένα Volkswagen Beetle, αξίας 1.945 δολαρίων.

Ο Σκαραβαίος του έχει πάρει τη θέση της κρατικής λιμουζίνας, ενώ ο ίδιος έχει επιλέξει να μη φρουρείται από αστυνομικούς και, ενίοτε, μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια στον δρόμο για να προωθήσει τις κυβερνητικές του πρωτοβουλίες (π.χ. το 2011 μοίρασε φυλλάδια που καταδίκαζαν τη βία κατά των γυναικών).

Στις ομιλίες του μάλιστα, δεν εμφανίζεται ποτέ κουστουμαρισμένος, αλλά φορά πάντα φθηνές μπλούζες, παλιές καζάκες και ζακέτες. Ο μηνιαίος μισθός του Μουχίκα, φτάνει τα 12.500 δολάρια αλλά εκείνος κρατά για τον εαυτό του μόνο 1.250 δολάρια, όσα χρειάζεται δηλαδή, δωρίζοντας τα υπόλοιπα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, τα 1.250 δολάρια το μήνα του είναι αρκετά για να τα βγάλει πέρα, την ώρα που ένας μέσος συνταξιούχος στην χώρα λαμβάνει σύνταξη περί τα 600 δολάρια. Ζει σε ένα αγρόκτημα που ανήκει στην γυναίκα του Lucía Topolansky. Ο 77χρονος, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ουρουγουάης από την 1 Μαρτίου του 2010 δήλωσε στην El Mundo: «Τι να το κάνω όλο αυτό το ποσό; Οι περισσότεροι κάτοικοι της Ουρουγουάης ζουν με πολύ λιγότερα». Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι υπό τη διαχείρισή του, η Ουρουγουάη έχει γίνει γνωστή για το χαμηλό επίπεδο της διαφθοράς. Πηγή: iefimerida.gr

Οι Έλληνες πρωθυπουργοί που πέθαναν στην ψάθα…
Μαθήματα πολιτικού ήθους από την πολιτική ιστορία όπως: Ιωάννης Καποδίστριας, Ανδρέας Λόντος, Ζηνόβιος Βάλβης, Χαρίλαος Τρικούπης, Γεώργιος Καφαντάρης, Νικόλαος Πλαστήρας. Πηγή: newsbeast.gr

Καλοπροαίρετα πάντα,

photo Epikairotita

 

Dr. Νικόλαος Βρούσγος, ND

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

DR. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Since 1994 working experience in the fields of Disability, Ageing, Welfare and Health in a variety of Organisations in Adelaide and Melbourne like: “Hamstead Rehabilitation Centre”, “IDSC” “Strathmont Centre”, “South Australian Mental Health Service”, “SAGWC”, “AGWS”, “MSSA”, “Randstad”, “On-Call”, “Care Choice”, “Yooralla”, “Alpha Autism”, “Autism Plus”, “Autism Spectrum”, including about three years in a Nursing Home of 250 beds capacity.

Accredited Registered Practitioner in Australia: For Clinical Gerontology/Geriatrics, Naturopathy, Homoeopathy, Herbal Medicine, Nutrition, Oriental Medicine, Colonic Irrigation, Counselling and Fitness.

SPECIALIST PRACTITIONER

Specialisation in Clinical Gerontology and Geriatrics towards: “Longevity with Health”.
Specialisation in Naturopathic Medical Psychology, through holistic psychosomatic approach.
Specialisation in Natural Medicine, for holistic pathological problems approach.
Specialisation in Fitness, Physical activity, Detoxification and Healthy life-style.
Ageing & Disability (Intellectual and Physical) Support Specialist.
Specialisation in Naturopathic Oncology

In the past Member of:

the AUSTRALIAN TRADITIONAL MEDICINE SOCIETY (ATMS).
the COMPLEMENTARY MEDICINE ASSOCIATION (Australia)
the AUSTRALIAN HOMOEOPATHIC ASSOCIATION
the AUSTRALIAN ASSOCIATION of GERONTOLOGY
the AUSTRALIAN & NEW ZEALAND MENTAL HEALTH ASSOCIATION
the BRITISH GERIATRIC SOCIETY
the HELLENIC GERONTOLOGY and GERIATRIC ASSOCIATION(Current)
the PANHELLENIC ASSOCIATION of HEALTH SCIENTISTS
the ASSOCIATION of GREEK HOMOEOPATHS

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.