ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΠΟΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ;

lifehub-anthropos-filosofia-190

 

ΠΟΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ;

 

Συνέχεια του άρθρου ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

 

ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ

Ο ρυθμιστικός και συνδετικός παράγοντας των μελετών μας είναι η συνείδηση η ενοικούσα συνείδηση μιας οντότητας, είτε μεγάλης είτε μικρής. Ήδη έχουμε πει ότι το δικό μας διαστελλόμενο σύμπαν και το ευρύτερο διαστελλόμενο Σύμπαν είναι στην πραγματικότητα όψεις μιας διευρυνόμενης συνείδησης.

Είναι ενθαρρυντικό να σημειώσουμε ότι ως αποτέλεσμα της τηλεπικοινωνιακής τεχνολογίας η γνώση μας και η αντίληψή μας αυξάνονται, το μέλλον μια με αποτέλεσμα το χωρο-χρονικό συνεχές να λαμβάνει μια νέα διάσταση.

Αν και αξίζει να γραφτεί ένα άρθρο για το θέμα της σχέσης του ήχου και του άπειρου, ίσως θα ήταν καλό να σημειώσουμε ότι είναι η όψη του ήχου της τηλεπικοινωνιακής τεχνολογίας που ανοίγει την πόρτα σε μια επιπλέον διάσταση, παρά η τεχνολογική βελτίωση της όρασης.

Πολλοί φυσικοί λένε ότι η αίσθηση της όρασης περιορίζεται σε τρεις διαστάσεις – ύψος, μήκος, πλάτος. Η νεώτερη φυσική πιστεύει πως η αίσθηση της ακοής έχει τέσσερις ή και περισσότερες διαστάσεις. Οι περισσότερες από τις αντικειμενικές μας πληροφορίες έρχονται από την προς τα έξω κατευθυνόμενη αίσθηση, το μάτι, ενώ οι υποκειμενικές μας αντιλήψεις έρχονται κυρίως μέσω του εσωτερικού αυτιού.

Θα πρέπει να εκτιμήσουμε το γεγονός ότι ο ήχος είναι αυτός που μπορεί να οδηγήσει σε μια αντίληψη του χωρόχρονου και της απώτερης διάστασης του απείρου. Το αυτί μας είναι “η πύλη προς τους άλλους κόσμους”.

Ο χώρος και ο χρόνος είναι τα αιώνια μυστήρια των αιώνων. Βρίσκονται παντού και οι ζωές μας βασίζονται πλήρως σε αυτούς και κατευθύνονται από τη ρυθμιστική αναπνοή του αέρα του χώρου. Η αιώνια Σοφία δηλώνει ότι αν και συνδέονται υπάρχει διάκριση μεταξύ της αναπνοής και του Ήχου, μεταξύ της διαδικασίας της αναπνοής και της διαδικασίας της αναπνοής και της διαδικασίας της κατευθυνόμενης δονούμενης δραστηριότητας.  Η αναπνοή σχετίζεται με το Χρόνο, ενώ ο Ήχος αφορά το Χώρο.

Με τα σημερινά ραδιοτηλεσκόπια αντιλαμβανόμαστε ότι το διάστημα είναι γεμάτο ήχους και ρυθμούς. Αυτό μας αποκάλυψε μια καινούργια διάσταση του Σύμπαντος και μια κατανόηση της φράσης “η αρμονία των σφαιρών”. Ο Ήχος γίνεται χώρος και ο χώρος ήχος.

 

Συνεχίζεται…

 

Brian Arrowsmith – Beacon

Μετάφραση Ε.Ε.Μ. “Ο ΩΡΟΣ”

photo Mindhack.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο