ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΠΕΤΑΛΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Πολιτισμός – Οι μάζες των ανθρώπων – Ατραπός της εξάγνισης

Κουλτούρα – Οι διανοούμενοι – Ατραπός της μαθητείας

Φώτιση – Πνευματικός άνθρωπος – Ατραπός της μύησης

 

ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΠΕΤΑΛΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Συνεργασία – Οι διανοούμενοι

Στοργική κατανόηση – Παγκόσμιοι Ζηλωτές

Ομαδική Αγάπη – Η Ιεραρχία

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ

ΠΕΤΑΛΑ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ

Συμμετοχή – (στο  σχέδιο)

Σκοπός – (Κατευθυνόμενη θέληση όλων των μαθητών)

Καταστάλαξη – (Του Σχεδίου από την Ιεραρχία)

Μπορούμε να παρατηρήσουμε από τον παραπάνω πίνακα, ότι τα πέταλα της αγάπης δείχνουν πραγματικά σημάδια ανοίγματος κι αυτό θα δείξει καθαρά την δυνατότητα ορισμένων γεγονότων που ελπίζουμε. Ο κόσμος πρέπει να προχωρήσει κανονικά και με τάξη. Τα πρόωρα συμβάντα είναι συνήθως καταστρεπτικά.

Όλα αυτά αφορούν στην ανέλιξη της φυλής σε κουλτούρα και προχωρούν με γοργό ρυθμό. Όταν οι ρυθμιστικοί παράγοντες κατανοηθούν καλύτερα και η μέθοδος και ο σκοπός τους γίνουν αντιληπτά, θα δούμε μία προσπάθεια, εκ μέρους εκείνων που ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση, να κινηθούν με μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτό θα επισπεύσει την επίτευξη κουλτούρας από τις μάζες και την επίτευξη φώτισης από τον πιο διανοητικό όμιλο.

Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί το εξής:

Στο μέλλον η φώτιση θα εξετάζεται κυρίως από τη σκοπιά της διανόησης και το όλο θέμα θα προσεγγίζεται νοητικά κι όχι από τη σκοπιά της θρησκείας.

Μία από τις μεγαλύτερες συνεισφορές της τωρινής εποχής στην ανέλιξη της φυλής, υπήρξε η αναπτυσσόμενη αναγνώριση ότι η πνευματικότητα δεν πρέπει να συγχέεται και να περιορίζεται από την αποδοχή και τήρηση των εντολών που περιέχονται στις παγκόσμιες Γραφές. Δεν μπορεί να καταπιέζεται από τα πορίσματα που βγάζει κάποια ιερατική ορθόδοξη κάστα, ούτε μπορούν να κυβερνούν οι τάσεις των αρχαίων θεολογιών.

Ποιο θα είναι λοιπόν το χρέος των εκκλησιών στο μέλλον; Ποιος θα είναι ο κύριος αντικειμενικός σκοπός της επερχόμενης νέας θρησκείας;

Θα είναι κυρίως να επιφέρει το άνοιγμα των πετάλων της αγάπης, εγκαινιάζοντας έτσι μία εποχή αληθινής συνεργασίας, στοργικής κατανόησης και ομαδικής αγάπης.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.