ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ο εσωτερισμός είναι η Επιστήμη της Απολύτρωσης και όλοι οι Παγκόσμιοι Σωτήρες είναι τα αιώνια σύμβολα και οι ερμηνευτές της. Για ν’ απολυτρώσει την ουσία και τις μορφές της ήρθε σ’ εκδήλωση ο πλανητικός Λόγος και ολόκληρη η Ιεραρχία με το Μεγάλο Αρχηγό της, το Χριστό, μπορεί να θεωρηθεί σαν μία Ιεραρχία Λυτρωτών, εξασκημένων στην επιστήμη της απολύτρωσης.

Όταν θα έχουν κατακτήσει αυτή την επιστήμη, θα μπορέσουν να περάσουν στην Επιστήμη της Ζωής και ν’ ασχοληθούν με τις ενέργειες, οι οποίες θα διατηρήσουν και θα χρησιμοποιήσουν την τροποποιημένη κι έν-αρχη πλέον ουσία.

Στόχος Τους είναι η απολύτρωση της άναρχης ουσίας, η δημιουργική της αποκατάσταση και η πνευματική της ολοκλήρωση. Οι καρποί του μόχθου Τους θα φανούν στο τρίτο και τελικό ηλιακό σύστημα.

Η δραστηριότητά Τους θα δημιουργήσει μία μεγάλη και πλανητική συγχώνευση, της οποίας η συγχώνευση προσωπικότητας και ψυχής (σ ’ένα ορισμένο σημείο πάνω στην Ατραπό της Εξέλιξης) αποτελεί το σύμβολο σε μικροκοσμική έννοια.

Μπορείτε να διαπιστώσετε απ’ αυτό τη στενή σχέση μεταξύ του έργου του ζηλωτή ή μαθητή, ως ατόμου, καθώς απολυτρώνει, σώζει και εξαγνίζει το τριπλό σώμα της εκδήλωσής του και το έργο του πλανητικού Λόγου, καθώς επιτελεί ένα παρόμοιο καθήκον σε συσχετισμό με τους «τρεις περιοδικούς φορείς» μέσω των οποίων εργάζεται:

Το φορέα της προσωπικότητάς Του, την έκφραση της ψυχής Του και τη μοναδική όψη Του

Όταν η εσωτερική μελέτη συνδυαστεί με την εσωτερική ζωή, αποκαλύπτει με τον καιρό τον κόσμο της έννοιας και οδηγεί στον κόσμο της σημασίας. Ο εσωτεριστής αρχίζει προσπαθώντας ν’ ανακαλύψει το γιατί. Αγωνίζεται με το πρόβλημα των συμβάντων, των γεγονότων, των κρίσεων και των περιστάσεων για να οδηγηθεί στην έννοια που θα έπρεπε να έχουν γι’ αυτόν.

Όταν εξακριβώσει την έννοια οποιουδήποτε προβλήματος, την χρησιμοποιεί σαν πρόσκληση για να εισδύσει βαθύτερα στον νεοαποκαλυφθέντα κόσμο της έννοιας. Τότε μαθαίνει να ενσωματώνει τα μικρά προσωπικά του προβλήματα μέσα στο πρόβλημα του μεγαλύτερου Όλου, χάνοντας έτσι τη θέα του μικρού εαυτού και αποκαλύπτει το μεγαλύτερο Εαυτό.

Η αληθινή εσωτερική σκοπιά είναι, πάντα, αυτή του μεγαλύτερου Όλου.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.