ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΝΟΜΟΣ  5 – ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

 

“ Δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά ενέργεια, γιατί ο θεός είναι ζωή.  Δύο ενέργειες συναντώνται στον άνθρωπο, πέντε όμως επίσης είναι παρούσες.

Για κάθε μία βρίσκεται ένα κεντρικό σημείο επαφής. Η σύγκρουση των ενεργειών με δυνάμεις και των δυνάμεων μεταξύ τους, προκαλούν τις σωματικές ασθένειες του ανθρώπου. Η σύγκρουση της πρώτης και της δευτέρας εμμένει επί αιώνες, έως ότου φθάσουμε στην κορυφή του όρους, την κορυφή του πρώτου μεγάλου όρους.

Η μάχη μεταξύ των δυνάμεων δημιουργεί όλες τις ασθένειες, όλα τα δεινά και τους εσωτερικούς πόνους, που αναζητούν απελευθέρωση δια του θανάτου. Οι δύο, οι πέντε και έτσι οι επτά, και ακόμη εκείνο που δημιουργούν, κατέχουν το μυστικό.

Αυτός είναι ο πέμπτος νόμος της Θεραπευτικής μέσα στον κόσμο της μορφής.

Ο Νόμος αυτός σχετίζεται με τις ακτίνες. Σχετίζεται με την διαμάχη μεταξύ ενεργειών και δυνάμεων. Είναι πολύ σημαντικό να διακρίνουμε τις διαφορές μεταξύ της έννοιας δύναμης και ενέργειας.

Τα πάντα είναι ενέργεια. Οι ακτίνες είναι ενέργεια. Οι δυνάμεις είναι ενέργεια. Τα πάντα είναι ενέργεια. Όμως αυτή η ενέργεια, ανάλογα με τον τρόπο που εκφράζεται στο φυσικό πεδίο, ονομάζεται δύναμη ή ενέργεια.

ΔΥΝΑΜΗ ονομάζονται τα ρεύματα εκείνα της ενέργειας με τα οποία εκφράζεται η προσωπικότητα. Η προσωπικότητα διαμορφώνεται και εκδηλώνεται από ρεύματα δύναμης που έχει αντλήσει από το φυσικό, αιθερικό, αστρικό και νοητικό πεδίο.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ λέγονται τα ρεύματα που εκπορεύονται από την ψυχή μας και προσπαθούν μέσω της προσωπικότητας να εκφραστούν στη γη.

Η διαφορά μεταξύ δύναμης και ενέργειας έγκειται στο γεγονός ότι η δύναμη είναι αγκυροβολημένη. Έχει μορφή πάνω στο φυσικό πεδίο.

Η δύναμη αιχμαλωτίζεται και περιορίζεται μέσα σε οποιαδήποτε μορφή. Στο σώμα, στο συναίσθημα, σ’ ένα πεδίο, σ’ ένα όργανο, σ’ ένα κέντρο. Είναι χονδροειδέστερη κραδασμικά από την ενέργεια, η οποία είναι λεπτότερη και ισχυρότερη από την δύναμη που κυριαρχεί στην προσωπικότητα.

Η ενέργεια είναι τα ρεύματα που ασκούν επίδραση πάνω στις δυνάμεις, πάνω στην παχυλή ύλη, με στόχο να την πιέσουν, ώστε να αποκαταστήσει επαφή. Π.χ. το ρεύμα της ψυχής είναι ισχυρότερο από το ρεύμα της προσωπικότητας. Το ρεύμα της ψυχής ονομάζεται ενέργεια, ενώ το ρεύμα της προσωπικότητας, δύναμη.

Η δύναμη της προσωπικότητας, μ’ όλο που είναι πιο αδύνατη σε σχέση με την ενέργεια της ψυχής, εν τούτοις είναι σταθερά αγκυροβολημένη στο φυσικό πεδίο, μέσα από μια σειρά ενσαρκώσεων και γι’ αυτό ρυθμίζει τη ζωή του  μέσου ανθρώπου και τον τρόπο που αυτός εκφράζεται στο φυσικό πεδίο. Π.χ. εγωισμός, ατομισμός, αδιαφορία, χωριστικότητα, κυριαρχία, κ.λ.π.

Το ρεύμα της ψυχής, αν και ισχυρότερο της δύναμης της προσωπικότητας, μόλις τώρα αρχίζει να χτυπά τα κέντρα της προσωπικότητας, ζητώντας να εκφραστεί στο φυσικό πεδίο. Το ρεύμα της ψυχής δεν μπορεί να εκφραστεί, αν δεν μετουσιώσει και ανοίξει τα κέντρα της.

Η ψυχή μέχρι τώρα ήταν και είναι αγκυροβολημένη σταθερά στο δικό της πεδίο και εργάζεται για την υλοποίηση του σχεδίου, αδιαφορώντας για την προσωπικότητα. Εμφανίζεται μόνο όταν η προσωπικότητα αναγνωρίσει την ύπαρξη της ψυχής, οπότε αρχίζει να δουλεύει για να κάνει μια επαφή μ’ αυτήν. Τότε στρέφει η ψυχή τα μάτια της προς την προσωπικότητα και αρχίζει να της κτυπά την πόρτα, δημιουργώντας κρίσεις, που θα βοηθήσουν την προσωπικότητα να ελευθερωθεί από τις δυνάμεις του φυσικού ενστίκτου, του συναισθήματος της κοινής νόησης. Τώρα ίσως μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο πλανήτης μας ονομάζεται ο πλανήτης του πόνου.

Γνωρίζουμε ότι το 90% της ανθρωπότητας είναι αγκυροβολημένο στο αστρικό και δρα μέσα από αυτό. Οπότε το ηλιακό κέντρο είναι ισχυρά αγκυροβολημένο στο φυσικό πεδίο. Εν τούτοις, η ενέργεια της καρδιάς και της ψυχής, αν και είναι απείρως ισχυρότερες από τις δυνάμεις του ηλιακού, δεν μπορούν να δράσουν, ούτε πάνω στο ηλιακό, ούτε πάνω στο φυσικό πεδίο.

Το ότι, για τόσα χρόνια οι ενέργειες της καρδιάς και της ψυχής δεν εκφράζονταν στο φυσικό πεδίο, τις κάνει πιο ανίσχυρες από τις δυνάμεις του ηλιακού.

Οι δυνάμεις τις προσωπικότητας είναι πολύ πιο ισχυρές στον καθορισμό του χαρακτήρα του ανθρώπου, απ’  ότι της ενέργειας της ψυχής. Όπως η προσωπικότητα χρειάστηκε μια σειρά ενσαρκώσεων για να εδραιώσει την έκφρασή της μέσα από την προσωπικότητα, έτσι και η ψυχή χρειάζεται μια σειρά ενσαρκώσεων για να αποκτήσει την κυριαρχία της προσωπικότητας, να την κάνει να εκφράζει την ποιότητα και ιδιότητες της ψυχής.

Στην θεραπευτική χρειάζεται ο θεραπευτής ν’ ανακαλύψει που είναι εστιασμένος ο ασθενής, ελέγχει η ενέργεια της ψυχής ή οι δυνάμεις της προσωπικότητας. Βοήθειά μας για την αναγνώριση είναι οι λέξεις κλειδιά του ατόμου, αλλά και από τον χαρακτήρα του. Εάν σκεφθούμε με όρους ρευμάτων, το ανώτερο ρεύμα θα είναι η ενέργεια και το κατώτερο η δύναμη.  Η ίαση της ζωής του ασθενούς, ο τρόπος της ζωής του ή της υπηρεσίας του, είναι ενδεικτικά των δυνάμεων που τον ελέγχουν.

Συνεχίζεται …

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.