ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΕΣΩΤΕΡΗ ΘΕΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ

lifehub-anthropos-filosofia-225

 

Η ΕΣΩΤΕΡΗ ΘΕΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ

 

Συνέχεια του άρθρου ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ο αντικειμενικός σκοπός της νέας εκπαίδευσης είναι να διευκρινίσουμε την ανέλιξη της φυλής σε κουλτούρα και να εξετάσουμε το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει στη νοητική ανάπτυξη της ανθρωπότητας.

Η διδασκαλία, αν είναι αληθινή, πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένη με το παρελθόν και να παρέχει ένα πεδίο προσπάθειας για το παρόν κι επίσης να προσφέρει περισσότερη φώτιση για εκείνους που κατορθώνουν να πετύχουν τους υποδειγματικούς στόχους. Πρέπει να υποδείχνει καθαρά ένα πνευματικό μέλλον.

Ολόκληρη η δραστηριότητα που οδηγεί τον άνθρωπο προς κάποια μορφή ανάπτυξης- φυσική, συναισθηματική, νοητική, ενορατική – ανώτερη της τωρινής του κατάστασης, είναι ουσιαστικά πνευματικής φύσης και υποδείχνει τη ζωντάνια της εσώτερης θείας οντότητας.

Το ανθρώπινο πνεύμα είναι αθάνατο. Ζει για πάντα προοδεύοντας από στάδιο σε στάδιο πάνω στην Ατραπό της Εξέλιξης, ανελίσσοντας σταθερά και διαδοχικά τις θείες ιδιότητες.

Τα τρία σημεία του γενικού μας θέματος είναι:

  1. Η Τεχνική της Εκπαίδευσης του Μέλλοντος
  2. Η Επιστήμη της Ανταχκάρανα

Αυτή ασχολείται με τον τρόπο γεφύρωσης του χάσματος, που υφίσταται στην ανθρώπινη συνείδηση, μεταξύ του κόσμου της ανθρώπινης εμπειρίας στους τρεις κόσμους και των ανώτερων επιπέδων της πνευματικής ανάπτυξης, που είναι ο κόσμος των ιδεών, της ενορατικής σύλληψης και της πνευματικής κατανόησης.

  1. Οι Μέθοδοι για τη δόμηση της Ανταχκάρανα

Αυτή οδηγεί στην υπερνίκηση των περιορισμών, φυσικών και ψυχολογικών, που εμποδίζουν τον άνθρωπο να εκφράσει ελεύθερα την έμφυτη του θεότητα.

 

Συνεχίζεται …

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo creators.vice.com

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο