ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ

 

Ο Ζυγός κυβερνά το νομικό επάγγελμα και κρατά την ισορροπία μεταξύ του λεγόμενου σωστού και λάθους, μεταξύ αρνητικού και θετικού κι επίσης μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Το τελευταίο αυτό σημείο διευθέτησης μπορεί να σας φανεί μία άνευ νοήματος φράση, αλλά όταν εδραιωθεί η αληθινή και ορθή σχέση ανάμεσα στον Ανατολίτη και το Δυτικό, θα επέλθει μέσω της δραστηριότητας του Ζυγού και του έργου του νομικού επαγγέλματος.

Ο Ζυγός είναι «ο εγγυητής του νόμου». Μέχρι τώρα η νομοθεσία απορροφήθηκε στην επιβολή εκείνων των αρνήσεων κι εκείνων των στάσεων του φόβου, που διατηρήθηκαν από το Μωσαϊκό κώδικα και μας επιβλήθηκαν με το μέσον της τιμωρίας της παράβασης.

Υπήρξε ένα μάλλον αναγκαίο στάδιο για την διατήρηση ενός «βρεφοκομικού καθεστώτος» για τους ανθρώπους. Αλλά το ανθρώπινο γένος προσεγγίζει την ωριμότητα κι απαιτείται πλέον μία διαφορετική ερμηνεία των σκοπών και των προθέσεων του Ζυγού με το μέσον του νόμου.

Ο νόμος πρέπει να γίνει φύλακας μίας θετικής ορθότητας κι όχι απλώς όργανο εξαναγκασμού

Καθώς γίνεται φανερό ότι η διαδικασία των δραστικών τιμωριών δεν κατάφερε να εμποδίσει το έγκλημα ή ν’ αποτρέψει τους ανθρώπους απ’ τη βίαιη ιδιοτέλεια και καθώς η κοινωνική στάση θεωρείται επιθυμητή και διδάσκεται στα σχολεία μας, θ’ αρχίσει ν’ αναδύεται στη δημόσια συνείδηση ότι η εγχάραξη των ορθών σχέσεων, η διάδοση του αυτό-ελέγχου και η ανάπτυξη της ανιδιοτέλειας αποτελούν την αναγκαία προσέγγιση στους νέους.

Η επιρροή του Ζυγού πρέπει ν’ αρχίσει στην παιδική ηλικία πάνω σε πνευματικές γραμμές. Το έγκλημα θα εκριζωθεί όταν βελτιωθούν οι περιβαλλοντικές συνθήκες στις οποίες ζουν τα παιδιά και δοθεί η δέουσα προσοχή στην αδενική ισορροπία.

Μία ορισμένη σχέση ή διαμόρφωση άστρων – ένα από τα οποία είναι το άστρο του Βασιλίσκου στο Λέοντα – θα επιφέρει μία κατάσταση κατά την οποία θα συμβεί ένας αναπροσανατολισμός της στάσης προς το νομικό επάγγελμα. Η λειτουργία και τα καθήκοντά του θα επικεντρωθούν στο σκοπό της παγκόσμιας χρησιμότητας και σ’ αυτή τη διαδικασία η νομοθεσία για τα παιδιά θα προσλάβει μεγάλη σπουδαιότητα και θα γίνει κινητήριος δύναμη.

‘Όλα αυτά θα συμβούν επειδή ο Ζυγός κυβερνά το τωρινό διάλειμμα ανάμεσα σε δύο δραστηριότητες, που είναι εκείνη της Ιχθυακής εποχής που φεύγει και εκείνη της Υδροχοϊκής που έρχεται.

 

ΠΗΓΗ – Εσωτέρα Αστρολογία “Alice Bailey”

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo Cosmopoliti

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.