ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΩΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;

 

Στη Φυσική Ιπποκράτειο Αυτοθεραπευτική υπάρχει ένα ενδιαφέρον στοιχείο το οποίο ονομάζεται “Ζωτική Ενέργεια” (vis vitalis). Η προέλευσή της είναι η Πηγή ή Δημιουργός ή Συμπαντική Νοημοσύνη (στα Πατερικα Κείμενα καθώς και σε άλλους πολιτισμούς αναφέρεται και ως “Πνοή του Θεού”).

Είναι η Αρχέγονη Ενέργεια η οποία στη συνέχεια μετασχηματίζεται σε όλα τα άλλα είδη ενέργειας που γνωρίζουμε είτε τα αντιλαμβανόμαστε με τις τρισδιάστατες αισθήσεις μας είτε κάποια από αυτά μετά από “προπόνηση”.

Η Αρχέγονη Ενέργεια είναι τόσο σχετική με το υλικό σώμα όσο το ηλεκτρικό ρεύμα από τη λάμπα. Αν σπάσει η λάμπα θα σβήσει. Αλλά το καλώδιο που την τροφοδοτεί θα εξακολουθεί να έχει ρεύμα. Με τον ίδιο τρόπο όταν το φυσικό σώμα “πεθάνει” η ζωτική ενέργεια θα συνεχίσει να ενεργεί μέσα από το πνευματικό σώμα (του οποίου η δομή είναι πολύ πιο λεπτοφυής και δονείται σε υψηλότερες συχνότητες).

Η σωστή νοοτροπία διατροφή και τρόπος ζωής (τα οποία επαναφέρει η Φυσική Ιπποκράτειος Αυτοθεραπευτική), διατηρεί το φυσικό σώμα (τη λάμπα) στην κατάσταση που χρειάζεται ώστε η Αρχέγονη Ενέργεια ή Ζωτική Ενέργεια (ο ηλεκτρισμός για τη λάμπα) να λειτουργεί και να εκφράζεται απρόσκοπτα (Υγεία και Ευεξία). Πέρα από την ηλεκτροχημική επικοινωνία, τα κύτταρα επικοινωνούν και με παλμούς ζωτικής ενέργειας (έρευνες έχουν δείξει τα βιοφωτόνια).

Η υπερβολική πρόσληψη τροφής, οι καταχρήσεις, τα φάρμακα, τα διεγερτικά κλπ απαιτούν μεγάλες ποσότητες ζωτικής ενέργειας ώστε να τα διαχειριστεί ο οργανισμός. Οι διαταραχές στην διαθεσιμότητα και διανομή της ζωτικής ενέργειας γίνονται αντιληπτές ως κόπωση, κατάθλιψη, νεύρα, φλεγμονές, όλο το φάσμα των συμπτωμάτων που η τεχνοιατρική ονομάζει “ασθένειες”.

Μπορείτε να φάτε απλά του σκασμού σε ένα γεύμα για να δείτε πως αμέσως πέφτει η ενέργεια σας (ενώ υποτίθεται ότι τρώτε ΓΙΑ ΝΑ έχετε ενέργεια).

Όταν το σώμα χωνεύει ΔΕΝ αποτοξινώνεται και ΔΕΝ αποκαθιστά τις ζημιές. Απλώς παίρνει τα υλικά. Η αποκατάσταση γίνεται κυρίως όταν κοιμόμαστε. Επίσης όταν το σώμα χωνεύει ΔΕΝ μας δίνει ενέργεια να κάνουμε τις δραστηριότητες μας

Όλες οι ολιστικές αυτοθεραπευτικές προσεγγίσεις (πρέπει να) αυξάνουν τη ζωτική ενέργεια και να “καθαρίσουν” τα κανάλια διανομής της.

 

Νίκος Δαραδήμος 
Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ
MSc Διατροφής Ανθρώπου ΓΠΑ
Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφής
Ρεφλεξολογια – Ενεργειακες Θεραπείες

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Διεύθυνση: Φυγαλείας 60, 11147 Γαλάτσι
Τηλεφωνο: 6986267188

Σπουδές

2016 – 2017
Σπουδές στη Ρεφλεξολογία Άκρου Πόδα στο Natural Health Science

2005 – 2007
Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας και Διασφάλιση Υγιεινής Τροφίμων
στο Τμήμα Επιστήμης / Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

1996 – 2002
Πτυχίο Βιολόγου στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σεμινάρια – Πρακτικές

4 – 5/3/2017
Σεμινάριο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

2017 – σήμερα
Θεραπευτής Κοσμοενεργειακής
Θεραπευτής Mvoce & 50 Seals 1st Level

https://www.facebook.com/nikolaos.daradimos

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.