ΠΟΙΗΣΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ- 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

Τα παιδιά προσφέρουν ανεπανάληπτη ομορφιά, ευτυχία, έμπνευση και δίνουν στην ανθρωπότητα μια τεράστια ευκαιρία εξελικτικής διαδικασίας αρκεί να αντιληφθούμε τον κόσμο τους και να τον σεβαστούμε.

Κάτω από αυτό πρίσμα είναι επιτακτική ανάγκη να αγκαλιάσουμε τα παιδιά και να τα βοηθήσουμε όχι μόνο να διατηρήσουν την ομορφιά που έχουν αλλά να βγάλουν από την ψυχή τους όλη τη δυναμική που φέρνουν ως υπάρξεις πάνω στη Γη.

Το ποίημα διακρίθηκε στον 6ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2017 του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, όμως, όπως λέει και ή ίδια η ποιήτρια Γεωργία Γιαμπουράνη, αυτή η διάκριση ανήκει σε όλα τα παιδιά της Γης όπου μέσα από αυτά ο Δημιουργός, αξιώνει τον άνθρωπο να διαιωνίζει το μεγάλο θαύμα της ζωής. Ένα θαύμα που οφείλουμε όλοι να προστατέψουμε.

Η ΜANA -Ύμνος προς στα παιδιά

Με το όνειρο κάθε βράδυ αποκοιμιέμαι και είμαι πανέμορφη το πρωί σαν ξυπνάω.

Ας μην έχω κανένα φτιασίδι πάνω μου.

Είναι που όλο το βράδυ ανασαίνω την εκπνοή ενός άδολου κόσμου.

Που γεύομαι την γλύκα στα χείλη μου και ανθίζει το απέραντο της αγάπης σαν μια αειθαλή άνοιξη.

Είναι που ανθίζει η ανατολή και με το χάδι της βιώνω το ανείπωτο του μυστηρίου.

Είναι που τώρα αγκαλιάζω τον παράδεισο και ζω την Ποίηση χωρίς διόλου να χρειάζομαι τις λέξεις.

 

Αφιερωμένο στα παιδιά από την Γεωργία Γιαμπουράνη

 

photo Expressive Mom

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑΜΠΟΥΡΑΝΗ

Η Γεωργία Γιαμπουράνη γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας και είναι απόφοιτος της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Ζει στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, ασκεί το επάγγελμα της ασφαλιστικής συμβούλου από τα χρόνια των σπουδών της και δραστηριοποιείται στο χώρο της Προγεννητικής Αγωγής.
Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Καλλιτεχνικής Ομάδας ''Μεταμόρφωση'' που αναλαμβάνει εν γένει την οργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς, ιδρύματα, σωματεία, εταιρείες θεάτρου κλπ.
Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά (Νουμάς, Νέα Αριάδνη, Φιλολογική Πρωτοχρονιά, Πνευματική Ζωή, Νέα Σκέψη κ.α ), στον ηλεκτρονικό τύπο, σε ποιητικές ανθολογίες και έχουν βραβευτεί σε διάφορους διαγωνισμούς ποίησης.
Το 2001 η πρώτη της ποιητική συλλογή, «Ψίθυροι Δημιουργίας», διακρίθηκε στον ΙΣΤ ΄ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και εκδίδεται από τις εκδόσεις Δωδώνη | Βερενίκη το 2003.
Το 2013 εκδίδεται η δεύτερη ποιητική της συλλογή, «Σηκώνοντας το Πέπλο... από τις εκδόσεις Ηριδανός. Η συλλογή βραβεύεται στον 30ό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης - Πεζογραφίας – Εικαστικών Σικελιανά 2014 του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού Καφενείο των Ιδεών.
Στις 21 Μαρτίου 2019, παγκόσμια ημέρα ποίησης, επιλέγεται ανάμεσα σε 4 ποιητές για να προβληθούν στίχοι της, σε όλες οθόνες της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. -Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Αττικό Μετρό και ΤΡΑΜ). Είναι μέλος και ομιλήτρια της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τα καλύτερα της Κατηγορίας!