ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΗΡΑΚΛΗΣ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ;

lifehub-anthropos-filosofia-162

 

ΗΡΑΚΛΗΣ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ;

 

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Μπορούμε να μελετήσουμε μερικές από τις ιδέες, που κρύπτονται σήμερα κάτω από τις διδασκαλίες όλων των θρησκειών του κόσμου και τις οποίες οι σημερινοί διδάσκαλοι της θρησκείας θα έπρεπε να παρουσιάζουν στη σκέψη του κοινού.

Ο πρώτος από τους διδασκάλους ανήκει σε εποχή τόσο παλαιά, ώστε δεν είναι δυνατόν να λεχθεί πότε πραγματικά έζησε. Το όνομα Του είναι Ηρακλής. Αυτός παρουσίασε στον κόσμο, υπό μορφή γραφικού και παγκοσμίου δράματος (συμβολικής φύσης), την ιδέα ενός μεγάλου αντικειμενικού σκοπού, ο οποίος θα ήταν δυνατόν να επιτευχθεί μόνο κατόπιν αγώνα και δυσχερειών.

Υπέδειξε ένα σκοπό, προς τον οποίο όφειλαν να βαδίσουν οι άνθρωποι, αδιαφορώντας για τα παρεμβαλλόμενα εμπόδια. Τα εμπόδια αυτά απεικονίσθηκαν στους δώδεκα Άθλους του Ηρακλή και ήταν δράματα και όχι γεγονότα πραγματικά.

Κατ’ αυτό τον τρόπο απεικόνισε, για όσους είχαν μάτια να βλέπουν και καρδιές να κατανοούν, τη φύση του προβλήματος που πρέπει να λύσουν πάνω στην Ατραπό της Επιστροφής προς το Θεό. Έδωσε την εικόνα του ταξιδιού του Ασώτου Υιού, που επιστρέφει στον οίκο του Πατρός, και των δοκιμασιών τις οποίες πρόκειται να αντιμετωπίσουν όλοι οι μαθητές και οι μυημένοι.

Τις δοκιμασίες αυτές τις έχουν ήδη αντιμετωπίσει όλοι αυτοί που αποτελούν σήμερα την Ιεραρχία του πλανήτη.

Κατά την εξέταση αυτής της πληροφορίας, πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι η περίπτωση περιλαμβάνει και το Χριστό, για τον Οποίο επίσης αναφέρεται ότι ήταν “πεπειραμένος κατά πάντα, καθ’ ομοιότητα χωρίς αμαρτίας” και ότι αντεπεξήλθε θριαμβευτικά σε όλες τις δοκιμασίες.

Σε κάποια άγνωστη επίσης εποχή, ήρθε ο Ερμής και κατά τις παραδόσεις, πρώτος Αυτός διακήρυξε ότι ήταν “το Φως του Κόσμου”.

 

Πηγή Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo lovepeaceangelhapiness.blogspot.com

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο