ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

 

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

 

Ο ήχος του ΟΜ μέσα στο κεφάλι είναι πολύ λεπτός και δύσκολα περιγράφεται. Έχει ονομαστεί ο άηχος ήχος του ΟΜ. Δεν είναι ο ήχος της καθιερωμένης προσωπικότητας αλλά ο ήχος της ψυχής.

Στα πρώτα στάδια του διαλογισμού και μόνο σαν αρχή, ο υποψήφιος μαθητής εκφωνεί το ΟΜ ακουστά, αναγνωρίζοντας όμως ότι δεν είναι η αληθινά τελειοποιημένη χρήση του ΟΜ. Όταν το ΟΜ εκφωνείται με αυτή τη πρόθεση δονεί τα άτομα του νοητικού, συναισθηματικού και φυσικού σώματος, αποτινάσσοντας ανεπιθύμητη ύλη και οικοδομώντας με νέο και πλέον κατάλληλο υλικό σύμφωνα με το δεύτερο Ακτινικό νόμο της έλξεως. Αυτό συμβαίνει πραγματικά και είναι πρακτικής σημασίας.

Για καλύτερα αποτελέσματα του ΟΜ στο φυσικό πεδίο η άσκοπη συζήτηση θα πρέπει να σταματήσει. Πραγματικά η “σιωπή είναι χρυσός” και είναι πνευματικό στοιχείο. Αλλά και ο “ορθός λόγος” είναι ένα πνευματικό στοιχείο και απαραίτητος στην υπηρεσία. Πριν μιλήσετε, σκεφθείτε, είναι ένας σοφός κανόνας.

Για να είναι πιο αποτελεσματικός ο άνθρωπος που προφέρει το ΟΜ σιωπηλά μέσα στο κεφάλι, πρέπει να συγκρατεί τη σημασία της λέξης σταθερά στη συνείδησή του. Το να γνωρίζει κανείς τι κάνει και γιατί το κάνει, δίνει πάντα ισχύ στη δράση.

Το ΟΜ είναι ο ήχος της ζωής

Αντιπροσωπεύει το μεγάλο ρυθμικό κτύπο της καρδιάς του Λόγου. Είναι η εκπορευόμενη ζωή του θεού και μεταφέρει την ενέργεια και τη ζωτικότητα της Υπόστασης του Θεού. Είναι μια όψη της Λέξης, που στην αρχή αντιπροσώπευσε το μυητικό ήχο που ανάγκασε τη ζωή να πάρει μορφή. Διαπερνά ολόκληρο στο Σύμπαν.

Το ΟΜ απαγκιστρώνει τη ψυχή από την αυταπάτη και τη γοητεία. Είναι ο ήχος της λύτρωσης, το μεγάλο φθογγόσημο της ανάστασης, της αποδέσμευσης της ζωής από τον έλεγχο της μορφής. Είναι ο “απολεσθείς λόγος” που, καθώς επανευρίσκεται, αποκαλύπτει τη δόξα του θείου Εαυτού.

Όταν εκφωνούμε το ΟΜ εκπέμπουμε την αγνή ενέργεια ζωής του πλανητικού Λόγου. Το ΟΜ είναι ο “απολεσθείς λόγος” ο αναφερόμενος στη Κυανή Στοά του Τεκτονισμού. Έχουμε μόνο μία “αντίστοιχη λέξη” στη Βασιλική Αψίδα. Η Τεκτονική παράδοση έχει διατηρήσει τη διδασκαλία για το ΟΜ, κρυμμένη στην αλληγορία και στο τυπικό.

Για αιώνες η Λέξη της ψυχής έχει χαθεί αλλά δια της δοκιμασίας, του πόνου και της παγκόσμιας εντάσεως ξαναβρίσκεται. Η ένταση της προσωπικότητας διαρρηγνύει. Η ένταση της ψυχής εισάγει στην ανώτερη δυνατή εξέλιξη.

 

Συνεχίζεται ….

 

Foster Bailey

photo www.flickr.com

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image