ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

Όταν γαρ της μεν ευνομίας μείωσις γίνεται,τηςδ’ανομίας αύξησις, τότ’Εγώ σαρκούμαι.

Γίνομαι δ΄άνθρωπος εν εκάστω αιώνι, εις διατήρησιν μεν των αγαθοποιών, εις όλεθρον δε των κακοποιών, του δε Νόμου εις σωτηρίαν.

ΜΠΑΓΚΑΒΑΤ – ΓΚΙΤΑ

 

Στο διάστημα των αιώνων, σε πολλούς παγκόσμιους κύκλους,σημειώθηκαν στιγμές μεγάλης έντασης, οι οποίες χαρακτηρίζονταν από ένα ελπιδοφόρο αίσθημα προσδοκίας. Κατά το παρελθόν, οι θρησκευτικοί διδάσκαλοι της περιόδου ήταν εκείνοι που διακήρυξαν αυτή την προσδοκία, ήταν δε πάντα η εποχή, εποχή χάους κα δυσχερειών που έφταναν στο κορύφωμά τους προς το τέλος ενός πολιτισμού.

Η έλευση ενός Αβατάρ, και στη σημερινή γλώσσα , η επανεμφάνιση του Χριστού, αποτελεί το κλειδί της επικρατούσας προσδοκίας.

Επί σειρά ετών, πιστοί και των δύο ημισφαιρίων, προέβλεψαν την επανεμφάνιση του Χριστού, του Αβατάρ και όχι μόνο εκείνοι που πιστεύουν στο Χριστό, αλλά και εκείνοι που αναμένουν τον Μαϊτρέγια καθώς και εκείνοι που αναμένουν τον Ιμάμ Μαχδή.

Ολόκληρο το σύστημα της πνευματικής αποκάλυψης βασίζεται στη δοξασία της αμοιβαίας εξάρτησης ενός εφαρμοσμένου σχεδίου σύνδεσης και μεταβίβασης της ενέργειας από μία όψη της θείας εκδήλωσης σε άλλη-από το Θεό έως το ταπεινότερο ανθρώπινο πλάσμα. Πάντοτε βρίσκεται ο κατάλληλος μηχανισμός δια του οποίου η Θεότητα μπορεί να φτάσει μέχρι την ανθρωπότητα και να επικοινωνήσει με αυτήν, και με αυτήν ακριβώς την επικοινωνία ασχολείται η δοξασία περί των Αβατάρ ή «θείων Ερχόμενων».

Αβατάρ είναι Αυτός ο Οποίος, εκτός από το αυτοβούλως αναληφθέν καθήκον να μεταβιβάζει ενέργεια ή θεία δύναμη, κατέχει κάποια ιδιαίτερη ικανότητα.

Αυτό αποδείχθηκε από το Χριστό, ο Οποίος – για πρώτη φορά στην ιστορία του Πλανήτη – μεταβίβασε τη θεία ενέργεια της αγάπης απ’ ευθείας στον πλανήτη και στην ανθρωπότητα.

Ο Αβατάρ ή ο Χριστός εμφανίζεται για δύο λόγους: ο ένας είναι η ανεξερεύνητη και άγνωστη Αιτία που Τον υποκινεί να το πράξει και ο άλλος είναι η παράκληση ή επίκληση της Ανθρωπότητας.

Ο Αβατάρ συνεπώς, αποτελεί ένα πνευματικό γεγονός που έρχεται προς εμάς για να επιφέρει μεγάλες μεταβολές ή επανορθώσεις, για να εγκαινιάσει ένα νέο πολιτισμό και να οδηγήσει την ανθρωπότητα πλησιέστερα προς το θείο.

Οι Αβατάρ, τους οποίους γνωρίζει και αναγνωρίζει όλος ο κόσμος, είναι ο Βούδδας στην Ανατολή και ο Χριστός στη Δύση. Τα μηνύματα τους είναι σε όλους γνωστά και οι καρποί της ζωής και των λόγων Τους επηρέασαν τη σκέψη και τους πολιτισμούς και των δύο ημισφαιρίων.

photo www.incourage.me

 

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image