ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 

Συνέχεια του άρθρου Η ΜΥΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

 

Η κρούση της Σαμπαλλικής δύναμης έδωσε ουσιαστική ώθηση στη θέληση για το καλό, έτσι ώστε ο όμιλος των παγκόσμιων υπηρετών να μπορεί να εφαρμόσει σταθερά το θεϊκό σχέδιο.

Κατέστησε επίσης εφικτό ένα λιγότερο υλιστικό και περισσότερο πνευματικό όραμα σε ό,τι αφορά το μέλλον της ανθρωπότητας. Αυτό με τη σειρά του έδειξε σε όσους ανταποκρίθηκαν, την εκπληκτική ευκαιρία της ομαδικής συνείδησης, της συνείδησης της ψυχής.

Η ψυχή έχει από τη φύση της ομαδική συνείδηση και στο φυσικό πεδίο η αναγνώριση αυτής της ομαδικής συνταύτισης είναι εκείνη που επιτρέπει στη θεία δύναμη, εμποτισμένη με Αγάπη, να αφομοιωθεί και να διανεμηθεί. Η ισχύς αυτής της ενέργειας είναι εξαιρετικά ισχυρή για να την χειριστεί οποιοσδήποτε ατομικά, αλλά σε ομαδικό σχηματισμό παραμένει ασφαλής και αποδοτική.

Μπορούμε να διαπιστώσουμε τη ζημιά που προκαλείται όταν τη δύναμη της Σαμπάλλα οικειοποιείται εγωιστικά κάποιο άτομο ή ομάδα ατόμων στην άνοδο των δημαγωγών και δικτατόρων αυτή την εποχή. Η ενέργεια αυτή υποθάλπει τις απολυταρχικές και δογματικές τάσεις της 6ης ακτίνας, η οποία σχετίζεται με την Ιχθυακή εποχή από όπου εξερχόμαστε, όπως επίσης και τις κατώτερες τάσεις της εισερχόμενης 7ης ακτίνας της τελετουργίας και τάξης, η οποία σχετίζεται με την Υδροχοϊκή εποχή προς την οποία οδεύουμε.

Αυτή η τελευταία ενέργεια επιδεικνύεται ως σύστημα οργάνωσης και επιβολή πειθαρχίας και τάξης στις κατώτερες όψεις της. Στην περίπτωση αυτή έχουμε δικτατορική διακυβέρνηση και επιβαλλόμενο έλεγχο. Από την άλλη, ωστόσο, οι ανώτερες όψεις της 7ης ακτίνας διαφαίνονται σε οργανωτικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα παντού στον κόσμο, διανέμοντας πληροφόρηση, βοήθεια και πόρους συνενώνοντας την ανθρωπότητα σε μία οικογένεια.

Το γεγονός ότι οι ανώτερες και κατώτερες όψεις όλων αυτών των δυνάμεων εμφανίζονται ταυτόχρονα (και είναι πολύ περισσότερες) σημαίνει ότι οι αποφάσεις που παίρνονται στη διάρκεια αυτής της κρίσιμης μεταβατικής περιόδου, θέτουν την ανθρωπότητα σε μια τελική τροχιά είτε προς τη δόξα είτε προς την τραγωδία. Θα επικρατήσουν οι δυνάμεις της περιεκτικότητας και της αγάπης με τις οποίες σχετίζεται η ψυχή ή θα κερδίσουν οι δυνάμεις της χωριστικότητας και του ιδιοτελούς υλισμού;

Το γεγονός ότι προσεγγίζουμε όλο και περισσότερο την απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι προφανές, καθώς οι θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης εναλλάσσονται μπροστά στα μάτια μας. Ζούμε σε μια εποχή πολιτικής αβεβαιότητας, όπου οι λίγοι ευημερούν σε βάρος των πολλών, διευρύνοντας επικίνδυνα το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών.

Ανεξάρτητα από τη γνώμη μας για την παγκοσμιοποίηση, οι κρίσεις μας είναι τώρα πια ουσιαστικά παγκόσμιες, και μαζί θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε. Διαθέτουμε το χάρισμα της ελεύθερης βούλησης είτε για να προάγουμε το θείο σχέδιο είτε για να το εμποδίσουμε. Σε αυτή την εποχή της αβεβαιότητας, το ζητούμενο είναι να δοθεί μια αποφασιστική ώθηση από όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης για να γύρει η ζυγαριά προς όφελος των δυνάμεων του φωτός και της αγάπης. Πράγμα δύσκολο, ατομικά και συλλογικά, διότι όσοι μπορούν να ανταποκρίνονται στο φως και την αγάπη της ψυχής τους, βιώνουν και αυτοί μια ρευστότητα και δυαδικότητα.

Δύσκολα γίνεται υποφερτή η αβεβαιότητα για την προσωπικότητα ή το έθνος, όταν διακυβεύονται ταυτόχρονα η ταυτότητα και η σπουδαιότητά τους· όμως αυτή η ρευστότητα και το επακόλουθο χάος προσφέρουν, επίσης, την ανάδυση ενός νέου φωτός και νέων δυνατοτήτων.

Στο βιβλίο Εσωτερική Αστρολογία, η Ελλάδα φέρεται να κυβερνάται από τον Αιγόκερο, και στην περίπτωση αυτή συνεπάγεται, ότι κατά την παρούσα ενσάρκωση έχει φτάσει σε ένα σημείο αποκρυστάλλωσης, προτού κάτι νέο γεννηθεί και έρθει στο φως μια διαδικασία υποβοηθούμενη το δίχως άλλο από τον κυβερνήτη της ψυχής του έθνους, την Παρθένο, ένα ζώδιο συνυφασμένο με τη γέννηση της Χριστικής συνείδησης.

Αναφερόμενος στα έθνη ο Θιβετανός επισημαίνει ότι μερικά «είναι ρευστά κι όχι κατάλληλα ολοκληρωμένα, όπως συμβαίνει με τις μάζες των ανθρώπων παντού, άλλα είναι ολοκληρωμένες οντότητες ή πλήρως εκφραστικές προσωπικότητες· άλλα είναι αποκρυσταλλωμένα κι έχουν σχεδόν διατρέξει την τροχιά τους σαν προσωπικότητες· άλλα πάλι περιέρχονται υπό την επιρροή της ψυχικής τους ακτίνας που οδηγεί σε έναν άλλο κύκλο ρευστότητας».

Η πρόκληση του συντονισμού και της γεφύρωσης αυτών των διαφορετικών πεδίων συνείδησης και πολιτισμικών αξιών, υπογραμμίζεται στο έργο των Ηνωμένων Εθνών, όπου οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ή ΣΒΑ) συνιστούν την πρακτική και καλοπροαίρετη ανταπόκριση της ανθρωπότητας στις ποικίλες κρίσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Η Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή και οι ΣΒΑ επί παραδείγματι, υποδεικνύουν ότι η συλλογική θέληση στα έθνη του κόσμου τείνει προς μια κατεύθυνση ευθύνης και συνεργασίας.

Η προσπάθεια να συγυριστεί ο πλανήτης, να καθαριστεί ο αέρας και να εστιαστεί η συλλογική θέληση στην κλιματική αλλαγή, έχει βαθύτατη σημασία και ίσως ακόμη και να βοηθήσει ώστε να αντισταθμιστούν ορισμένες γεωλογικές δραστηριότητες.

Παρά το γεγονός ότι η διδασκαλία της Προαιώνιας Σοφίας διαβλέπει ουκ ολίγα γεωλογικά συμβάντα αυτή την περίοδο, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για έλλειψη δράσης. Από την ανθρωπότητα απαιτείται υπεύθυνη δράση και, εάν η σύγχρονη επιστήμη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να αναληφθεί δράση προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να αναχαιτιστούν επιζήμιες επιπτώσεις στο πλανητικό περιβάλλον, έγκειται στην υπευθυνότητα των κυβερνήσεων του κόσμου να ενεργήσουν καλή τη πίστη και σε συνεργασία μεταξύ τους για να επιφέρουν θετική αλλαγή.

Συνεχίζεται …

 

Christine Morgan – Πρόεδρος Λούσις Τραστ

Πηγή lucistrust.org

photo Shutterstock

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.