ΒΙΒΛΙΑ

Η ΚΡΥΦΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ

lifehub-vivlia-39

 

Η ΚΡΥΦΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ

 

Ο Υβ Λε Μανάκ είναι μια περίπτωση συγγραφέα καθόλου γνωστή στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό καθώς δεν είχε μεταφραστεί παλιότερα στα ελληνικά. Παρουσιάζεται πρώτη φορά από τις εκδόσεις Αλήστου Μνήμης το 2008 ενώ το βιβλίο εκδόθηκε πρώτη φορά στη Γαλλία το 1987.

Είναι μια κριτική στον υλισμό που διέπει  τη φύση του μαρξισμού και του φιλελευθερισμού. Ο υπότιτλος του βιβλίου μας προϊδεάζει ότι θα γίνει αναφορά την ανθρώπινη ουσία. Αυτήν που χάθηκε κυνηγώντας την ύλη τα τελευταία χρόνια η ανθρωπότητα. Όπως αναφέρει σε ένα σημείο του βιβλίου η ανθρωπιά δεν είναι έμφυτη, είναι μια μαθητεία.

Αφού ασκήσει κριτική στον υλισμό και στα συστήματα που τον υποστηρίζουν κάνει μια αναφορά στην ανθρώπινη ουσία και στον ορισμό της μέσα από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις. Τεκμηριώνει την αναγκαιότητα για ένα ξεπέρασμα των ζωικών ενστίκτων του ανθρώπου και το πέρασμα στην ανθρώπινη ουσία.

Ο αναγνώστης σίγουρα μπορεί να μη συμφωνήσει απόλυτα με το συγγραφέα, το βιβλίο όμως θέτει κάποια θέματα στοχασμού που θα απασχολήσουν θετικά τη σκέψη του.

photo dangerfew.blogspot.com – alfeiosbooks.com

 

Σταμάτης Γκαβέτας

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΑΒΕΤΑΣ

Ο Σταμάτης Γκαβέτας γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Είναι απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι. Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας (Καλαμάτα) και τελειόφοιτος του ίδιου τμήματος σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Ε.Α.Π.. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και μένει στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα τέχνης ρητορικού λόγου, φωτογραφίας, σκηνοθεσίας και δημοσιεύει διηγήματα που γράφει στο διαδίκτυο και σε έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.