ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΜΥΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

 

Συνέχεια του άρθρου Η ΚΡΙΣΗ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Για να καταστεί δυνατή η μεταβίβαση αυτής της ενέργειας της αγάπης- σοφίας από την Ιεραρχία προς την Ανθρωπότητα, ένας μεσολαβητικός όμιλος ο όμιλος των παγκόσμιων υπηρετών κάνει την εμφάνισή του σε κάθε τομέα της ανθρώπινης έκφρασης, που αποστολή του έχει να φέρει αυτή την ενέργεια σε εκδήλωση για να αποκατασταθεί το Θείο Σχέδιο πάνω στη γη.

Ο όμιλος αυτός παρέχει το πεδίο εκγύμνασης για ιεραρχική υπηρεσία από εκείνους που βρίσκονται σε επαφή με το όραμα του σχεδίου και οι καρδιές τους είναι γεμάτες από αγάπη για την ανθρωπότητα. Η συνεργασία αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης διαδικασίας κατά την οποία συνδυάζονται και συντονίζονται οι προσπάθειες, ανθρωπότητας, Ιεραρχίας και Σαμπάλλα, των τριών αυτών μεγάλων πλανητικών κέντρων πάνω στη γη, για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της σημερινής εποχής.

Εμβαθύνοντας λίγο περισσότερο πάνω στις αιτίες που δημιουργούν αυτή την περίοδο παγκόσμιας κρίσης, ο Θιβετανός αναφέρει πως ο Πλανητικός Λόγος βρίσκεται στο μέσο της σταδιοδρομίας Του πάνω στην κοσμική Ατραπό της Μύησης και συνεπώς πρόκειται να λάβει την τέταρτη Μύηση σ’ αυτήν την άλυσο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πλανήτης μας αναφέρεται ως σφαίρα της θλίψης και του πόνου, γιατί δια αυτής ο πλανητικός μας Λόγος υφίσταται «την Σταύρωση.

Τα κύτταρα στο σώμα Του, εκείνα τα κύτταρα μέσα από τα οποία αισθάνεται και νιώθει και βιώνει συντρίβονται αυτή την παγκόσμια περίοδο από τον πόνο και την οδύνη, γιατί δική Του είναι η συνείδηση στο κέντρο του Σώματος και δική τους είναι η ικανότητα να υποφέρουν, έτσι ώστε μέσα από αυτά να μάθει την έννοια της συστημικής απάθειας, να αποσυνδεθεί από κάθε μορφή και υλική ουσία και να βρει τελικά πάνω στο σταυρό της ύλης την αποδέσμευση και την ελευθερία του Πνεύματος.

Υπό αυτή την ευρύτερη προοπτική, αυτός ο πόνος αντικαθρεφτίζεται στα συμβάντα του κόσμου». Πίσω από αυτές τις φράσεις κρύβεται μια παρηγορητική αποκάλυψη που μας αφορά όλους ως κύτταρα στο σώμα του Πλανητικού Λόγου, και πιο συγκεκριμένα ότι η μύησή Του θα απελευθερώσει τελικά την ανθρωπότητα οδηγώντας της σε μεγαλύτερη αρμονία και ενορατική ζωή, από τη στιγμή που συνεργαστούμε και ασχοληθούμε με την λύτρωση της ύλης. Η όλη διαδικασία σημαίνει ότι η Γη θα καταστεί τελικά ένας ιερός πλανήτης.

Γίνεται λοιπόν ξεκάθαρο ότι η προσκόλλησή μας σε παρωχημένες μορφές ευθύνεται και συνεχίζει να πυροδοτεί τον πόνο και την δυστυχία των τωρινών θλιβερών γεγονότων. Μέσα από συλλογικό πόνο και βάσανα, καθίσταται δυνατό να επιτευχθεί εξαγνισμός, απόσπαση από τη μορφή και διάκριση εκείνου που είναι Πραγματικό. Αυτό είναι κάτι το οποίο προς το παρόν μαθαίνει η ανθρωπότητα ως σύνολο.

Η ένταση των γεγονότων, των φυσικών καταστροφών και ο εκτοπισμός ανθρώπων, μπορούν σε τελική ανάλυση να αποβούν χρήσιμα αν πρόκειται να μας συνενώσουν όλους μαζί. Δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό σκοπό του Λόγου, όμως ένας από τους τρόπους για αυτή την επίτευξη είναι μέσω του Πόνου, ενώ προς ενθάρρυνσή μας, ο Θιβετανός μας προσφέρει τις ακόλουθες όμορφες σκέψεις:

  • Πόνος είναι εκείνος ο ανοδικός αγώνας διαμέσου της ύλης που προσγειώνει τον άνθρωπο στα Πόδια του Λόγου
  • Πόνος είναι η ακολούθηση της γραμμής της μέγιστης αντίστασης και ως εκ τούτου η προσέγγιση στην κορυφή του βουνού
  • Πόνος είναι ο θρυμματισμός της μορφής και η προσέγγιση του εσώτερου πυρός
  • Πόνος είναι το ψύχος της απομόνωσης που οδηγεί στη θέρμη του κεντρικού Ηλίου
  • Πόνος είναι το κάψιμο στην κάμινο για να μπορέσουμε τελικά να γνωρίσουμε την ψυχρότητα του ύδατος της ζωής
  • Πόνος είναι το ταξίδι στη μακρινή χώρα, που καταλήγει στο καλωσόρισμα στον Οίκο του Πατρός
  • Πόνος είναι η πλάνη της αποκήρυξης του Πατρός, που οδηγεί τον άσωτο κατευθείαν στην καρδιά του Πατρός
  • Πόνος είναι ο σταυρός της έσχατης απώλειας, που ξαναδίνει τα πλούτη της αιώνιας αφθονίας
  • Πόνος είναι το μαστίγιο που οδηγεί τον αγωνιζόμενο οικοδόμο να φέρει σε πλήρη τελειότητα το κτίσιμο του Ναού. (Μαθητεία στη Νέα Εποχή, Τομ. I)

Καθώς ο Πλανητικός Λόγος προχωρά προς τη μύηση, ο χαρακτήρας της Θέλησής του είναι φυσικό να εντείνεται, όπως εκπορεύεται από το κέντρο κεφαλής Του, τον τόπο ο οποίος στα εσωτερικά κείμενα αναφέρεται ως Σαμπάλλα. Η Σαμπαλλική δύναμη γίνεται ολοένα και πιο δυναμική, έχοντας επιδράσει άμεσα στην ανθρώπινη συνείδηση στην πιο πρόσφατη εποχή.

Είναι μια σχετικά νέα επίδραση, η οποία τις προηγούμενες φορές είχε υποστεί υποβάθμιση από την Ιεραρχία, το κέντρο της αγάπης. Αυτό συνέβη, επειδή η θέληση του Λόγου επιφέρει ένα καταστροφικό αποτέλεσμα σε ό,τι παρεμποδίζει το δρόμο της, αλλά η ανθρωπότητα μόλις σήμερα γίνεται ικανή να την αντέχει και να την χρησιμοποιεί εποικοδομητικά.

Καθώς η ανθρώπινη νοημοσύνη αυξήθηκε ραγδαία σε πρόσφατους καιρούς, ελήφθη η απόφαση να αφεθεί κατά περιόδους ελεύθερη αυτή η ενέργεια θέλησης προκειμένου να επισπευστεί η εξέλιξη, ενώ κάθε φορά η έκλυσή της είχε λιγότερο καταστροφικό αποτέλεσμα και μεγαλύτερη σύνθεση.

Επειδή όμως αυτή η ενέργεια είναι απρόσωπη και μεγεθύνει κάθε είδους τάση που ενυπάρχει σύμφυτη σε ο,τιδήποτε αγγίζει, επόμενο είναι, όπου υπάρχει ιδιοτέλεια, φιλοδοξία και απληστία, να δυναμώνουν και αυτά. Αυτό διακινδύνεψαν οι μεγάλες Ζωές στη Σαμπάλλα εκτελώντας αυτή την απόφαση, έχοντας ωστόσο εμπιστοσύνη στην ικανότητα της ανθρωπότητας να ανταποκρίνεται θετικά, αφού η καρδιά της ανθρωπότητας είναι υγιής.

Συνεχίζεται …

 

Christine Morgan – Πρόεδρος Λούσις Τραστ

Πηγή lucistrust.org

photo  listland

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.