ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΚΑΘΗΛΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ο εσωτεριστής χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της τρίτης όψης, αυτής της νοήμονος ουσίας, σαν υποδοχείς των ενεργειών των δύο ανώτερων όψεων και, κάνοντας έτσι, σώζει την ουσία.

Ο εσωτερισμός είναι η τέχνη να «φέρνει κανείς κάτω στη γη» τις ενέργειες εκείνες που εκπορεύονται από τις ύψιστες πηγές κι εκεί να τις «καθηλώνει» ή να τις αγκυροβολεί.

Για παράδειγμα: ήταν μία εσωτερική δραστηριότητα ενός παγκοσμίου ομίλου σπουδαστών αυτή που έφερε τη διάδοση της διδασκαλίας για το Νέο Όμιλο Εξυπηρετητών του Κόσμου και, κατά συνέπεια, καθήλωσε και σταθεροποίησε στη συνείδηση της ανθρωπότητας, το γεγονός της ύπαρξης και του έργου αυτού του βασικά υποκειμενικού ομίλου. Έτσι το έργο του ομίλου αυτού εστιάστηκε και η απολυτρωτική του δραστηριότητα εντάθηκε.

Κάθε αληθινή εσωτερική δραστηριότητα παράγει φως και φώτιση. Καταλήγει στην τόνωση του κληρονομημένου φωτός της ουσίας και στον εμποτισμό του με την ποιότητα του ανωτέρου φωτός της ψυχής, για την περίπτωση της ανθρωπότητας που λειτουργεί συνειδητά.

Αν οι εσωτεριστές αποδέχονταν, στην απλούστερη μορφή της, την εξαγγελία της σύγχρονης επιστήμης ότι, ουσία και φως είναι όροι συνώνυμοι κι επίσης αναγνώριζαν ότι το φως, που είναι δυνατόν να εφαρμόσουν πάνω στην ουσία (η εφαρμογή της ενέργειας στη δύναμη), είναι εξίσου ουσιαστικό στη φύση, θα πραγματοποιούταν μία πολύ πιο νοήμων προσέγγιση.

Ο εσωτεριστής ασχολείται πραγματικά με το φως στις τρεις όψεις του, αλλά είναι προτιμότερο, σήμερα, να επιχειρήσουμε μία διαφορετική προσέγγιση μέχρι να γνωρίσει ο εσωτεριστής – με την ανάπτυξη, τη δοκιμή και το πείραμα – τις τριπλές αυτές διαφοροποιήσεις κατά μία πρακτική έννοια κι όχι μόνο θεωρητικά και μυστικιστικά.

Όλοι οι εσωτεριστές πρέπει να ζουν μία ζωή απολυτρωτική, ν’ αναπτύσσουν την έμφυτη νοητική τους ευαισθησία και να εργάζονται συνεχώς με την έννοια που υπάρχει πίσω απ’ όλες τις ατομικές, κοινοτικές, εθνικές και παγκόσμιες υποθέσεις. Αν γίνει αυτό, το φως θα λάμψει αιφνίδια και συνεχώς πιο έντονα στους δρόμους τους. Θα μπορέσουν να γίνουν «κομιστές φωτός» γνωρίζοντας τότε ότι «σ’ αυτό το φως θα δουν φως» και το ίδιο θα συμβαίνει και στους συνανθρώπους τους.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.