ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΣ ΛΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

lifehub-symvouleftiki-2

 

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΣ ΛΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

 

Ο Μπρους Λι (27 Νοεμβρίου 1940 – 20 Ιουλίου 1973) ήταν Αμερικανός, με καταγωγή από το Χονγκ Κονγκ, δάσκαλος πολεμικών τεχνών και αγαπημένος ηθοποιός του πατέρα μου. Όταν ήμασταν μικρές μας έβαζε στιγμιότυπα από ταινίες του και αυτό που μου έμεινε ήταν το πόσο ταλαντούχος αλλά και πόσο πειθαρχημένος ήταν.

Πρόσφατα ανακάλυψα ότι πέρα από ιδιοφυΐα στο καράτε, ήταν και πνευματική ιδιοφυΐα καθώς και ένας από τους πλέον υποτιμημένους φιλόσοφους του 20ου αιώνα. Δούλευε καθημερινά όχι μόνο τη σωματική αλλά και την πνευματική του ανάπτυξη και θεωρούσε ότι η φιλοσοφία ήταν σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ζωής.

Είχε πάντα μαζί του ένα μπλοκάκι που κατέγραφε μεταξύ άλλων φιλοσοφικές σκέψεις και υποσχέσεις στον εαυτό του όπως: να εξασκώ καθημερινά τη δύναμη της θέλησης όταν χρειάζομαι την ώθηση για δράση, να φτιάξω καθημερινές συνήθειες που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων και θα μετατρέψουν τα αρνητικά συναισθήματα σε κάποια μορφή ωφέλιμης δράσης, να αναπτύξω τη φαντασία μου ώστε να μπορέσω να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου, αναγνωρίζοντας τη δύναμη του υποσυνείδητου νου πάνω στη δύναμη της θέλησης θα οραματίζομαι κάθε μέρα το σημείο που θέλω να φτάσω και αυτό σταδιακά θα με οδηγήσει στη διαμόρφωση της υλικής μου πραγματικότητας, δεν θα πάψω ποτέ να επιδιώκω την επίτευξη του βασικού σκοπού μου στη ζωή κ.ά.

Ο Μπρους Λι αν και έζησε λίγο, πέρασε δυνατά μηνύματα στον κόσμο. Υιοθέτησε τις συνήθειες που του επέτρεψαν να έχει τον έλεγχο των σκέψεών του και της ζωής του και έτσι φανέρωσε τη δική του αλήθεια και έγινε αποδεκτός χωρίς να συμβιβαστεί. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να εμπνευστεί από αυτές τις συνήθειες και να μεταμορφώσει τη ζωή του.

 

Παπαδάκη Ελένη

Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης

(Πηγή: The Law Of Success Publishing)

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο